YourCoach Café Gent - Volgende edities

Hier zijn de data en sprekers van de komende edities. Klik op een datum voor meer uitleg.

Data 2017

Donderdag 23 november 2017 - Johan Tuyaerts met 'Iedereen Creatief!'

Al te vaak stoppen we ons weg achter het excuus dat 'we niet creatief zijn'. In deze sessie laat programmaker, creativiteitscoach en docent Johan Tuyaerts zien dat iederéén in wezen creatief is en creativiteit in de eerste plaats een houding is die je bij jezelf kan aanscherpen. Veel meer dan complexe systemen met 3000 post-its is creativiteit een manier van denken, vragen stellen en bezwarende factoren en hindernissen uitschakelen.

In deze workshop leer je hoe je jezelf in een permanente creatieve flow kan schakelen; wat out-of-the-box denken écht behelst, welke de grootste bedreigingen zijn van creatief denken zijn en hoe je ze kan aanpakken en hoe je met enkele simpele technieken creatieve oplossingen en concepten kan bedenken.

Over Johan Tuyaerts

Katleen VantyghemJohan Tuyaerts (°1968 ) is televisieproducent, docent, schrijver, spreker en zelfstandig media- en creativiteitsconsultant. Begin 2014 verkocht hij zijn televisie-productiehuis Sultan Sushi, bekend van o.m. Marsman, Danni Lowinski, Fata Morgana, Red Sonja en Birthday aan de Duitse mediagroep Prosieben-Sat 1 en ging hij zich focussen op trainingen en coaching aan media-professionals.

Na zijn studies Communicatiewetenschap (KU Leuven, 1992) werkte Johan als redacteur, producer en programmamanager voor verschillende Vlaamse mediabedrijven als Videohouse, Medialaan ( VTM ) en TV De Wereld. Hij was producer van programma's als Waagstuk, RockRapport, Kriebels, TILT, Familie Backeljau enz.

Meer en meer legde Johan zich toe op de ontwikkeling van nieuwe formats. Als creatief directeur bij TV De Wereld en producent van Sultan Sushi ontwikkelde hij bekende televisie-formats als Fata Morgana, Gentse Waterzooi, Zalm voor Corleone , Red Sonja en GO IV.

Johan is ook docent aan de Thomas More Hogeschool Mechelen waar hij de vakken mediatrends, evoluties in de media en televisieproductie geeft. Hij werkt ook als creative consultant voor o.m. Track 25 crossmedia, Zeiss Europe, De Persgroep enz. Hij geeft regelmatig gastcolleges en keynote speeches over creativiteit, mediatrends en productiviteit.

In 2015 gaf hij zijn eerste boek uit, een reisverhaal ( Highway 50, een midlife roadtrip - uitgeverij Lannoo 2015). Hij werkt op dit ogenblik aan een nieuw boek dat in de lente van 2018 bij Lannoo verschijnt.

In januari 2017 startte Johan zijn eigen training- en coachingbedrijf op, Yourlifematters, waarmee hij zich toelegt op trainingen en coachings voor mediaprofessionals en mediabedrijven.

Donderdag 14 december 2017 - Joost Vanhove met 'Het PAVA-bewustzijnsmodel'

Joost VanhoveJoost Vanhove, medeoprichter van opleidingscentrum GEA, is 33 jaar werkzaam als psychotherapeut, life-coach, mentor en trainer in persoonlijke ontwikkeling. In Het PAVA-Bewustzijnsmodel heeft hij zijn rijke ervaring met zeer diverse benaderingen op het vlak van bewustwording en zelfontplooiing gebundeld. Tegelijkertijd vormt dit model de synthese van de universele levenskunst, zoals ze vervat zit in heel uiteenlopende levensbeschouwelijke tradities. Dit model bevat tevens de nectar aan wijsheid van alle vrienden, collega’s en leraars die de auteur in de loop van zijn levenstocht het meest geïnspireerd hebben.

Het PAVA-bewustzijnsmodel is een innovatieve methode om, bij jezelf of bij iemand anders, het niveau van levenswijsheid te meten en te verhogen. In dit model zijn de belangrijkste factoren in kaart gebracht, die bepalen in welke mate je efficiënt en gelukkig bent.

Hoe werkt het PAVA-bewustzijnsmodel?

Op elk moment van je leven heb je een bepaalde basishouding ten opzichte van jezelf, van anderen, van de situaties waarin je je bevindt en van het leven zelf. Die fundamentele attitude heb je altijd op 4 verschillende vlakken: op het vlak van Perceptie, van Acceptatie, van Visie en van Actie (afgekort PAVA). Het PAVA-model vertegenwoordigt deze 4 basiskwaliteiten die al je ervaringen en de manier waarop je in het leven staat in hoge mate kleuren en beïnvloeden.

Het ontwikkelingsniveau van deze 4 kwaliteiten bepaalt of je je goed voelt bij datgene waar je mee bezig bent en of je er succesvol in bent. Door je bewustzijnsniveau in steeds meer situaties te leren verhogen voor elk van de 4 PAVA-kwaliteiten, bereik je meer levensvervulling.

De kracht van het PAVA-model bestaat eruit dat de - meestal onbewuste - levenshoudingen die succes en geluk genereren, nu heel expliciet gemaakt zijn en dat de interactie tussen deze cruciale levenshoudingen duidelijk in kaart gebracht is. Dit maakt het PAVA-bewustzijnsmodel tot een van de meest volledige ontwikkelingsmodellen: voor pedagogen, hulpverleners, scholen, organisaties en bedrijven.

Het PAVA-bewustzijnsmodel is holistisch en zeer veelzijdig: In één duidelijk model zit de essentie van zowel de hedendaagse methodes van zelfontplooiing als van oude tradities op het vlak van bewustwording.

Data 2018

  • Donderdag 25 januari 2018
  • Donderdag 22 februari 2018
  • Donderdag 22 maart 2018
  • Donderdag 26 april 2018
  • Donderdag 24 mei 2018
  • Donderdag 21 juni 2018
  • Donderdag 20 september 2018
  • Donderdag 25 oktober 2018
  • Donderdag 22 november 2018
  • Donderdag 13 december 2018

 

online formulier

Wil jij graag spreken, of ken je iemand die zou kunnen spreken op YourCoach Café? Laat het ons weten op info@yourcoach.be!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!