YourCoach Café Gent - Volgende edities

Hier zijn de data en sprekers van de komende edities. Klik op een datum voor meer uitleg.

Donderdag 26 januari 2017 - Peter Plusquin met 'Smart Reading: lees coachingboeken in één uur uit'

Hoe lees je jouw favoriete coachingboeken in één uur uit? Boeken over coaching en therapie zijn uitstekende gidsen op de weg naar meer verdieping en verhoogde expertise. Alleen jammer dat het doornemen, lezen en instuderen ervan zo tijdrovend is. Tijdens deze workshop laat spreker Peter Plusquin je op interactieve wijze kennismaken met de snelleesmethode "SmartReading" en geeft hij onder meer antwoord op volgende vragen:

  • Hoe kan je je beter concentreren bij het lezen?
  • Hoe haal je in een tijdspanne van één uur precies die informatie die jij als coach nodig hebt uit een boek?
  • Hoe kan je makkelijker onthouden wat je gelezen hebt?

Op het eind van deze workshop heb je jouw leessnelheid minimaal verdubbeld. Dit is een echte doe-workshop waar je als deelnemer meteen met je eigen boek aan de slag gaat. Breng daarom een boek mee over coaching, waar je graag sneller doorheen wil. Peter zal je leren hoe je dit boek snel en doelgericht kan uitlezen en je laten ervaren dat als je vlugger leest, je meer van de tekst zal begrijpen.

De gepatenteerde SmartReading® snelleesmethode werd ruim twintig jaar geleden ontwikkeld in Nederland met als doel mensen te helpen om weer meer plezier te hebben in lezen en zo het beste uit zichzelf te halen. Peter haalde deze training negen jaar geleden naar België. Met SmartReading kwamen ook de boeken terug in zijn leven. Voor Peter is lezen gelijk aan kennis opdoen, jezelf ontwikkelen, meer halen uit je expertise en beter worden in je vak. Hij zet je graag op weg om ook van jou een echte kennisexpert te maken.

Over Peter Plusquin

Peter PlusquinPeter Plusquin richtte in 2006 zijn eigen training- en coachingbedrijf op gespecialiseerd in efficiënter werken. Als auteur van de bestseller 'SmartReading, lees een boek per uur' en ontwikkelaar van opleidingstrajecten in slimmer werken bezorgt hij 'shortcuts for an inspiring life'. Om het beste in anderen naar boven te halen, laat hij zich inspireren door zijn kennis over de werking van het brein en zijn kunnen als NLP Master Practitioner. Met zijn zesmaandenprogramma 'Tijd-voor-het-echte-werk' begeleidt hij ondernemers via training en persoonlijke coaching om werkelijk tijd te maken voor wat echt telt in hun leven. Peter is mede-organisator van het Coach Café Leuven en werd als coach onder meer opgeleid bij Jef Clement (Meesterschap in Inspirerend Coachen) en Sandra Declercq (Gecertificeerde enneagramcoach). Meer informatie over Peter vind je op www.peterplusquin.be.

Donderdag 23 februari 2017 - Frederik Imbo met 'Ja of JA? De strategie van het geluk'

"Neen-denken is als cholesterol voor de geest. De vaak onnadenkende gewoonte om 'neen' te zeggen en te denken, is verantwoordelijk voor een toestand van min of meer permanente stress die op langere termijn kan leiden tot lichamelijke klachten en zelfs tot depressie, verslaving, burn-out...

Telkens men daarentegen leert een 'ja'-houding aan te nemen, leidt dat tot ontspanning en vrede in het lichaam en in de geest. Het is een ware gezondheids- en gelukskuur. Het zijn vitaminen voor de geest."

- Gerbert Backx, Auteur van het boek 'De strategie van het geluk'

Het blijkt voor mensen steeds moeilijker te worden om simpelweg gelukkig te zijn. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat het geluk dat je ervaart voornamelijk wordt bepaald door je mindset.

HOERA! Dat wil zeggen dat je een groot deel van je geluk zelf in handen hebt. Wat we denken over de realiteit beïnvloedt het gevoel dat we er bij hebben. Door iets te doen, kan je je gevoel veranderen.

"Mijn leven is gevuld geweest met problemen,
waarvan de meeste zich nooit hebben voorgedaan."

- Mark Twain

Frederik ImboTijdens de presentatie van 'ja of JA?' houdt Frederik Imbo je een spiegel voor en daagt hij je uit om bij jezelf stil te staan. Verwacht je daarom alvast aan een intense en confronterende voorstelling vol grappige videofragmenten, treffende citaten, verhelderende inzichten en veel interactie.

Over Frederik Imbo

Naast zijn acteer- en presentatiewerk op TV heeft Frederik 15 jaar ervaring in het stimuleren en begeleiden van mensen. Met als doel hun communicatievaardigheden te vergroten, geeft Frederik presentaties, workshops, trainingen en sessies personal coaching in de bedrijfswereld, onderwijsinstellingen en overheidsdiensten.

Donderdag 23 maart 2017 - Björn Stienstra met 'Innerlijk Leiderschap'

Binnenkort meer informatie.

Donderdag 20 april 2017 - Kathy Dobbels

Binnenkort meer informatie.

Donderdag 18 mei 2017 - Katleen Vantyghem met 'Neurofeedback'

Zengar's NeurOptimal® neurofeedback methode is een geavanceerde, op EEG gebaseerde, vorm van hersentraining. Deze heeft een dynamische werkwijze en wordt toegepast op het totale brein.

Het doel van deze training is een meer evenwichtige werking van de hersenen te bekomen. Door de ver doorgedreven automatisering van de software is het veilig en prettig om mee te werken. Het is toepasbaar bij iedereen, met uiteenlopende resultaten, afhankelijk van waarvoor men het wil inzetten. De effecten zijn op alle lagen merkbaar: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Naast theoretische toelichting en achtergrond via een presentatie zal Katleen op 18 mei 2017 ook een aantal mensen een training laten ervaren.

Over Tygris en Katleen Vantyghem

Katleen VantyghemIn haar zoektocht naar oplossingen voor een probleem met één van haar kinderen, ontdekte Katleen Vantyghem NeurOptimal® neurofeedback. Dat werkte zo goed dat ze besloot haar job in het onderwijs op te geven en deze nog weinig bekende hersentraining te gaan toepassen bij anderen.

Katleen Vantyghem heeft alle opleidingen tot master trainer voltooid en werd door Zengar gevraagd om als vertegenwoordiger NeurOptimal® mee kenbaar te maken. Daarnaast verzorgt zij ook de opleidingen tot NeurOptimal® trainer. Na 10 jaar kan zij terugkijken op 90% tevredenheid bij haar klanten.

Donderdag 22 juni 2017

Binnenkort meer informatie.

 

online formulier

Wil jij graag spreken, of ken je iemand die zou kunnen spreken op YourCoach Café? Laat het ons weten op info@yourcoach.be!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!