YourCoach Café Gent - Volgende edities

Hier zijn de data en sprekers van de komende edities. Klik op een datum voor meer uitleg.

Donderdag 20 oktober 2016 - Riet Indigne met 'Mindful assertief'

Twee begrippen, mindfulness en assertiviteit verenigd in één formule: 'Mindful assertief'.

Dit begrip is ontstaan vanuit het idee dat assertief optreden pas kan plaats vinden als je bewust en met aandacht in het leven staat, met andere woorden, als je mindful in het leven staat.

De workshop 'Mindful assertief' is doorspekt met oefeningen die een onmiddellijke halt toeroepen aan spanningsklachten, angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, burn-out en bore-out. Je bouwt veerkracht op. In de eerste plaats door de relatie met jezelf te herstellen. De oefeningen geven je de gelegenheid om innerlijke rust en kracht te cultiveren waardoor je zelfvertrouwen exponentieel toeneemt. Pas nadien kan je evenwichtig communiceren en respectvol je noden en behoeften kenbaar maken aan je omgeving.

Het uitgangspunt bij 'Mindful assertief' is om te evolueren van externe lotsbepaling naar een interne lotsbepaling. Dat betekent dat niet langer de anderen je doen en laten gaan sturen, maar dat je handelt vanuit je eigen kracht. Je neemt de regie van je leven zelf in handen.

Over Riet Indigne

 Riet IndigneNa een burn-out op haar 28e startte voor Riet een mooie evolutie. Ze gooide het roer van haar leven om en volgde opleidingen, bijscholingen - alles wat bruikbaar was om te groeien en vooruit te geraken in haar leven. Ondertussen is ze gediplomeerd psychotherapeut, mindfulnesstrainer, yoga- en hartcoherentietherapeute.

Sinds 2003 heeft ze ettelijke personen geïnspireerd, gecoacht en begeleid om de rust, het vertrouwen en de kracht in zichzelf te hervinden. Ze begeleidt in haar praktijk mensen specifiek rond mindfulness en assertiviteit.

Donderdag 24 november 2016 - Savera Noriega met 'Somatic Experiencing'

Somatic Experiencing is een bijzondere en psychosomatische methode van traumaverwerking en chronische stress, die zich specifiek richt op de gevolgen van trauma. De methode werd ontwikkeld door Dr. Peter A. Levine, die auteur is van de best-seller 'De tijger ontwaakt'. Over de hele wereld, krijgt Somatic Experiencing steeds meer belangstelling en erkenning.

Trauma is een van de meest onbegrepen en onbehandelde oorzaken van menselijk lijden. Trauma kan ontstaan na een levensbedreigende gebeurtenis, een gewelddadige ervaring of een langdurige periode van overweldigende stress. De gevolgen worden soms pas veel later zichtbaar. Ze kunnen dan veel fysieke, emotionele en mentale klachten veroorzaken.

De workshop gaat door in het Engels of met vertaling naar het Nederlands indien nodig.

Over Savera Noriega

Savera NoriegaSavera Noriega is Somatic Experiencing Practitioner - gecertificeerd door 'De Stichting Lichaamsgerichte Trauma Therapie Nederland' en 'The European Association of Somatic Experiencing'. Ze heeft een achtergrond van Psychologie, Transactionele Analyse, Gestalt therapie, Codependency, Mindfulness en Meditatie. Momenteel assisteert ze de internationale opleidingen van Somatic Experiencing in Portugal en Spanje.

"I am born in Mexico but based in Antwerp, Belgium. I’m heading TouchStudio, a consulting space for body oriented therapy. I am providing a tailored approach to each person during our sessions. My approach to trauma therapy is one of compassion and respect believing that each person has the potentiality to use her own resources, build up resiliency and overcome adversity. My style is holistic, existential and bodily oriented. I am a member of a broad international network of professional therapists who’s passion is serving individuals in need and/or communities in crisis worldwide and it’s an honor to use my skills and being part of this healing movement around the world."

Meer info over Savera kan je vinden op www.touchstudio.be.

Donderdag 8 december 2016 - Hans Hoegaerts met 'Kracht van tekenen'

Hans HoegaertsTekenen is krachtige werkvorm om individuen, teams en organisaties te ondersteunen in het onderzoeken van vragen en het ontwerpen en implementeren van oplossingen.

We zijn het tekenen spijtig genoeg wat verleerd doorheen de tijd. Tekenen wordt afgedaan als tijdverdrijf of als kunstzinnige uiting waardoor het gekaapt werd door academies en de entertainmentsector. Woorden zijn dikwijls nog de enige vorm van communicatie die als ernstig wordt aanvaard. Terwijl we van nature uit erg vaardig zijn in het gebruik van beelden. Het is de oorsprong van onze communicatie.

Hoog tijd dus om deze werkvorm terug de nodige aandacht te geven.

Deze workshop gaat door in het Nederlands. Deze workshop gaat niet over de specifieke werkvorm Visual Harvesting.

Over Hans Hoegaerts

Hans Hoegaerts is een organisatie/coach en vormzoeker. Hij heeft een achtergrond in HR en heeft een passie voor illustraties. Hij is niet op zoek naar een olympisch niveau van tekenen maar gaat op zoek naar de juiste iconische waarde van een beeld en hoe visuele werkvormen ons kunnen ondersteunen in onze werkprocessen. Momenteel kan je meer informatie over het werk van Hans vinden op visualchangeagent.com en livingsystemscoaching.be.

Donderdag 26 januari 2017 - Peter Plusquin met 'Smart Reading: lees coachingboeken in één uur uit'

Hoe lees je jouw favoriete coachingboeken in één uur uit? Boeken over coaching en therapie zijn uitstekende gidsen op de weg naar meer verdieping en verhoogde expertise. Alleen jammer dat het doornemen, lezen en instuderen ervan zo tijdrovend is. Tijdens deze workshop laat spreker Peter Plusquin je op interactieve wijze kennismaken met de snelleesmethode "SmartReading" en geeft hij onder meer antwoord op volgende vragen:

  • Hoe kan je je beter concentreren bij het lezen?
  • Hoe haal je in een tijdspanne van één uur precies die informatie die jij als coach nodig hebt uit een boek?
  • Hoe kan je makkelijker onthouden wat je gelezen hebt?

Op het eind van deze workshop heb je jouw leessnelheid minimaal verdubbeld. Dit is een echte doe-workshop waar je als deelnemer meteen met je eigen boek aan de slag gaat. Breng daarom een boek mee over coaching, waar je graag sneller doorheen wil. Peter zal je leren hoe je dit boek snel en doelgericht kan uitlezen en je laten ervaren dat als je vlugger leest, je meer van de tekst zal begrijpen.

De gepatenteerde SmartReading® snelleesmethode werd ruim twintig jaar geleden ontwikkeld in Nederland met als doel mensen te helpen om weer meer plezier te hebben in lezen en zo het beste uit zichzelf te halen. Peter haalde deze training negen jaar geleden naar België. Met SmartReading kwamen ook de boeken terug in zijn leven. Voor Peter is lezen gelijk aan kennis opdoen, jezelf ontwikkelen, meer halen uit je expertise en beter worden in je vak. Hij zet je graag op weg om ook van jou een echte kennisexpert te maken.

Over Peter Plusquin

Peter PlusquinPeter Plusquin richtte in 2006 zijn eigen training- en coachingbedrijf op gespecialiseerd in efficiënter werken. Als auteur van de bestseller 'SmartReading, lees een boek per uur' en ontwikkelaar van opleidingstrajecten in slimmer werken bezorgt hij 'shortcuts for an inspiring life'. Om het beste in anderen naar boven te halen, laat hij zich inspireren door zijn kennis over de werking van het brein en zijn kunnen als NLP Master Practitioner. Met zijn zesmaandenprogramma 'Tijd-voor-het-echte-werk' begeleidt hij ondernemers via training en persoonlijke coaching om werkelijk tijd te maken voor wat echt telt in hun leven. Peter is mede-organisator van het Coach Café Leuven en werd als coach onder meer opgeleid bij Jef Clement (Meesterschap in Inspirerend Coachen) en Sandra Declercq (Gecertificeerde enneagramcoach). Meer informatie over Peter vind je op www.peterplusquin.be.

Donderdag 23 februari 2017 - Frederik Imbo met 'Ja of JA? De strategie van het geluk'

"Neen-denken is als cholesterol voor de geest. De vaak onnadenkende gewoonte om 'neen' te zeggen en te denken, is verantwoordelijk voor een toestand van min of meer permanente stress die op langere termijn kan leiden tot lichamelijke klachten en zelfs tot depressie, verslaving, burn-out...

Telkens men daarentegen leert een 'ja'-houding aan te nemen, leidt dat tot ontspanning en vrede in het lichaam en in de geest. Het is een ware gezondheids- en gelukskuur. Het zijn vitaminen voor de geest."

- Gerbert Backx, Auteur van het boek 'De strategie van het geluk'

Het blijkt voor mensen steeds moeilijker te worden om simpelweg gelukkig te zijn. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat het geluk dat je ervaart voornamelijk wordt bepaald door je mindset.

HOERA! Dat wil zeggen dat je een groot deel van je geluk zelf in handen hebt. Wat we denken over de realiteit beïnvloedt het gevoel dat we er bij hebben. Door iets te doen, kan je je gevoel veranderen.

"Mijn leven is gevuld geweest met problemen,
waarvan de meeste zich nooit hebben voorgedaan."

- Mark Twain

Frederik ImboTijdens de presentatie van 'ja of JA?' houdt Frederik Imbo je een spiegel voor en daagt hij je uit om bij jezelf stil te staan. Verwacht je daarom alvast aan een intense en confronterende voorstelling vol grappige videofragmenten, treffende citaten, verhelderende inzichten en veel interactie.

Over Frederik Imbo

Naast zijn acteer- en presentatiewerk op TV heeft Frederik 15 jaar ervaring in het stimuleren en begeleiden van mensen. Met als doel hun communicatievaardigheden te vergroten, geeft Frederik presentaties, workshops, trainingen en sessies personal coaching in de bedrijfswereld, onderwijsinstellingen en overheidsdiensten.

Donderdag 23 maart 2017 - Björn Stienstra met 'Innerlijk Leiderschap'

Binnenkort meer informatie.

Donderdag 20 april 2017 - Kathy Dobbels

Binnenkort meer informatie.

Donderdag 18 mei 2017

Binnenkort meer informatie.

Donderdag 22 juni 2017

Binnenkort meer informatie.

 

online formulier

Wil jij graag spreken, of ken je iemand die zou kunnen spreken op YourCoach Café? Laat het ons weten op info@yourcoach.be!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!