Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

DIRK OELLIBRANDT OVER 'ALCHEMIE VAN LEVEN'

Dirk Oellibrandt over ‘Alchemie van Leven’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 22 september 2016 met Dirk Oellibrandt over ‘Alchemie van Leven’.

Op donderdagavond 22 september 2016 ontvingen we Dirk Oellibrandt, oprichter van Life Projects. Hij lichtte ons zijn methode Alchemie van Leven (en ook van Coaching) toe. Een 30-tal geïnteresseerden schoof aan en genoot van de ervaring.

Over Alchemie van Leven

Dirk leidde ooit een succesvol coach- en trainingsbedrijf. Nu runt hij Life Projects samen met zijn vrouw Katrien.

Life Projects is een unieke methode die de essentie van de oude Oosterse en Westerse wijsheden praktisch en bruikbaar maakt voor de hedendaagse mens. Alchemie van leven is de kunst van het vormen van een subtiele levensessentie door de 5 elementen (water, vuur, aarde, lucht en metaal) samen te brengen. Het brouwen van je eigen magische levenselixir. Elk van de 5 elementen heeft een functioneel aspect van het leven in zich.
Ze werken zowel rond alledaagse thema’s, het realiseren van jouw unieke levensproject als in het geven van management-, leiderschap-, en organisatieadvies. De focus ligt steeds op het wakker maken van het van nature aanwezige potentieel in de mensen en/of organisaties.

Als meester in (onder andere) Qi Gong en yoga combineert Dirk het lichamelijke met het spirituele en mentale. Dat merk je ook aan zijn manier van spreken. De groep zat dicht rond hem, hij spreekt rustig en beheerst. Dat creëert een bijna gewijde sfeer, waar je stil en bewust van wordt.

Eerst gaf Dirk wat uitleg over de kaders van Alchemie. Zo bekeken we de 4 vlakken waarop we leven en bewegen: Fysiek – Emotioneel – Mentaal – Spiritueel. Als oefening mochten we de 4 tekenen, intuïtief, en dan bespreken hoe dat eruit ziet. Wat zegt dat over de verschillende vlakken, de interactie ertussen?

We bekeken ook de verhouding tussen ziel en kernwaarden. Wanneer we vanuit je kernwaarden handelt stroomt alles beter, sta je meer in je kracht. Iedereen mocht zoeken naar zijn kernwaarde en er werden er enkele gedeeld in de groep.

Dan ging Dirk over tot wat demonstraties. Wat hij ongelofelijk goed doet is op enkele momenten aanvoelen waar in het lichaam – en overeenkomstig, in het leven – iemand geblokkeerde energie heeft. Zo schudde hij voor verschillende mensen een aantal rake observaties uit zijn mouw, door ze enkel te bekijken (hun aura te checken) of aan te raken aan schouder, plexus, nek… We deden ook oefening bij elkaar, waar we onder andere aan de schouders voelden waar er energieknopen zaten.

Interessant is niet het woord voor dit soort avond, dat verwijst meer naar bruikbare informatie en inzichten. Het was meer een beleving, een sfeer waarin iets kon gebeuren. Het speelde zich op andere lagen af dan enkel het mentale. Een welkome afwisseling voor ons nogal op het hoofd gerichte dieet van input!
 

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café