Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

IN-COMPANY

INDIVIDUELE COACHING

Ontdek en ontwikkel het menselijk potentieel binnen jouw organisatie

Het succes en voortbestaan van bedrijven is afhankelijk van de motivatie en expertise van haar medewerkers. Om professionals optimaal tot hun recht te laten komen, dienen persoonlijke, professionele en organisatorische doeltstellingen op één lijn te komen.

Bij individuele bedrijfscoaching ontdekt en ontwikkelt yourCoach het potentieel van mensen in organisaties. Aan de hand van wetenschappelijk beproefde en internationaal erkende technieken gaan we op zoek naar het beste in iedere persoon, en geven we dat een plek binnen de organisatie.

We achterhalen waar mensen écht goed in zijn, en waar ze mogelijks energie en tijd aan verliezen. We brengen de persoon in kaart en stellen aan de hand daarvan korte en langetermijndoelstellingen op. We stellen een praktisch plan op om deze te realiseren.

Onze trajecten verlopen in samenspraak met de organisatie, waarbij gemeenschappelijke doelstellingen kunnen worden afgesproken. De persoon én de organisatie worden begeleid naar een hoger niveau van functioneren.

 

Mogelijke thema's waarin wij kunnen begeleiden:

Verstoorde work-life balans;
Gedaalde motivatie;
Stress- en burn-outverschijnselen;
Ongenoegen over de werkomgeving en/of jobhinhoud;
Communicatieproblemen en stroeve relaties;
Geen zicht op doorgroeimogelijkheden;
Nood aan verandering, nieuwe richting;
Begeleiding bij de overgang naar een nieuwe functie in het bedrijf;
Bijschaven van leiderschaps- en managementvaardigheden.

Waarom bij ons aankloppen?

Meer en meer wordt deze begeleiding verwacht van leidinggevenden, vertrouwenspersonen of interne coaches. Dat lukt niet altijd even goed: geen tijd genoeg, niet genoeg coachende opleiding en/of ervaring… of een organisatorische reden: het voelt niet altijd veilig om je hart te luchten bij iemand intern, en daarmee mogelijks een negatieve impact op je job of carrièremogelijkheden.

Als erkende loopbaanbegeleiders, stress- en veerkrachtcoaches, coachopleiders en trainers werken we dagelijks met deze thematieken. We werken met allerlei profielen, uit allerlei sectoren: overheid, bank, KMO, hulpverlening, universiteiten, politie, industrie…

We zien de parallellen tussen al die werelden. Uiteindelijk zijn het altijd mensen die die jobs uitoefenen en in die organisaties functioneren, met hun universele thema’s: zich nuttig en geapprecieerd voelen, sociaal aanvaard worden, talenten ontwikkelen, voldoende variatie én zekerheid in het werk, een haalbare en toch uitdagende werklast en takenpakket, de impact van de eigen inspanningen zien…

En we zien ook de verschillen. Elke job, sector en organisatie heeft zijn eigenheid waarmee we rekening moeten houden hebben. Een arbeider uit een landelijk tuinbedrijf heeft meestal iets anders nodig dan een hippe marketeer bij een digitaal bureau in een wereldstad.

Wat onze benadering zo kenmerkend maakt is dat we erg flexibel kunnen werken met verschillende persoonlijkheden. Onze methodiek is breed en tegelijk diepgaand: we hangen niet vast aan bepaalde stapjes en lijstjes die moeten worden ingevuld.

Al onze coaches beschikken over een gamma aan mogelijkheden, die ze afhankelijk van de persoon inzetten en bijsturen. Het is niet de klant die zich aan de werkvorm moet aanpassen, bij ons wordt de manier van werken aan de klant aangepast. Dat zorgt ervoor dat sessies véél persoonlijker aanvoelen, dieper binnenkomen en langer nawerken.

Veel coaching is vooral praten, en denken. Dat is interessant, je krijgt nieuwe inzichten. De actie blijkt dan vaak een stuk moeilijker.

Wij verliezen zo weinig mogelijk tijd aan blabla. Het verhaal is vaak verwarrend, terwijl de essentie eronder eenvoudig is. Hoe langer we in het verhaal blijven, hoe complexer het wordt en hoe moeilijker het wordt om in beweging te komen. Daarom gaan we recht naar de essentie van de vraag, onder de oppervlakte, en werken daar met creatieve en voelbare formats.

Dat is waar wij goed in zijn: zorgen dat mensen in beweging komen, dat er transformatie en actie komt. Wij geloven dat beweging eerder leidt tot inzichten, dan dat inzichten mensen in beweging brengen. Het omgekeerde is vaak waar: teveel weten doet mensen stilvallen in reflectie, waardoor ze niet meer in actie komen.

Coaching bij ons is ervarend. Eerder dan erover na te denken, zoals kijken naar een film in je hoofd, laten wij jou de situatie hier en nu, in het coachgesprek, ervaren. En vanuit die ervaring gaan we op zoek naar andere mogelijkheden, die je ook hier en nu beleeft alsof ze er zijn. Daarvoor gebruiken we verschillende unieke methodieken uit verschillende invalshoeken: Sensory Stacking, Delenwerk, Opstellingen, Creatief-Fysiek werk, Systemisch Coachen

"Je gaat op een totaal andere manier naar je eigen problematiek kijken. Inzichten die je nooit eerder maakte worden bovengehaald en daarnaast mag ik wel zeggen dat het me heel wat stof heeft gegeven om zelf mee aan de slag te gaan."

- Kevin, Logistiek bediende

Voordelen van coaching voor de organisatie

 • Minder verloop
  Medewerkers lopen minder snel weg wanneer tijd, ruimte en budget besteed wordt aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Betere prestaties en kwalitatiever werk
  Mensen krijgen inzicht in hun kwaliteiten en valkuilen, waardoor de aanwezige competenties worden geoptimaliseerd en onnodige frustratie of stress weggewerkt wordt. De weerstand tegen autoriteit en verandering vermindert.
 • Employer Branding
  Coaching versterkt de band met het bedrijf, en dat zullen anderen geweten hebben. Medewerkers worden jouw grootste reclame. Je wordt een aantrekkelijke werkgever en kan zo betere profielen aantrekken.
 • Betere teamwerking
  Gemotiveerde medewerkers nemen niet alleen een grotere verantwoordelijkheid op in hun eigen werk, maar ook in de samenwerking met anderen. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.

Individuele coaching voor jouw medewerkers nodig?

De resultaten van coaching zijn onmiskenbaar: het biedt nieuwe perspectieven, toegenomen veerkracht, betere interpersoonlijke effectiviteit en meer zelfvertrouwen. Het bevordert de productiviteit en het zelf nemen van verantwoordelijkheid.
Contacteer ons vandaag nog om een traject vast te leggen.

Contacteer ons