Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

ASSERTIVITEIT & GRENZEN

VERSTERK JEZELF IN LEVEN EN WERK

Nu Inschrijven Hoe assertief ben jij? Doe de test Gratis Workshop Assertiviteit

Assertiviteit & Grenzen

In zowel ons persoonlijke als professionele leven komen we situaties tegen waarin we het moeilijk vinden om onze grenzen aan te geven en assertief te zijn. Of het nu gaat om het omgaan met familie, vrienden, collega’s, of bazen, vaak vermijden we confrontatie om de vrede te bewaren, risico’s te vermijden, en conflicten uit de weg te gaan. Dit kan leiden tot situaties waarin we ons overrompeld voelen, onze eigen wensen en behoeften negeren en uiteindelijk onze zelfverzekerdheid en welzijn ondermijnen.

De relaties met onze partner, familie, of vrienden tonen andere facetten van onszelf dan die met collega’s of klanten. In persoonlijke kringen is de emotionele afstand kleiner, wat deze relaties kwetsbaarder maar tegelijkertijd waardevoller maakt. Professioneel gezien worden we geconfronteerd met een verscheidenheid aan karaktereigenschappen en werkdruk, waarbij het soms een uitdaging is om onze stem te laten horen en onze professionele grenzen te bewaken.

De workshop “Assertiviteit & Grenzen” is ontworpen om je te helpen in beide werelden sterker te staan. In deze interactieve en praktijkgerichte training leer je hoe je je grenzen kunt stellen en assertiever kunt zijn. Je ontdekt hoe je met angst en kritiek kunt omgaan, je gevoelens respectvol kunt uiten, en je eigen koers kunt bepalen, zowel thuis als op het werk.

We verkennen technieken en strategieën die je in staat stellen om effectief te communiceren en conflicten constructief aan te gaan. Je leert de kunst van het ‘nee’ zeggen wanneer dat nodig is, en hoe je jouw behoeften en verwachtingen duidelijk maakt aan anderen. Door het ontwikkelen van deze vaardigheden krijg je meer controle over je leven en werk, verminder je stress en bouw je aan een sterkere, meer zelfverzekerde jij.

Begeleid door een ervaren coach Aranka Pieters duik je diep in de principes van assertiviteit en leer je hoe je deze kunt toepassen in een breed scala aan situaties. Of je nu worstelt met persoonlijke relaties of uitdagingen op de werkvloer, deze workshop biedt de tools en inzichten die je nodig hebt om jezelf te versterken en je welzijn te bevorderen.

Er zijn veel opleidingen over assertiviteit. Veel daarvan focussen op tips & tricks: dingen die je kan doen om je gedrag assertiever te maken. Deze stranden vaak in goede intenties maar weinig uitvoering in het echt.

De diepere shift zit vanbinnen: hoe jij naar jezelf en anderen kijkt. Het werkelijk leren (ver)dragen van spannende en risicovolle situaties. Maar ook dit blijft in het ijle hangen, als er geen concrete component aan verbonden wordt.

Deze workshop combineert het innerlijke werk met uiterlijke uitdagingen. Met andere woorden: we gaan er niet gewoon over zitten praten. Als jij assertiever wil worden, vraagt dat een confrontatie met zaken die oncomfortabel en spannend zijn. Die kan je in deze opleiding, met begeleiding en in een veilig kader, aangaan.

We focussen op wie jij bent en wie je zou willen zijn in je persoonlijk en professioneel leven. Waar je tegenaan loopt en hoe je het anders kan aanpakken.

We geven je concrete kaders mee en praktische oefeningen waarmee je al tijdens de opleiding mee aan de slag gaat.

We creëren ervaringen waarin jij uitgedaagd wordt in je patroon en in een veilige omgeving uitgenodigd om het anders aan te pakken.

De workshop “Assertiviteit & Grenzen” staat open voor iedereen die hun assertiviteit in zowel het professionele als persoonlijke leven wil versterken. Deelnemers profiteren van de mogelijkheid om te leren in een gevarieerde groep, waarbij ervaringen uit verschillende achtergronden en rollen worden gedeeld, ondersteund door een robuuste theoretische basis en effectieve, praktische technieken.

Deze workshop biedt essentiële vaardigheden om effectiever om te gaan met uitdagende relaties op het werk en thuis, stress en burn-out te verminderen, en actiever deel te nemen aan besluitvormingsprocessen. Het doel is om de deelnemers meer controle over hun eigen leven te geven, hun zelfvertrouwen te vergroten, en hun sociale vaardigheden te verbeteren, waardoor ze op alle fronten beter in staat zijn om hun grenzen te stellen en te bewaken.

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De workshop Assertiviteit & Grenzen gaat door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief verse lunch en heerlijke koffie of thee.

Duur

De opleiding duurt 1 dag.
De deuren gaan open om 9u en de opleiding start om 9u30. Einde is om 16u30.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap

Wat kan je na deze workshop?

  • Je leert jezelf beter kennen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak, en bouwt meer zelfvertrouwen op.
  • Je krijgt diepgaand inzicht in je eigen patronen en dynamieken, en leert hoe je deze kunt doorbreken.
  • Je herschrijft je innerlijke programmatie om je gedrag aan te passen, waardoor je effectiever communiceert en verbindt met collega’s, partner, familie en vrienden.
  • Je wordt je bewust van je grenzen en leert deze helder en assertief over te brengen aan anderen, wat leidt tot meer respect en begrip in alle relaties.
  • Je vergroot je impact zowel in je professionele context als in je persoonlijke omgeving, door een betere perceptie van anderen en verbeterde verbinding met hen.

Getuigenissen