WORKSHOPS

OPTIMALISEER JE WERK EN LEVEN

We ontwikkelen voortdurend nieuwe creatieve en concrete formats waarmee jij jezelf kan ontdekken en ontwikkelen. Tijdens onze één- of tweedaagse workshops werk je specifiek aan bepaalde thema’s. Je krijgt praktische tips en oefeningen mee, in een onderbouwd theoretisch kader. We gebruiken de kracht van de groep om jouw proces te versterken en in beweging te brengen.

Interesse in onze langlopende opleidingen? Wij hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen rond persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Groei en ontwikkel in groep

Het rouwende lichaam

Werken met iemand in rouw is ook werken met het rouwende lichaam. Het lichaam spreekt en laat zich zien in kleine of grote signalen. In deze workshop zoeken we naar manieren om ook deze ingangspoort te integreren in het werken met rouwenden. We exploreren een aantal vaardigheden om aanraken in verbinding mogelijk en bespreekbaar te maken.

Jongeren Leren Leren

Jongeren hebben meer dan ooit begeleiding nodig bij het leren leren maar hoe kan je hen het best helpen? We kijken gedurende twee dagen hoe het puberbrein in elkaar zit, hoe ze te motiveren zijn en welke tools je kunt gebruiken om ze op weg te helpen.

Rouw en Verlies

In de Opleiding Rouw en Verlies krijg je kaders en handvaten om in je coachpraktijk om te gaan met dit soort thema's. Je wordt zelfzekerder in het omgaan met rouw en verlies.

Morning Masters

De Morning Masters nemen jou mee op een reis van 4 maanden waarin je alle aspecten van (ochtend)routines ontdekt en in groep opbouwt.

Doe je huiswerk!

Als ouder wil je je tiener zo goed mogelijk begeleiden zonder alles over te nemen. Maar hoe gids je je puber door al zijn of haar schoolwerk? In deze praktische avondworkshop leer je pubers beter begrijpen en omgaan met problemen rond motivatie, concentratie en eigen verantwoordelijkheid nemen.

Assertiviteit en Grenzen

Zou jij ook graag wat sterker in je schoenen staan? De opleiding assertiviteit en grenzen helpt jou je grenzen te stellen, assertiever te zijn en meer zelfvertrouwen op te bouwen.

NLP Bootcamp

Ontdek NLP en leer op één dag enkele snelle en efficiënte technieken waarmee je direct aan de slag kan.

Jongeren helpen bij hun studiekeuze

Veel jongeren hebben te leiden onder keuzestress als het om studiekeuze gaat. In deze dagworkshop leer je hoe je jongeren kunt helpen de juiste studiekeuze te maken door samen met hen out of the box te gaan denken.

Hoe help je boze kinderen?

Wat als boze kinderen jouw gezinsleven, het spelen of schoolwerk verstoort? In deze dagworkshop leer je omgaan met boze kinderen en de verschillende stappen om bij boosheid van probleem naar oplossing te gaan.

Studiekeuze na het middelbaar

Workshop speciaal voor scholen. Leerkracht/coach Catherine De Vriendt en rapper/coach MC Ball brengen een dynamische en diepgaande workshop rond zelfkennis, omgaan met druk vanuit de omgeving en keuzes maken.