Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

JONGEREN LEREN LEREN

LEREN LEREN IS MEER DAN LEREN STUDEREN

Gratis Demo-avond Nu Inschrijven

Jongeren Leren Leren

Jongeren hebben meer dan ooit begeleiding nodig bij het leren leren maar hoe kan je hen het best helpen? We kijken gedurende twee dagen hoe het puberbrein in elkaar zit, hoe ze te motiveren zijn en welke tools je kunt gebruiken om ze op weg te helpen.

In de workshop ‘Jongeren Leren Leren’ help je jongeren ontdekken hoe ze zelf het beste kunnen leren. De training richt zich op alle processen die nodig zijn om te kunnen leren. Aan bod komen: concentratie, motivatie, faalangst, plannen en organiseren, huiswerk maken, inschatten van de benodigde tijd/inspanning voor een bepaald vak en inzicht in je eigen meest effectieve manier van leren.

Door de opleiding krijgen jongeren grip op hun huiswerk, gaat het leren makkelijker en sneller zodat er ook tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoeven ouders dan minder te controleren en te pushen en dit komt de sfeer in huis beslist ten goede.

Je leert er:

  • Hoe het brein van jongeren werkt.
  • Wat hun spanningsvelden zijn in de puberteit.
  • Hoe je ze kunt ondersteunen bij concentratieproblemen, uitstelgedrag, motivatie en faalangst.
  • Wat executieve functies zijn en je ze daarin kunt ondersteunen?
  • Verschillende werkvormen en tools om actief met de leerstof bezig te zijn.

Kortom je leert er stap voor stap hoe je jongeren kunt begeleiden in hun leerproces en hoe je ouders kunt ondersteunen in hun communicatie met hun pubers.

Je bent coach, ouder, logopedist of gewoonweg met jongeren bezig en je zoekt manieren om hen beter te begeleiden bij het leren leren.

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De workshop ‘Jongeren Leren Leren’ gaat door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief verse lunch en heerlijke koffie of thee.

Duur

2 dagen (Weekend).
De deuren gaan open om 9u00 en de workshop start om 9u30. Einde is om 16u30.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap