Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

IN-COMPANY

TRAINING OP MAAT

Leiderschap

Het behalen van organisatiedoelen is essentieel voor iedere organisatie. Daarvoor rekenen we op sterk ontwikkelde leiders, managers, ploegbazen, executives… die de medewerkers, teams en afdelingen daarnaartoe navigeren. De weg ernaartoe is voor iedere organisatie anders, en daagt op allerlei manieren uit.

Wij werken met 2 vormen van leiderschap die zorgen voor betere communicatie, vlottere samenwerking en een grotere cohesie.

Coachend Leiderschap

Coachend leiderschap onderscheidt zich van het klassieke leiderschap door de medewerkers kracht bij te zetten. Dit op een manier waarbij de afzonderlijke kwaliteiten van iedere medewerker gebundeld worden tot het bekomen van een sterk team.

Wij bieden een praktijkgerichte benadering waarin je de kracht en de effectiviteit van coachend leiderschap aan den lijve kan ondervinden. Dit is onmiddellijk toepasbaar in jouw team of afdeling.

Systemisch leiderschap

Naast het klassieke persoonsgerichte leiderschap (“Wie ben jij als persoon en leider?”), werken wij ook met een unieke aanpak die gericht is op de leider binnen het systeem (“Wie ben jij voor de organisatie/het bedrijf? Wat wordt er van jou gevraagd?”).

Door de focus te verleggen van ‘de leider’ naar ‘de leider binnen het systeem’, creëren we verschillende inzichten die zowel de capaciteiten van de leidinggevende als van de werknemers bevorderen.

Leidinggeven op afstand

Onze vertrouwde werkomgeving ziet er sinds 15 maart 2020 helemaal anders uit – en dit legt een grote last op onze schouders. Om de voortgang van de onderneming te waarborgen is het nodig om enkele werkwijzen aan te passen en misschien zelfs opnieuw uit te vinden. Belangrijkste verandering is niet meer het fysiek samenwerken – we werken nu grotendeels thuis, op afstand samenwerken. Dit vraagt een nieuw type leiderschap: ‘hoe bouw en borg je cultuur in werken op afstand?’ en ‘hoe zorg je dat je adequaat kunt inspelen op wat de klanten nu vragen en tegelijkertijd je hele team betrokken houden?’.

Wat de toekomst kan en zal brengen is moeilijk te voorspellen. Maar we kunnen wel stellen dat thuiswerken een grote kans maakt om te blijven bestaan en dit vergt voor velen andere leiderschapsvaardigheden. Vertrekkend vanuit jouw specifieke situatie reiken we jou praktische technieken en tips aan om je team op afstand zo efficiënt mogelijk te leiden zodat ze de gewenste resultaten behalen, goed en gemotiveerd samenwerken en hun taken slim organiseren.

 

Opleiding Leiderschap nodig?

Nog niet helemaal zeker of wij wel de juiste partner zijn?
Contacteer ons vandaag nog voor specifieke informatie over ons uitgebreid aanbod aan opleidingen rond Leiderschap in jouw bedrijf.

Contacteer ons