Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

KNOWLEDGE BASE

DE ANTWOORDEN OP AL JOUW VRAGEN

Wil je meer leren over wat coaching is, hoe NLP werkt, hoe je stress kan verminderen, hoe je een betere leider kan worden, wat de krachtigste coaching tools zijn, welke coachopleiding de beste is voor jou...? Hier vind je antwoorden op de vragen die wij het vaakst horen in onze coachpraktijk en opleidingen.

Coaching is overal, maar wat is het precies? Wat doet een coach? Doen coaches hetzelfde als therapeuten, consultants, motivational speakers, managers … ? Welk resultaat bereik je met coaching? En waarom is coaching zo populair? In deze gids beantwoorden we deze en nog meer veelgestelde vragen over coaching!

Wat is coaching?

Aangezien coaching geen beschermd beroep is, bestaat er ook geen officieel pad om coach te worden. Je moet zelf kiezen uit de tientallen mogelijke coachopleidingen welke jij wil volgen. Best moeilijk! Je weet op voorhand niet wat je precies zal krijgen, en het is toch vaak een hele investering. Hoe pak je het aan om de juiste keuze te maken? In deze gids helpen wij je graag verder.

Gids over Coachopleidingen

Welke technieken en modellen hanteren coaches om hun klanten in beweging te krijgen? Hoe verschillen die van de tools van andere begeleidingsvormen? Hoe werken ze precies? Hoe doe je ze werken? In deze gids kan je enkele van onze meestgebruikte coaching tools terugvinden.

Coaching Tools

Wil je het beter doen op het vlak van succes en geluk, routines en gewoontes, meer jezelf zijn, grenzen stellen, zelfvertrouwen, relaties, gezondheid, geld en overvloed, minder forceren en meer ontvangen… of allemaal? In deze gids verzamelden wij allerlei artikelen rond persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke Ontwikkeling

Ben je onzeker over je toekomst in je huidige job? Weet je niet helemaal waar je talenten liggen? Klaar voor een nieuwe uitdaging? Wat je ook zoekt, coaching en loopbaanbegeleiding helpen je verder. In deze gids geven we je graag een overzicht van onze antwoorden op de verschillende vragen die wij vaak horen rond loopbaanbegeleiding.

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Het valt niet te ontkennen: stress en burn-out zijn vaste onderdelen van het dagelijkse leven geworden. Wie er zelf geen last van heeft, kent iemand die er wel mee worstelt. Steeds meer professionals heroriënteren zich na een stevige crash. Het is dus een maatschappelijk fenomeen, waar nog steeds veel werk aan is. Maar hoe werkt stress? Wanneer heb je burn-out? Wat is het verschil met depressie of vermoeidheid? In deze gids lees je er alles over.

Alles over Stress en Burn-out

NLP, voluit NeuroLinguïstisch Programmeren, is dé tool bij uitstek waarmee jij je communicatie en gedrag kan veranderen. NLP is ook een toolbox voor persoonlijke ontwikkeling en coaching. Het wordt gebruikt door trainers, therapeuten, topsporters, verkopers, ondernemers… en door iedereen die op een hoog niveau operereert. In deze gids krijg je meer informatie over wat NLP is, en hoe je dit kan gebruiken.

Wat is NLP?

Wat houdt het in om een leider te zijn, of te worden? Welke soorten leiderschap zijn er? Management, leidinggevende… wat is het verschil? In deze gids lees je alles over leiderschap en hoe je als goede leider kunt motiveren en inspireren.

Leiderschap