Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

ONDERNEMERSCOACHING

NAAR JOUW NEXT LEVEL ALS ONDERNEMER

Contacteer ons
Als beginnende en ook als succesvolle ondernemer sta je er vaak alleen voor. Je krijgt wel hulp en informatie, maar niemand zal het voor je doen. En eens je bedrijf loopt, zijn er weinigen die je een objectieve spiegel kunnen voorhouden om de zaken te optimaliseren.

En wie helpt je dan? Andere ondernemers kunnen advies geven, of met je meevoelen. Je kan er experts bijroepen. Maar wat als dat niet werkt?

Een goede ondernemerscoach is:

  • Een objectieve gesprekspartner voor al je zorgen, twijfels en vragen;
  • Een heldere blik op je business plan;
  • Een neutrale partij bij conflicten;
  • Een inspirerende babbel om de moed er weer in te krijgen.
YourCoach begeleidt en ondersteunt ondernemers bij het uitwerken van hun business, en in het (her)ontdekken van hun ondernemerspassie.

Als ondernemer kan je je coachtraject mogelijks laten financieren met VDAB Loopbaancheques! Lees verder om te lezen of je in aanmerking komt.

In welke fase zit jij als ondernemer?

Beginnen als zelfstandige – ondernemer worden

Dus je hebt beslist om ervoor te gaan. Proficiat!

Sta je nog te twijfelen aan die afgrond, kom je maar niet toe aan springen? We hebben het al zo vaak gezien: eigenlijk staat alles klaar maar toch ga je er maar niet voor. Nog een business plan, nog een opleiding, nog een project dat je eerst doet…

Wanneer is het juiste moment om ervoor te gaan? Hoe moet je het aanpakken, hoe maak je de overgang? Bijberoep of hoofdberoep? Hoe raak je aan je eerste klanten?

Velen beginnen met veel energie en vallen dan een beetje stil. Na die eerste klanten uit de naaste omgeving, is er weinig nieuwe instroom. Hoe krijg je dat weer op gang?

Wij begeleiden je bij je eerste stappen van het ondernemerschap zodat je snel en effectief kan groeien. Want ondernemen is geen aangeboren kwaliteit, maar een vaardigheid die je kan aanleren. Wij identificeren jouw valkuilen en laten je werken aan de zaken die impact zullen hebben op je eerste successen. Samen zorgen we ervoor dat je goed uit de startblokken schiet, en dat je kan blijven sprinten eens je vertrokken bent.

Bekijk zeker ook eens onze Online Opleiding ‘De markt opgaan als coach’ als je als coach/trainer een praktijk aan het uitbouwen bent.

Jouw Next Level halen als ondernemer

Na de spannende beginjaren komt er vaak een plateaufase. Je hebt successen geboekt, een business model neergezet, omzet gegenereerd en je werking gestabiliseerd. Goed gedaan!
Na een tijdje begint het misschien wat routine te worden. Hoe kan je toch nog blijven groeien, eens je op volle capaciteit draait?

Dit is de valkuil van het succes: al het werk dat je gecreëerd hebt houdt je zo bezig dat er geen tijd is om nieuwe dingen op te zetten. Je business loopt goed, maar je voelt er ook de grenzen van. Je hebt maar zoveel uren, zoveel ruimte, zoveel mensen om het werk uit te voeren.

En je wil toch graag blijven groeien en evolueren! Veel ondernemers zijn creatief en verlangen naar variatie en de spanning van iets nieuws te maken. Dat kan een totaal nieuwe business zijn, een extra of een schaalvergroting van de huidige zaak. Een extra pand, meer medewerkers, internationaal gaan, een online platform uitbouwen…

Misschien heb je wel zin, maar geen ideeën. Of veel ideeën, maar geen tijd. Dan heb jij nood aan een ondernemersklankbord, iemand die met jou zoekt naar mogelijkheden. Prioriteiten stellen, plannen maken, zaken schrappen, keuzen maken…

Omgaan met challenges

De grootste bottleneck van een onderneming, is de ondernemer zelf.

Misschien gaat het zelfs niet over groeien, maar over overleven! Je hebt als ondernemer een ‘Worthy Adversary’ gevonden: een probleem dat jouw (huidige) vermogens en energie overstijgt. Je hebt al vanalles geprobeerd, maar je lijkt er maar niet door te raken.

Dat kan gaan over een beslissing die je moet maken, een verlies dat je hebt opgelopen, een project dat niet afgewerkt raakt, een personeelslid dat niet presteert, een conflict dat je parten speelt.

Heel vaak zit het de oplossing in onszelf. We raken afgeleid, verward, vermoeid en kunnen daardoor niet doen wat we altijd doen. Dan heb je geen advies nodig, maar een soort mentale reset. Een klankbord dat je weer bewust maakt van hoe jij het aanpakt.

Laat je begeleiden door een ondernemerscoach die zelf ondernemer is. Wij runnen al jaren ons eigen bedrijf en kennen het klappen van de zweep. We hebben ons al doorheen allerlei moeilijkheden geworsteld.

Maar nog belangrijker: wij hebben al tientallen mensen zoals jij begeleid, met gelijkaardige uitdagingen. Jouw situatie en bedrijf zijn uniek, maar de patronen komen altijd terug en het proces dat je doorloopt lijkt op dat van anderen. Meer durven, zaken loslaten, verliezen accepteren, oude verhalen herschrijven…

Getuigenissen Ondernemerscoaching

Hoe pakken we bij Yourcoach Ondernemerscoaching aan?

Onze aanpak bij ondernemerscoaching is een mix van onze ervaring, met hoogstaande coaching skills. We werken vanuit onze eigen ondernemerservaring, en bieden een gepersonaliseerde en onafhankelijke service.

1. Ondernemerscoaching door en voor ondernemers

Als ondernemer word je beter door een ondernemer geholpen, of begeleid. Die begrijpt hoe lastig het soms is om beslissingen te nemen, te blijven gaan, vriendelijk te blijven… wanneer het rekeningen regent, deadlines lopen en er vanalles verandert in de sector?

YourCoach is ontstaan uit onze eigen zoektocht naar het werk dat bij ons paste. De juiste inhoud, een goede verloning, appreciatie… Na lang zoeken hebben we het niet gevonden, maar zelf gemaakt.

Ondertussen kennen we wel wat van het bedrijfsleven, én van het zelfstandige leven. We begrijpen de voor- en nadelen van beide, en kunnen gemakkelijk inschatten wie waar past.

We kennen de dagelijkse realiteit van het ondernemen. De prachtige momenten van groei en succes, en evengoed de moeilijke momenten waar alles tegenvalt.

Dat maakt een wereld van verschil in de manier waarmee we met dingen omgaan. Het is niet gewoon ons werk, het is onze missie in het leven. Ondernemerscoaching is bij ons het verlengstuk van onze eigen ervaringen, en onze passie om ook anderen te zien slagen.

2. Klare taal

Een echte ondernemer heeft geen blabla nodig. Hij of zij wil weten waarop het staat.

Iedereen die bij ons komt, krijgt als begeleider een persoon met alles erop en eraan: problemen, uitdagingen en ook wijsheid en ervaring. Geen corporate jargon en ondoorzichtige formules; wij werken met gewone mensentaal en herkenbare verklaringen.

Net zoals je een boekhouder nodig hebt die je actief begeleidt in het vermijden van fiscale boetes en onnodige belastingen, heeft de ondernemer een begeleider nodig die rechtuit kan spreken. Als iets niet bij je past, waarschuwt hij. Als je plan niet realistisch is, stelt hij het in vraag. En de krachten die je niet ziet van jezelf, zet hij in de verf.

3. De kracht van onafhankelijkheid

We hoeven geen toestemming te vragen aan onze overste om eens iets anders of meer te doen. We hoeven niet binnen de lijntjes te kleuren, of mensen naar de mond te praten.

In tijden van onzekerheid is dat volgens ons net wat er nodig is. Geen standaardoplossingen meer, of schoolse aanpak waar je er wel komt als je de regeltjes volgt. Er is nood aan daadkrachtige begeleiding met een sterk besef van de huidige economische realiteit, en een diepgaand inzicht in de menselijke natuur.

4. Een aanpak voorbij het maatpak

En we hebben zelf ook allerlei vormen van ondernemerscoaching gevolgd.
Veel coaches werken met vaste modellen, en er wordt veel gebabbeld. Je krijgt standaardmodellen en een onpersoonlijke aanpak die weliswaar waardevol zijn, maar ook beperkt.

Onze Ondernemerscoaching is gebaseerd op een diep inzicht in zaken, organisaties en de mindset van succes. We hebben zelf jaren en praktische ervaring in het overstijgen van onze eigen beperkingen en het overwinnen van uitdagingen om naar een Next Level te gaan. Wij herdefiniëren je hele denkkader zodat je weer out of the box kan gaan. We bieden zaken die het gemiddelde en het algemeen geaccepteerde overstijgen, en die wérken.
 

Betaal met loopbaancheques

Ook ondernemers en zelfstandigen kunnen gebruikmaken van loopbaancheques. Een eerste loopbaancheque geeft recht op 4 uur begeleiding, de tweede loopbaancheque geeft recht op 3 uur begeleiding. Loopbaancheques kunnen aangevraagd worden bij de VDAB en kosten slechts 40 euro per stuk.

Loopbaancheques
Meer over Loopbaancheques

Wist je dat je als ondernemer, zelfstandige en bedrijfsleider ook in aanmerking komt voor VDAB Loopbaancheques? Daarmee kan je voor €40 4 uren begeleiding krijgen bij één van onze professionele ondernemerscoaches.

Want ook als ondernemer heb je een loopbaan. Je wordt voortdurend uitgedaagd om productiever, vernieuwend, winstgevend te zijn. Wat je vandaag drijft, is volgend jaar oud nieuws. Veel ondernemers lopen op den duur vast in datgene dat ze al zo goed kennen – net als iemand in loondienst. Een ondernemerscoaching met kennis van jobcoaching helpt je bij het definiëren én opwaarderen van je carrière als zelfstandige of ondernemer.

Daarbij hoort:

  • De patronen in kaart brengen;
  • Beperkende overtuigingen naar boven halen;
  • Je uitdagingen op het vlak van financiën, personeel, business model, marketing… bespreken.

Wil je een zelfstandige coachpraktijk starten? Bekijk dan zeker eens onze opleiding ‘De markt opgaan als coach‘.
 

Een eerste ondernemerscoaching boeken?

We ontvangen je graag voor een eerste sessie ondernemerscoaching.
Voor zij die zich afvragen of ondernemerscoaching iets voor hen kan betekenen, bieden we tevens een gratis kennismakingsgesprek aan.

Contacteer ons