Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

COACHEN MET LOGISCHE NIVEAUS

EEN ONMISBARE TOOL VOOR ELK COACHGESPREK

Nu Inschrijven

Coachen met Logische Niveaus

Waarom zijn bepaalde veranderingen zoveel gemakkelijker te realiseren dan andere?
En als het eenmaal is bereikt, waarom gaan sommige dan langer mee?
Of het nu op persoonlijk of organisatorisch niveau is,
het heeft allemaal te maken met het logische niveau
waarop je de verandering probeert door te voeren.

De Logische Niveaus is ongetwijfeld één van de meest krachtige coachtechnieken. Ontwikkeld door Robert Dilts is deze techniek een vast onderdeel van elke coachopleiding. Toch is het geen evidente techniek.

In deze online opleiding neemt Tom je mee doorheen de verschillende niveaus. Je krijgt een massa vragen die je kunt stellen, meer inzicht in wat er zich “onder de motorkap afspeelt” en waarom coachen op gedrag gedoemd is om te mislukken. Tom geeft verschillende praktische toepassingen over hoe je de Logische Niveaus moeiteloos kunt gebruiken met je coachees. Deze opleiding bevat talrijke demos, heel wat praktische tips en bijkomende achtergrondinformatie. Ontdek vandaag nog waarom de Logische Niveaus ook jouw favoriete coachtechniek gaat worden!

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
– Albert Einstein

We bekijken het ontstaan van de Logische Niveaus, waarom ze “Logisch” zijn. We overlopen de verschillende niveaus en geven meer dan 90 vragen die je bij de verschillende niveaus kunt stellen.

Leer meer over de 4 dynamieken of wetmatigheden binnen de Logische Niveaus.

De Logische Niveaus zijn een krachtige tool om de positieve intentie(s) te ontdekken. Waarom doen we wat we doen. Inzicht verwerven in de positieve intentie is vaak de sleutel tot echte duurzame verandering.

Deze derde generatie toepassing van de Logische Niveaus geeft je meer inzicht in twee perspectieven die je in de logische niveaus kan gebruiken: Ego en Ziel. Vanuit het perspectief van het Ego is ons leven en motivatie een afzonderlijk, onafhankelijk geheel. Vanuit het perspectief van de Ziel daarentegen is ons leven en motivatie een groter, afhankelijk geheel (bijvoorbeeld familie, werk, gemeenschap).

Ontdek drie toepassingen om de Logische Niveaus te gebruiken: (1) het doorlopen van de logische niveaus, (2) coachen op de verschillende niveaus en (3) van onvermogende staat naar vermogende staat. Elke toepassing wordt uitgebreid uitgelegd en je krijgt tevens steeds een demo over hoe dit in de praktijk toe te passen.

Deze opleiding is voor coaches en andere begeleiders die meer impact en diepgang willen halen uit de logische niveaus.

Zowel mensen die nog nooit met de logische niveaus werkten, als mensen die het al kennen maar die voelen dat er meer inzit.

Je krijgt toegang tot de opleiding via onze online Academy. Je kan op je eigen tempo de modules doorlopen. De opleiding is doorspekt met oefeningen die je online of in je werkboek kan doen.

Each level can be a resource or a limitation.
– Robert Dilts