Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BEGINNEN MET COACHEN

ONTDEK WAT COACHING IS EN ZET JE EERSTE STAPPEN

Nu Inschrijven

Beginnen met Coachen

Wil je starten als coach, of coach worden in bijberoep?

Er zijn veel misverstanden over wat coaching precies inhoudt. Hoe word je life coach, business coach, of zelfs kindercoach, en hoe start je een zelfstandige coachpraktijk?

Wil jij weten hoe coaching er precies uitziet, of het iets voor jou is, en je eerste stappen zetten?

De laagdrempelige én complete online coaching opleiding ‘Beginnen met coachen’ is de gemakkelijkste manier om te starten als coach.

Met meer dan 5 uren video, oefeningen en demonstraties krijg je een stevig beeld van wat professionele coaching inhoudt.

Na deze opleiding kan je praktisch aan de slag met verschillende coaching skills en tools. Je kan al wat oefengesprekken voeren en ervaren of het iets voor jou is. Het is een stevige basis om later een professionele coachopleiding aan toe te voegen.

In deze online opleiding, die je op je eigen tempo kan volgen, krijg je:

  • Meer dan 30 on-demand lessen.
  • Meer dan 5 uur lesmateriaal over de structuur van coachgesprekken en -trajecten, coachattitudes, coaching skills en tools en het evalueren van coachgesprekken.
  • Volg mee met 6 echte coachgesprekken.
  • Je krijgt een werkboek met vragen en reflectieoefeningen.
  • Je krijgt toegang tot onze intervisies om te oefenen met andere coaches.

De perfecte manier om je eerste stappen te zetten, en te ontdekken of coaching iets voor jou is!

Voor iedereen die:

  • Nieuwsgierig is naar coaching en wil ervaren wat het werkelijk is.
  • Al op intuïtie mensen begeleidt en die wat meer kader wil. Doe je het wel juist?
  • Een eerste stap wil zetten in coaching om te zien of het iets voor jou is.

Je krijgt toegang tot de opleiding via onze online Academy. Je kan op je eigen tempo de modules doorlopen. De opleiding is doorspekt met oefeningen die je online of in je werkboek kan doen.

Kan je na deze opleiding al professionele coach worden (in bijberoep)?

Dat zouden we zeker niet aanraden. Coachen is een vaardigheid die je leert door te oefenen, onder toezicht van een gecertificeerde coachopleider. Je kan wel coachender worden in je huidige gesprekken en je zal zeker een verschil voelen.

Het coachberoep is niet beschermd en dat merk je. Er komt kritiek op het beroep en er worden terecht vragen gesteld bij de kwaliteit van allerlei coachpraktijken. Terwijl het wel degelijk een vak is waar competenties bij horen die objectief vast te stellen zijn. Daarom is het zo belangrijk dat mensen die coach willen worden, een uitgebreide (en gecertificeerde) opleiding volgen en zelf ook in begeleiding gaan.

Maar ieder pad begint bij een eerste stap. Deze opleiding is bedoeld om je uitgebreid te laten proeven zodat jij weet of het jouw ding is, of niet. Het bereidt je ook voor op het volgen van een professionele coachopleiding zoals Integrale Coaching Essentials.