Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

LEIDERSCHAP

JOUW SLEUTEL NAAR BETERE (WERK)RELATIES EN RESULTATEN

Over Leiderschap

Als manager, afdelingshoofd of verantwoordelijke moet je anderen in beweging zien te krijgen en sta je in voor de resultaten. Liefst zonder voortdurend te moeten controleren. Sommige managers zijn te autoritair en jagen hun medewerkers angst aan, waardoor deze in hun schulp kruipen en de kans niet krijgen zich ten volle te ontplooien. Anderen zijn dan weer te meegaand, kunnen moeilijk 'nee' zeggen en duidelijke grenzen trekken. Dat weegt op de resultaten.

Beide hebben dezelfde basis: er is altijd veel goede wil. Maar de communicatie loopt verkeerd en mensen ervaren jou ofwel als te bazig of te slap. Waar ligt het midden? Bij goed leiderschap leer je die balans bewandelen: tegelijk objectieven bereiken én de medewerkers loslaten bij het bereiken van resultaten.

Ons aanbod aan leiderschapstrainingen

Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties. Je leert jezelf kennen en beter communiceren met je medewerkers. We werken in kleine groepen en wisselen ervaringen uit met collega’s uit andere sectoren. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet.