KMO-PORTEFEUILLE

BESPAAR TOT 30% OP BEPAALDE OPLEIDINGEN

Alle voorwaarden op de website van de Vlaamse Overheid

YourCoach is door de KMO-Portefeuille erkend als dienstverlener voor de pijler "Opleiding" met erkenningsnummer DV.O110422. Een Vlaamse onderneming uit de privé-sector kan een vergoeding voor het volgen van opleidingen online aanvragen na registratie. Je kan tot 30% terugkrijgen via de Vlaamse Overheid.

Opgepast! Het BTW bedrag kan niet worden gesubsidieerd. Je kan de aanvraag reeds indienen vóór de ontvangst van je factuur en tot uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van een opleiding.

Welke YourCoach opleidingen komen in aanmerking?

KMO-Portefeuille is een subsidie van de Vlaamse overheid voor bepaalde opleidingen georganiseerd door erkende dienstverleners (zoals bijvoorbeeld YourCoach). Kleine ondernemingen krijgen 30% steun binnen het jaarlijks steunplafond van 7.500 euro (ex. BTW). Middelgrote ondernemingen krijgen 20% steun binnen het jaarlijks steunplafond van 7.500 euro (ex. BTW). Bekijk hier de opleidingen die binnen YourCoach in aanmerking komen voor KMO-Portefeuille.

Loopbaancoach

Wil jij zelf mensen begeleiden rond loopbaanvragen? In de Opleiding Loopbaancoach leer je alles om praktisch aan de slag te gaan als interne of externe loopbaancoach. We geven je de basis en standaardtechnieken mee rond werk. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op uitgebreide oefeningen en tips uit de praktijk; tussen de modules in geven we leestaken mee en vragen we dat je minstens één persoon coacht.

Integrale Coaching Essentials

Integrale Coaching Essentials is een verzameling stevige coachtechnieken en essentiële levenswijsheden, die samen een onvergetelijke ervaring bieden. Het is dé praktische leerschool voor natuurlijke coaching skills en transformerende houdingen. Het is ook het eerste deel van onze ICF-geaccrediteerde ACTP-opleiding Integrale Coaching (Essentials + Professional).

Integrale Coaching Professional

In de Opleiding Integrale Coaching Professional leer je hoe je als coach permanente verandering kan brengen in de dieperliggende oorzaken van je klanten. Je krijgt een dieper inzicht in het verloop van een sessie, in de problematiek van een vraag en in het benaderen van een probleem of situatie. Intuïtie en creativiteit krijgen een centrale rol. De Professional is het vervolg op de Essentials en het tweede onderdeel van onze ICF-geaccrediteerde ACTP-opleiding Integrale Coaching Essentials + Professional.

Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties. Je leert jezelf kennen en beter communiceren met je medewerkers. We werken in kleine groepen en wisselen ervaringen uit met collega’s uit andere sectoren. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet.

Stress & Burn-out Adviseur

Voor veel bedrijven is het fenomeen burn-out nog vreemd. Men weet niet hoe ermee om te gaan. Wat is burn-out? Wie is er vatbaar voor? Wat kan je binnen de organisatie doen ter preventie en opvang? We bekijken het ontstaan en de stand van zaken van de wetgeving. Wat wordt er van het bedrijf verwacht? Tenslotte maken we samen een plan op voor jouw unieke organisatie.

Coachen in Organisaties

Als je een coachende rol hebt binnen je organisatie of bedrijf, riskeer je soms gesandwicht te worden tussen de verwachtingen van het bedrijf en die van je collega’s. In deze opleiding ontdek je hoe je elegant laveert tussen die verschillende belangen, en je leert coachen op een manier die de mensen en de resultaten verenigt. We reiken je verschillende formats aan voor zowel groepen als 1-op-1 sessies. Bovendien gaan we de diepte in: je leert peilen naar de onderstroom in een organisatie — zonder te vergeten wie je best welke verantwoordelijkheid toebedeelt.

Voor wie is de KMO-Portefeuille?

Ben je de zaakvoerder van een KMO, beoefenaar van een vrij beroep, zelfstandige of zelfstandige in bijberoep, dan kom je in aanmerking voor de KMO-Portefeuille.

De opleiding moet een verbeterd functioneren van het bedrijf als doel hebben en moet door een erkende dienstverlener zoals YourCoach worden georganiseerd.

Alle verdere voorwaarden verbonden aan de KMO-Portefeuille voor opleidingen vind je op de site van de Vlaamse overheid.

Procedure KMO-Portefeuille

Stap 1: Registratie bedrijf

Registreer je bedrijf eerst op de website van de KMO-portefeuille. Hiervoor heb je een token of een elektronische identiteitskaart (eID) nodig.

Stap 2: Aanvraag subsidie

Opgelet: je kan de aanvraag reeds indienen voor de ontvangst van je factuur.
De aanvraag dient ten laatste binnen 14 kalenderdagen na de aanvang van de opleiding worden ingediend.

 1. Registreer een nieuw project op de website van KMO-portefeuille.
 2. Geef de NACE code in van je bedrijf.
 3. Kies de pijler “Opleiding” en het domein “Algemeen domein”.
 4. Geef het erkenningsnummer in van YourCoach: DV.O110422.
 5. Geef volgende informatie in over de opleiding:
  • Geef aan dat de opleiding niet gestart is later dan 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding;
  • Geef als datum overeenkomst de datum in van vandaag;
  • Geef het opleidingsbedrag in (excl. BTW);
  • Geef het aantal opleidingsuren in (staat vermeld op de website van YourCoach bij de betreffende opleiding);
  • Geef de titel van het project in (is de naam van de opleiding);
  • Kies als vakgebied “Algemene persoonlijke vaardigheden”.
 6. Geef naam en aantal in van de personen die de opleiding volgen.
 7. Bevestig het projectbedrag, project en verklaring op eer.

Stap 3: Betalen

Na goedkeuring van het project krijg je een betalingsuitnodiging van KMO-Portefeuille. Je betaalt 70% van het opleidingsbedrag (excl. BTW) aan KMO-Portefeuille. Je hebt 30 kalenderdagen de tijd om dit te doen na de betalingsuitnodiging.

Na ontvangst van je betaling stort de Vlaamse overheid de overige 30% (excl. btw) van het opleidingsbedrag in de elektronische portefeuille. Je zal hiervan een mail ter bevestiging krijgen.

De elektronische portefeuille bevat nu 100% van het opleidingsbedrag (excl. BTW). Via de betaalknop van KMO-portefeuille kan je nu het opleidingsbedrag (excl. BTW) aan YourCoach betalen. Gelieve het factuurnummer als referentie op te geven.

Tenslotte dien je het BTW bedrag rechtstreeks over te maken op rekening van YourCoach
(KBC: 737-0216155-82, IBAN: BE25 7370 2161 5582, BIC: KREDBEBB).

Stap 4: Proficiat

Na deze handelingen is de factuur voldaan.