OPENDEURDAG

ZATERDAG 23 SEPTEMBER 2023

Op zaterdag 23 september 2023 opent YourCoach de deuren voor een volledige dag gratis workshops en coachings. Je ontdekt onze opleidingsruimte, Loft 26, en ons voltallige team.

Het thema van deze editie is:
“Leef voller vanuit je zintuigen”

Ondertussen weet je al dat wat je bewust beslist, niet altijd overgenomen wordt door je onbewuste. Wat je hoofd wil en wat je lijf doet, dat zijn regelmatig twee verschillende dingen. En je kan nog zo proberen inpraten op je onbewuste zelf, wat haalt het uit?

Misschien een andere vraag: HOE moet je met je onbewuste spreken dat het luistert? Of, dat het jou laat weten wat het vindt en wat het nodig heeft?

Anders gezegd: welke taal spreekt ons onbewuste?

Wel, het is niet woordtaal, hoofdtaal, verbaal. Het is lijftaal, non-verbaal, zintuiglijk. Sensorisch.

Je herinneringen zijn een verzameling zintuiglijke indrukken. Denk maar eens aan gelukkig moment. Zijn er woorden, of eerder beelden, geluiden, sensaties in je lijf, misschien zelfs geuren en smaken?

Wanneer blijft iets hangen? Niet wanneer jij beslist, maar wanneer het een intens moment is. Anders gezegd, wanneer je lijf helemaal geactiveerd is en al je zintuigen op een hoog volume.

Dus hoe kunnen we spreken met ons onbewuste? Via zintuiglijke werkvormen. Ons onbewuste spreekt trouwens al voortdurend met ons, het is kwestie van de boodschappen van tussen de andere ruis te filteren.

Tijdens deze opendeurdag geven we jou concrete oefeningen en inzichten in hoe je met de zintuigen in gesprek kan gaan met je onbewuste. Je leert je patronen beter kennen en zet misschien zelfs al stappen naar een andere manier van zijn en doen.

4 Praktische Workshops

Klik op een workshop voor meer informatie.

Integrale Coaching – Benjamin Ball

Een beeld zegt meer dan…

We zitten vol beelden, velen daarvan niet van eigen makelij. We worden gebombardeerd met logo’s, gezichten, vensters naar andere werelden. Al die beelden werken geleidelijk op ons in en vormen mee wie we zijn. Niet altijd in de positieve zin, we spiegelen ons aan onrealistische illusies die ons weghalen van onszelf.

Wat als we bewust met onze beelden werken, en onszelf beginnen herprogrammeren en omringen met beelden die ons dienen? Benjamin geeft in deze workshop de sleutels mee om daaraan te werken.

NLP – Tom Hallez

We lopen allemaal met stemmetjes in ons hoofd. Ze spreken op ons in, en voeren het woord naar de buitenwereld toe. We zijn ze zodanig gewoon dat we denken dat wij die stemmetjes zijn, maar dat is niet zo – of het hoeft niet zo te zijn!

Sommige stemmen proberen ons in richtingen te sturen die wij zelf niet zouden kiezen. Ze proberen ons te overtuigen van hun standpunt, terwijl andere stemmen in ons overstemd worden. Stemmen die ons naar betere plekken zouden brengen.

Samen met Tom exploreer je jouw innerlijke stemmen, en je begint orde op zaken te stellen in de kakofonie.

10 min. per coaching

Ervaar coaching en onze manier van coachen. Tijdens de speed coachings kan jij een concrete vraag voorleggen aan één van onze coaches en gedurende 10 minuten op zoek gaan naar een antwoord.

Stress & Burn-out – Joke Adins en Jürgen Blommaert

Hoe weten we dat we verliefd zijn, of kwaad, of dat we een keuze boven een andere verkiezen? Het is al wetenschappelijk bewezen dat dat niet mentaal is – mensen wiens rechter hersenhelft is uitgevallen en die dus enkel nog rationeel kunnen denken, blijken geen beslissingen te kunnen nemen.

Dus we beslissen op gevoel! Maar wat is gevoel? Juist, een verzameling zintuiglijke waarnemingen op bijna-onbewust niveau die wij samennemen tot één gevoel, één conclusie.

Ons lijf is dus voortdurend aan het spreken met ons via lichamelijke signalen. In deze workshop gaan Joke en Jürgen op stap doorheen deze sensaties op zoek naar meer rust en veerkracht.

NLP – Tom Hallez en Benjamin Ball

Marcel Proust werd naar zijn herinneringen getransporteerd door de smaak van een Madeleine. En heb je ooit al eens iemand geroken die hetzelfde parfum aanhad als iemand belangrijk in je leven?

Smaak en geur zijn heel instinctieve zintuigen, die op het eerste zicht ver van onze gedachten en patronen afliggen. Maar daar ligt juist de kracht! Ze zijn net sterk verbonden met onze gevoelens en gedachten, alleen zijn we het niet gewend ze in te zetten.

Tom en Benjamin breken de kracht van deze bijzondere zintuigen open.

Op het einde van deze interactieve dag nodigen we jullie graag uit op een gezellige Receptie. We kunnen nog napraten over de dag. De vragen waarvoor overdag geen tijd was, kan je nu rechtstreeks aan de lesgevers en coaches stellen.

Je leert het YourCoach Team kennen, evenals onze klanten en partners. Wij geven je graag meer tekst en uitleg over de trajecten, onze visie, onze manier van werken. Of stel je vragen aan oud-leerlingen en kom te weten hoe het er nu écht aan toegaat op onze opleidingen en in onze coachtrajecten.

Nu inschrijven

Ontdek de Loft

In Loft 26 gaat de meerderheid van onze opleidingen door. Het is een ruime en lichte zaal met alle nodige faciliteiten voor een kwalitatief opleidingstraject. De grote meerwaarde van onze ruimte is dat ze enkel voor onze opleidingen gebruikt wordt.

De Loft is perfect afgestemd op de noden van een (coach)opleiding: een collectieve lesruimte, een overvloed aan zitruimte waar kan geoefend worden, een aparte coachruimte en alle mogelijke materiaal dat tijdens een opleiding aan bod kan komen.

 
Loft 26
 

Wat kan je allemaal doen?

  • Ontmoet het team en stel je vragen over onze individuele trajecten, open opleidingen en in-company aanbod.
  • Woon 4 interactieve workshops bij rond het thema “Begin en Einde”.
  • Laat jezelf coachen tijdens de speed coaching sessies.
  • Neem documentatie en de volledige kalender mee naar huis.
  • Ontdek Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken.

 
Opendeurdag 2022
 

Ontmoet het team

Ons trainersteam staat de hele dag tot je beschikking voor uitleg over de trajecten en mogelijkheden. Er zijn ook speed coachings voorzien waarin je een coaching aan den lijve kan ervaren.

 
Opendeurdag 2022 Team
 

Inschrijvingsformulier

 

Schrijf je hier in!

Velden met het * zijn verplicht.

    10u - De visuele metafoor als tool voor verandering11u30 - Het auditieve als sleutel naar transformatie12u30 - Speedcoachings met Team Loopbaan13u30 - Spreken met het lijf15u - De kracht van de vergeten zintuigen16u - Receptie
    Tik verificatiecode*: captcha