RE:SOURCE RETREAT

HERVERBINDEN MET VOEDING, BEWEGING, MINDSET & NATUUR

Nu Inschrijven

Re:Source Retreat

Wil jij ook zo graag weer je gezonde gewoontes oppikken – maar het komt er niet van?
Hoe combineer je een druk leven als professional, partner… met dagelijkse aandacht voor voeding, slaap, beweging en innerlijke rust?
Door erin te duiken!
Tijdens de Re:Source Retreat word je ondergedompeld in de ultieme gezonde levensstijl, en word je klaargestoomd om het ook daarna vast onderdeel van je leven te maken.

Het leven vraagt al zoveel van je, waardoor gezonde gewoontes er wat bij inschieten. Toch zie je dat anderen het wel kunnen. En je voelt, wanneer je het doet, dat het werkt en deugd doet. Hoe doen die anderen dat?

 • Eén deel van het antwoord is gepersonaliseerde informatie. Er is meer dan genoeg algemene informatie – het internet staat er bol van – maar veel minder waarvan jij weet en voelt dat ze écht werkt en vooral: bij jou past. Als je niet precies weet hoe je dat gezonde recept in elkaar steekt, of waarvoor die ene oefening nu weer voor dient… dan doe je het gewoon niet. Twijfel is de doodssteek van veel goede voornemens.
 • Een ander deel is momentum. Je hebt zeker al momenten gehad waarop je in de flow zat, in het ritme, en alles veel makkelijker ging. Eens je bezig bent met gezond leven, wil je ook niks anders. Maar ja, hoe krijg je jezelf weer daar…? Hoe breng je de bal aan het rollen – en hoe houd je hem in beweging?

Wij maakten de Re:Source Retreat specifiek voor dat effect. Benjamin en Tom bundelden hun meer dan 10 jaar ervaring als coaches en trainers met de ‘best of’ van talrijke opleidingen en events bij o.a. Tony Robbins, Wim Hof, Robert Dilts, Richard Bandler en meer. Voor het eerst in de geschiedenis van YourCoach komen de verschillende aspecten van gewoontes en gezondheid – voeding, beweging en mindset – samen. Ondersteund door een team experts beleef je in het prachtige, landelijke kader van de Kluizerij in Affligem een life-changing 4-daagse die je krachtig op weg zet naar de levensstijl waar je al zo lang van droomt.

De Re:Source Retreat biedt jou een prachtig uitgebalanceerd programma rond voeding, beweging en mindset. 4 dagen tijd voor jezelf in de natuur waarbij je veel ervaart, leert en ook veel uitrust. Wij voorzien een traject voor je met workshops rond mindset en gewoontes, yoga- & workoutsessies en kooklessen. Steeds onder begeleiding van een aantal specialisten en toppers in hun vak. Je keert verfrist naar huis, met genoeg informatie, een persoonlijk plan en een gezuiverd lijf om het vol te houden.

Dag 1 – Donderdag Energy Flow Day

Op de eerste dag keer je terug naar jezelf, op het ritme van de natuur. Je zet het proces in van het zuiveren van lichaam en geest. Je herontdekt jezelf en je doelen. In de workouts bouw je flexibiliteit op en maak je je energiebanen vrij. Je keert terug naar je zuiverste vorm, de natuur en herontdekt jouw primaire lichaamsbeweging, jouw animal flow.

Dag 2 – Vrijdag Resistance Day

Eens gezuiverd begint je systeem te verlangen naar oude gewoontes. We zorgen voor een dynamisch en entertainend programma om je geest bezig te houden terwijl je lichaam verder zuivert en herstelt. Heerlijk gezond eten en intensieve core workouts waarin kracht wordt opgebouwd. Vanuit onze waarden en motivatiestrategie bouwen we aan onze nieuwe identiteit. We leren meer over intermittent living en eindigen de dag met een ijsbad.

Dag 3 – Zaterdag Celebration Day

Op zaterdag gaan we er helemaal voor! Actief en krachtig met een hogere intensiteit. Je overwint je beperkende overtuigingen en definieert je levensmissie. Je maakt terug connectie met jouw vrije kind. We eindigen met een workout party, een sportief dansfeest waarop je alles uit je lijf kan dansen. ’s Avonds val je doodmoe op bed neer.

Dag 4 – Zondag Slow Day

Je hebt alles gegeven! Je lichaam begint zich nu al anders te voelen, en het verdient wat rust. We voorzien chille yoga, comfort food en ontspannende workouts. Je neemt samen wat je allemaal geleerd hebt en creëert je eigen plan voor de toekomst. Een plan dat je zonder grote moeite volhoudt omdat het eenvoudig, helder en persoonlijk is.

 • Voor zowel beginners als gevorderden, van zetelhangers tot fitness freaks.
 • Voor iedereen die werk wil maken van gezondheid en vitaliteit.
 • Voor iedereen die wel weet wat te doen, maar er niet toe komt.
 • Voor iedereen die een boost nodig heeft om weer op gang te komen, of een niveau hoger te schakelen.
 • Voor iedereen die gepersonaliseerde informatie en planning wil voor voeding en beweging.
 • Voor iedereen die wil groeien op het vlak van discipline, doorzetting, routines en mindset.

De Re:Source Retreat gaat door in De Kluizerij: Aalstersedreef 1, 1790 Affligem

 • Professionele en coronaproof ruimtes voor onze opleidingen;
 • Moderne individuele slaapkamers met en-suite badkamer;
 • Rustige setting op een historisch domein van 12 hectare grenzend aan het beschermd Kluizenbos;
 • Pure keuken en hartelijk onthaal;
 • Maar 30 minuten rijden van Brussel en Gent, met grote parking op het domein zelf.

Duur

De Re:Source Retreat duurt 4 dagen, start op donderdagochtend en eindigt op zondagavond.

De yoga start om 7 uur. De sessies starten telkens om 9u. Op donderdag, vrijdag en zaterdag eindigen we om 21u. Op zondag eindigen we om 17u.

Prijs voor deze totaalervaring inclusief alle workouts, sessies, kooklessen en maaltijden:

€ 745 ex. btw

Prijs om te overnachten op het domein zelf (drie nachten met privé badkamer plus ontbijt):

€ 250 ex. btw (éénspersoonskamer)
€ 145 ex. btw (gedeelde dubbele kamer)

Koppels zijn welkom en vrienden/kennissen kunnen een dubbele kamer delen.

Bij het gelijktijdig inschrijven van twee personen ontvang je 20% korting per persoon (enkel op het inschrijvingsgeld, niet op de overnachting).

De mogelijkheid om te overnachten is een wezenlijk onderdeel van de belevenis. Mocht dat voor jou niet lukken maar je wil wel graag deelnemen, bieden we een beperkt aantal plekken voor mensen die thuis overnachten.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap
Where focus goes, energy flows. And if you don’t take the time to focus on what matters, then you’re living a life of someone else’s design.
– Tony Robbins

 

5 redenen waarom je deze Re:Source Retreat zou volgen

 • Voedingsschema
  Een aangepast voedingsschema met gerechten die je zelf al eens hebt klaargemaakt.
 • Trainingsschema
  Een aangepast trainingsschema met oefeningen die bij jou passen, en die je gemakkelijk thuis kan doen.
 • Yoga en workouts
  Een resem oefeningen in yoga en workouts waaruit jij je eigen routine kan creëren.
 • Mindset
  Krachtige tools rond gewoontes, dagelijkse routine, discipline, mindset zodat je langer volhoudt en het echt een deel maakt van wie jij bent.
 • Buddy
  Een persoonlijke buddy waarmee je kan blijven opvolgen.

Gezonde voeding is de basis van een energiek lijf en een heldere geest. Je weet ondertussen waarschijnlijk wel welke voeding goed is en welke minder, maar het toepassen op dagelijkse basis blijkt vaak minder evident. Vaak maken we gezond eten niet klaar omdat we het nog nooit maakten – en we blijven bij de dingen die we gewoon zijn.

Daarom ga je tijdens de Re:Source Retreat zelf aan de slag om de gerechten klaar te maken, zodat ze ook daarna behapbaar zijn. Je leert eenvoudige methodes aan om op natuurlijke wijze je lichaam te voeden. Je ontdekt ook een aantal toegankelijke technieken zoals fermentatie en wild foraging.

Opgelet! Dit is geen detox ‘sapjesweekend’ waarin het draait om calorieën en gewichtsverlies – met hoofdpijn en uitputting als gevolg. Het is een proactieve food lab waar je inspiratie opdoet voor een gezonde levensstijl waarvan je vanzelf in vorm komt, en blijft.

We zitten teveel. Door al dat zitten – aan bureaus, keukentafels, in leszalen – vermindert onze gewrichtsmobiliteit en krijgen we een zwakke core. Dat zet zich door in allerlei vervelende klachten die ons nog minder mobiel maken. Dit maakt je moe en futloos.

Met andere woorden: hoog tijd om een werkbare routine in je beweging te krijgen, zodat je terug vitaal en flexibel kan genieten van je lijf.

Onze bewegingscoaches verbeteren via functional training je natuurlijke spierkracht. Je leert zelf hoe je je lichaamsbewustzijn kan verhogen en je onbeperkte energy flow terug te bevrijden, steeds rekening houdend met jouw lichaamsmogelijkheden.

Je maakt kennis met bewegingsroutines die je thuis kunt doen zonder extra materiaal! De coaches halen hun inspiratie uit yoga, calisthenics, HIIT, animal flow en klassieke krachttraining.

Je wordt tijdens de Re:Source Retreat niet alleen fysiek je beste zelf, maar ook mentaal-emotioneel. Je leert realistische gezondheidsdoelen te stellen en effectief in beweging komen. Je vindt jouw persoonlijke motivatiestrategie, leert hoe je nieuwe gewoontes kunt creëren en inslijten. Je transformeert oude, beperkende overtuigingen over wie je kan zijn.

De grote vijanden van vooruitgang zijn Angst en Weerstand. Je krijgt inzichten en tools mee om met deze twee om te gaan, en ze om te zetten in Moed en Actie.

Zo herschrijven we niet alleen je verleden, maar openen we de weg naar een hoopvolle toekomst. We installeren de “Fitness Mindset” en leggen de basis voor meer zelfdiscipline, zelfvertrouwen & zelfliefde.

We leven in een artificiële wereld, vol harde materialen en ver weg van de natuur. Sinds de uitvinding van de gloeilamp zijn we ook ontkoppeld van het ritme van de dagen, van licht en donker.

Door terug in de natuur te vertoeven, verbinden we terug met dat deel van onszelf dat we wel eens durven vergeten. Het tijdloze dier dat in het nu leeft, niet meer dat gejaagde hamstertje met eindeloze todo’s en zorgen.

We worden aanweziger, rustiger, helderder, eenvoudiger. In die energie blijken de antwoorden op onze piekervragen eigenlijk allang klaar te zitten.

De natuur is daarom de rode raad binnen het programma. We maken in alle onderdelen tijd om buiten te zijn. Van de yoga en de workout, over het plukken van ingrediënten voor het eten, tot de oefeningen in het mindsetgedeelte.

Over time, we as humans have developed a different attitude towards nature and we’ve forgotten about our inner power.
– Wim Hof

 

Hét moment om te onthaasten en tijd te nemen voor jezelf

 • Leer jezelf kennen én versterk je mindset;
 • Laat je uitdagen en doe een unieke ervaring op;
 • Verbind met gelijkgestemden en beleef samen een onvergetelijke midweek;
 • Zet je smartphone af en breng quality time door met jezelf en de natuur;
 • Upgrade je gezondheid: slaap, beweeg, eet gezond en ontspan.
Remember, it’s your own body, your own brain. You’re not a victim of the universe, you are the universe.
– Richard Bandler

 

Inbegrepen in de prijs:

Dagelijkse yoga-, workout- en kooklessen;
Alle middag- en avondmalen;
Extra drankjes, bouillons, sapjes en gezonde snacks tussen de sessies door;
12 inspirerende workshops over voeding, beweging en mindset;
De prachtige natuur van De Kluizerij én omgeving.