Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

KWALITEITSLABELS

EEN UNIEKE KWALITEITSGERANTIE

Gedreven sinds 2009. We nemen ons beroep serieus, ook buiten de eigen muren. We investeren in de belangrijkste kwaliteitslabels, zowel op het vlak van opleiding als van coaching. We zijn vertegenwoordigd in en afgestemd op de deontologie en richtlijnen van de relevante beroepsverenigingen.

Zo bijvoorbeeld is onze coachopleiding Integrale Coaching een ICF-gecertificeerde Level 2-opleiding, en zijn verschillende opleidingen geaccrediteerd voor Continuing Coach Education van het ICF. Onze opleidingen komen in aanmerking voor de KMO-Portefeuille, Opleidingscheques of Vlaams OpleidingsVerlof. We zijn ook erkend loopbaanbegeleider bij de VDAB en de Vlaamse Overheid.

KMO-Portefeuille

Bespaar tot 30% via KMO-Portefeuille

Via de KMO-portefeuille kom je in aanmerking voor 30% korting op bepaalde opleidingen! YourCoach is door de KMO-Portefeuille erkend als dienstverlener voor de pijler "Opleiding" met erkenningsnummer DV.O110422. Een Vlaamse onderneming uit de privé-sector kan een vergoeding voor het volgen van opleidingen online aanvragen na registratie. Je kan tot 30% terugkrijgen via de Vlaamse Overheid. Opgepast! Het BTW bedrag kan niet worden gesubsidieerd.

kmo-portefeuille
Meer info over de KMO-Portefeuille

Loopbaancheques

Erkend loopbaanbegeleider bij de VDAB

Via loopbaancheques kunnen werknemers en zelfstandigen op een goedkope manier individuele loopbaanbegeleiding volgen bij YourCoach. In totaal kan je 2 loopbaancheques aanvragen voor maximaal zeven uur loopbaanbegeleiding over een periode van zes jaar. Loopbaancheques kunnen aangevraagd worden bij de VDAB en kosten 40 euro per stuk.

Loopbaancheques
Meer info over de Loopbaancheques

Opleidingscheques

Erkend opleidingsverstrekker

YourCoach is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de Vlaamse opleidingscheques. Als gevolg van een gewijzigd besluit van de Vlaamse Regering kan je enkel nog opleidingscheques gebruiken wanneer de opleiding die je volgt, opgenomen is in een persoonlijk opleidingsplan (POP) dat kadert binnen loopbaanbegeleiding. Je dient dan via de loopbaabegeleider een attest laten invullen en dit afgeven ter ondertekening aan yourcoach.
Meer info over de Opleidingscheques

Vlaams OpleidingsVerlof

Erkend opleidingsverstrekker

Werknemers in de privésector hebben onder bepaalde voorwaarden recht op het Vlaams OpleidingsVerlof (de opvolger van het betaald educatief verlof). Ze mogen afwezig zijn op het werk om een opleiding te volgen, terwijl hun loon wordt doorbetaald. De werkgever kan ter compensatie een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen.

Verschillende YourCoach opleidingen zijn erkend voor het Vlaams OpleidingsVerlof.
Meer info over Vlaams OpleidingsVerlof

ICF-Label

Hoogst mogelijke onderscheiding voor een coachopleiding

Als één van 3 coachopleidingen in Vlaanderen is YourCoach sinds 2018 bezitter van het felbegeerde en moeilijk te verkrijgen Level 2-label van de International Coaching Federation (ICF). Dat is op vandaag de hoogst mogelijke onderscheiding voor een coachopleiding – en de beste kwaliteitsgarantie voor jou als coach. Dat ons materiaal en werkwijzen praktisch, krachtig en diepgaand zijn wist je al, nu is het dus officieel. Wanneer je de Integrale Coaching Essentials + Professional volgt, krijg je een internationaal erkend Level 2-Certificaat van het ICF op PCC-niveau. Je kan er dus mee uitpakken dat jouw coachdiploma officieel, als één van nog geen handvol opleidingen in Vlaanderen, internationaal erkend is.

Level 2 International Coaching federation
Over Integrale Coaching Meer info over het Level 2-label

Master Certified Coach (MCC)

Hoogste certificaat van het ICF

Beide zaakvoerders van YourCoach - Tom Hallez en Benjamin Ball - beschikken over een Master Certified Coach (MCC) certificaat. MCC is een standaard voor professionele coaches die door de International Coaching Federation (ICF) uitgereikt wordt. ICF is de grootste internationale organisatie voor coaches, en ongeveer de enige die een globaal waardevol certificaat uitreikt. Het MCC-certificaat is het hoogste certificaat van het ICF. Het is voor coaches die meer dan 2500 betaalde praktijkuren en 200 uren opleiding kunnen voorleggen.

MCC Master Certified Coach ICF
Tom Hallez Benjamin Ball Meer info over het MCC kwaliteitslabel

Continuing Coach Education (CCE)

ICF gecertificeerde voortgezette vormingen

De Opleidingen Systemisch Coachen en Creatief-Fysiek Coachen zijn gecertificeerd door het ICF (International Coaching Federation) als CCE (Continuing Coach Education). Dat wil zeggen dat deze trainingen voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van het ICF. CCE programma's worden door ICF beschouwd als voortgezette vorming voor wie zich verder wil verdiepen in het coachvak en zijn noodzakelijk voor het behouden van je ICF Accreditatie. De Opleidingen Systemisch Coachen en Creatief-Fysiek Coachen geven recht op elk 36 Continuing Coach Education Units (28,5 CCEU's voor Core Competenties en 7,5 CCEU's voor Resource Development).

Continuing Coach Education ICF CCE
Opleiding Systemisch Coachen Opleiding Creatief-Fysiek Coachen Meer info over Continuing Coach Education