HET ICF EN COACHING

ICF-ACCREDITATIES VOOR OPLEIDINGEN

Het ICF en Coaching

Welke coachopleidingen zijn officieel erkend?

Het ICF erkent ook coachopleidingen. Ze onderzoeken het lesmateriaal, de lesgever, de manier van lesgeven en meer. Zo zorgen ze ervoor dat het curriculum in overeenstemming is met de ICF Kerncompetenties en ICF Ethische Code.

Dit label geeft dus een professionele uitstraling aan een coachopleiding, en toont dat wat jij als deelnemers aanleert échte coaching is.

Welke ICF-labels bestaan er voor een coachopleiding?

Het ICF erkent 3 soorten programma’s:

ACTP – Accredited Coach Training Program
De hoogst mogelijke erkenning voor een coachopleiding. Dit zijn ‘all-inclusive’ coachopleidingen, die je van begin tot einde opleiden. Bestaande uit minstens 125 uren coach training, mentor coaching en regelmatige evaluaties, geven programma’s met dit label rechtstreekse toegang tot een ACC- of PCC-certificatie.

Dit is de erkenning die onze opleiding Integrale Coaching Essentials + Professional heeft. We kunnen dus uit ervaring zeggen dat dit label extreem moeilijk te behalen is. De lesgevers moeten minstens van MCC-niveau zijn, je hele programma en procedures worden doorgelicht… Het is geen wonder dat er in totaal maar 3 ACTP-coachopleidingen zijn in heel Vlaanderen.

Hier legt MCC-coach en Hoofdtrainer van ons ACTP-programma Benjamin uit wat de waarde is van het ACTP-label van onze opleiding:

Met ons diploma Integrale Coaching Essentials + Professional (of om het even welk coachdiploma) krijg je dus NIET rechtstreeks je ICF-accreditatie. Daarvoor moet je eerst nog de accreditatieprocedure doorlopen. Concreet bij onze opleiding houdt dat in dat je nog je uren verklaart, en de CKA aflegt. Een eenvoudige procedure! Download de gids.

ACSTH – Approved Coach Specific Training Hours

Met dit programma kan je ook een individuele ACC en PCC-accreditatie aanvragen, maar met een langere procedure. ACSTH-programma’s zijn er al vanaf 30 contacturen en worden beschouwd als ‘à la carte’ coachopleiding, al dan niet het begin en/of het einde van een coachopleidingstraject.

CCE – Continuing Coach Education

Hieronder vallen events, webinars en kortere opleidingen. CCE is een aanvullende en vaak geavanceerde opleiding voor mensen die iets specifieks willen bijleren en/of hun individuele ICF Accreditatie willen vernieuwen. De ICF gecertificeerde coach dient immers, zodra de certificering wordt verworven, zijn certificaat om de drie jaar vernieuwen door continue professionele ontwikkeling die hem CCE’s kunnen opleveren.

Er bestaan 2 categorieën CCE-Punten:

  1. Core Competencies (Kerncompetenties)
    Geavanceerde coachtraining die rechtstreeks verband houdt met of uitbreidt op de ICF Kerncompetenties.
  2. Resource Development
    Vaardigheden die bijdragen aan de professionele ontwikkeling van de coach (zoals persoonlijke groei, coaching tools en assessments, business development of ander materiaal dat buiten de ICF Kerncompetenties valt. Je kan niet enkel in deze categorie zaken aanbieden met CCE-punten, er moet dus altijd een component Core Competencies aan zijn.

Opleidingen bij YourCoach die recht geven op CCE-punten

De opleidingen Systemisch Coachen en Creatief-Fysiek Coachen zijn geaccrediteerd door de International Coach Federation (ICF) voor Continuing Coaching Education (CCE). Coaches die aangesloten zijn bij de ICF ontvangen CCE punten voor het volgen van deze opleidingen.

CCE ICF

Opleiding Systemisch Coachen Opleiding Creatief-Fysiek Coachen

Welk coachdiploma krijg je bij YourCoach?

Als één van 3 coachopleidingen in Vlaanderen is YourCoach sinds 2018 bezitter van het felbegeerde en moeilijk te verkrijgen ACTP-label voor de opleiding Integrale Coaching Essentials + Professional. Dat is op vandaag de hoogst mogelijke onderscheiding voor een coachopleiding – en de beste kwaliteitsgarantie voor jou als coach. Dat ons materiaal en werkwijzen praktisch, krachtig en diepgaand zijn was bij velen al bekend, dit maakt het officieel.

Wanneer je de Integrale Coaching Essentials + Professional volgt, krijg je bovenop de 2 diploma’s die je van yourcoach krijgt ook een officieel, internationaal erkend ACTP-Certificaat van het ICF op PCC-niveau. Je kan er dus mee uitpakken dat jouw coachdiploma officieel, als één van nog geen handvol opleidingen in Vlaanderen, internationaal erkend is door het ICF. Daar zijn we best trots op!

Wil jij ICF-coach worden?

Met het Integrale Coaching Essentials + Professional ACTP-certificaat kan je stukken gemakkelijker je eigen ICF-accreditatie als coach halen. In plaats van het Portfolio- of ACSTH-pad, waarin je gesprekken moet opnemen en laten evalueren + je opleiding en mentoring aantonen, kan je het verkorte ACTP-pad volgen. Dat kan voor ACC (100 uren ervaring) of PCC (500 uren ervaring).

Wat moet je doen om bij YourCoach het ACTP-diploma te behalen?

Het YourCoach-diploma halen

Met meer dan 10 jaar ervaring in coaching op alle vlakken (life, business, team, stress en burn-out, loopbaan…) met individuen en in organisaties, en vooral ook in het opleiden van coaches tot bekwame en zelfzekere begeleiders met een eigen stijl, kunnen we wel stellen dat onze diploma’s op zichzelf draagkracht hebben.

Al meer dan 1000 mensen kunnen zich vandaag Integrale Coach noemen, een gemeenschap die onze kenmerkende open en creatief-fysieke houdingen uitdraagt en die zich dagelijks inzet om mensenlevens te veranderen.

Onze opleidingen zijn praktisch en diepgaand. Er wordt veel geoefend en je gaat als persoon zelf door het bad. Het behalen van onze diploma’s betekent dan ook dat je door een persoonlijk en professioneel proces bent gegaan, en dat je een andere persoon bent dan degene die aan het traject begon. In die zin is het een ‘badge of honour’ – een bewijs dat jij aan jezelf gewerkt hebt en dat je iets kan dat impact heeft op anderen.

Voorwaarden om het ICF ACTP-diploma te halen

In eerste instantie moet je aanwezig zijn. Bij de Essentials krijg je je diploma als je minstens 80% van de modules aanwezig was, je naar minstens één Intervisie kwam en je een geobserveerd coachgesprek hebt gedaan (dat gebeurt tijdens de opleiding).

Voor het Professional-diploma vragen we meer commitment: onder andere 80% aanwezigheid, verslagen van de lesblokken, coachverslagen, 4 geobserveerde coachgesprekken, 1 individuele Supervisiecoaching (inbegrepen), het afwerken van de online opleiding ‘Ontdek de ICF-Kerncompetenties’ en het succesvol afleggen van de certificatieproef.
 

Integrale Coaching is een erkende erkende ACTP-opleiding

De Integrale Coachopleiding (Essentials + Professional) is een erkende ACTP-opleiding bij de International Coach Federation (ICF) - de hoogst mogelijke erkenning voor een coachopleiding. Het zet je snel en effectief op weg om praktisch aan de slag te gaan met coaching.

ICF International Coaching Federation

Over Integrale Coaching