YC Café – Job Hulshoff over ‘Reconstructief Werk’

oktober 17th, 2018

Groei jij nog?

Bij Yourcoach houden we ervan om te groeien. Het is een rode draad doorheen ons persoonlijke en professionele parcours. We proberen regelmatig nieuwe dingen uit en stellen onszelf telkens opnieuw in vraag.

Iedereen heeft wel al één of ander groeiproces doorgemaakt. In je professionele loopbaan bijvoorbeeld: je start met een nieuwe job, je groeit door in je functie, je takenpakket breidt uit of je kiest voor een volledige carrièreswitch.

Eén ding is zeker: groeien, dat doe je buiten je comfortzone. Wat je al kent en wat je al kan, daar is geen ruimte meer om te groeien. Het verlaten van die comfortzone is niet altijd evident.

We zien dat ook bij onze klanten: ze willen hun comfortzone graag verlaten, maar onzichtbare krachten lijken hen tegen te werken en in hun comfortzone houden. Wij noemen dit de onzichtbare tegentrekkende krachten.

Het is een thema dat ons boeit en waar we ons graag in verdiepen. Naast de door ons gekende manieren om onze klanten hierin te begeleiden (zoals NLP, systemisch werk, fysiek-creatief coachen, familieopstellingen… ) leren wij graag nieuwe dingen bij.

Daarom nodigden wij op donderdagavond 20 september 2018 Job Hulshoff uit om ons iets meer te vertellen over ‘Reconstructief Werk’, een nieuwe manier van bewustzijnsontwikkeling.

Het werd een avond waarbij we met heel wat beweging uit onze comfortzone werden gehaald.

Sfeerbeelden

Bekijk hier het album op Facebook:

Reconstructief Werk Bart De Coninck CoachCafé Gent

Het ontwikkelen van je overlevingsmechanismen

Wist je dat groeien één van de belangrijkste behoeften is van de mens om gelukkig te zijn? Om te kunnen groeien is het belangrijk dat we open staan om nieuwe dingen te ontdekken en net dat blijkt niet evident te zijn.

Job Hulshoff vertelde ons hoe we tussen 0 en 6 jaar onze belangrijke overlevingsmechanismen ontwikkelen. In die periode zijn we namelijk volledig afhankelijk van onze omgeving en is ons oerinstinct erop gericht om te overleven. Het is dus perfect normaal dat we die mechanismen ontwikkelen.

Deze overlevingsmechanismen worden onze ‘automatische piloot’ en onze ‘comfortzone’ van waaruit wij als kind, en later als volwassene, gaan leven.

Wanneer we als volwassene leven vanuit die ‘automatische piloot’, dan lopen we echter tegen beperkingen aan. Logisch, want het mechanisme is bedoeld om te overleven en niet om te leven. Om als volwassene voluit te leven is het, aldus Job, noodzakelijk dat we onze comfortzone verlaten en ons gezichtsveld op de wereld verruimen.

Je kan er zelf voor kiezen om je comfortzone te verlaten of het leven kan je situaties brengen waarbij je gedwongen wordt om ze te verlaten. Zo kreeg Job zelf op zijn 36ste een burn-out.

Je comfortzone verlaten met Reconstructief Werk

Met Reconstructief Werk verlaat je je comfortzone en verruim je jouw blik op de wereld. Dat mochten we tijdens Jobs workshop aan den lijve ondervinden. Met enkele vreemde oefeningen in groep liet Job Hulshoff ons proeven van Reconstructief Werk.

In Reconstructief Werk wordt het lichaam gebruikt om inzicht te verwerven en te leren. Door intensief bodywork en groepsproces ontstaan er bewegingen op quantumniveau in onze cellen. Dit zijn bewegingen die je niet zichtbaar zijn voor het blote oog, maar je vertrouwt erop dat er een beweging komt op celniveau waardoor je in je dagelijkse leven bepaalde dingen ineens anders doet.

Alleszins een bijzondere ervaring, waar we onze mentale houvast even los moesten laten.

Dankjewel Job!

Esther Dick met ‘Verhoog je persoonlijke groei dankzij energiewerk’

juli 4th, 2018

Op donderdag 21 juni kwam Esther Dick ons tijdens Yourcoach Café meer vertellen over energiewerk en hoe het onze persoonlijke groei kan bevorderen; een 30-tal aanwezigen waren erbij. Het was een praktische workshop waarbij iedereen energiewerk kon ervaren. Volgens Esther worden we in beweging gezet als we ons bewust worden van ons energieveld, en dat konden we aan den lijve ondervinden.

Sfeerbeelden

Bekijk het volledige album op Facebook.

Energiewerk Chakra's Esther Dick

Wat zijn chakra’s?

Een chakra kan je vergelijken met een spiraal dat ons lichaam voorziet van energie, ze worden ontwikkeld vanaf de baarmoederperiode tot een leeftijd van ongeveer 4 à 5 jaar. Hoe gunstiger de levensomstandigheden van jonge kinderen, hoe beter de chakra’s kunnen ontwikkelen. Iedere chakra heeft een ander kleur en een andere trillingsfrequentie. Er bestaan 7 chakra’s:

Brennan Science energiewerk chakra's

  1. De eerste chakra ontwikkelt zich in de baarmoeder en de eerste maanden na de geboorte. Het is rood en heeft een lage trillingsfrequentie. Het staat voor basisvertrouwen, veiligheid en gronding – zich welkom voelen op de aarde. Ik heb het recht hier te zijn.
  1. Deze chakra ontwikkelt zich tussen de zesde maand en het tweede levensjaar en is oranje. In deze fase ontstaan de emoties met betrekking tot onszelf, we leren onszelf te uiten en te voelen wat er leeft. Ik heb het recht om te voelen.
  1. De derde chakra ontwikkelt zich tussen het tweede en vierde levensjaar en is geel. Hier ontwikkelt het ego zich, de eigen wil. Het kind ontdekt zijn rationele capaciteit om te denken en keuzes te maken. Ik heb het recht om te handelen.
  1. De vierde chakra ontstaat tijdens het vierde levensjaar en is groen. Deze heeft een ongelofelijke capaciteit van liefde geven en ontvangen. Het kind leert hier om een relatie met iemand aan te gaan. Een gezonde chakra kan liefde geven en ontvangen. Ik heb het recht om lief te hebben en geliefd te zijn.
  1. Deze chakra is lichtblauw en voedt de keel, schouders, tong, kaken en wangen. Het staat voor expressie, spreken en luisteren. Ik heb het recht om te spreken.
  1. De zesde chakra is het derde oog en is indigo. Het gaat hier niet over fysieke ogen, maar over een hoger bewustzijn: inzicht krijgen in bepaalde patronen. De zesde laag staat voor kosmische liefde. Ik heb het recht om te zien.
  1. De laatste chakra staat voor het spirituele en is paars. Bij deze chakra gaat het over de connectie met je hogere zelf. Ik heb het recht om te weten.

Chakra’s voelen bij onszelf

Volgens Esther is het belangrijk om in contact te komen met onze chakra’s; we deden een oefening om de chakra’s aan den lijve te ondervinden.

We werden stil en observeerden wat er aanwezig was. We werden ons onder andere bewust van onze ademhaling, temperatuur, prikkels en gedachten. De bedoeling was om het huidig moment te observeren. Niet oordelen, maar enkel vaststellen wat we voelden of dachten. Daarna kwamen de chakra’s erbij. We visualiseerden ons een rode spiraal van energie in ons bekken. Onze voeten stevig op de grond. We stampten even met onze voeten op de grond en zeiden elk tegen onszelf: ‘ik heb het recht om hier te zijn’.

Deze oefening van gewaarwording deden we vervolgens voor alle chakra’s.

Chakra’s voelen bij anderen

Onze aandacht ging naar de ruimte tussen onze handen. We ontdekten wat er gebeurt als onze handen dicht bij elkaar kwamen. Was het angst, vreugde, verveling, afschuw? Voor iedereen betekende het iets anders. Erna beleefden we dezelfde zoektocht bij een partner in de ruimte. We hielden onze handen ter hoogte van de derde en vierde chakra en maakten zo contact met de handen van de partner. De focus lag op onze ademhaling, op wat we voelden en ervoeren. We moesten nadenken over hoe het voelt wanneer iemand ‘in ons chakra’s zit’.

5 jaar VDAB Loopbaancheques, hip hip…

juni 28th, 2018

Hoera! Op 1 juli 2018 is het exact 5 jaar geleden dat het systeem van loopbaancheques door de Vlaamse Overheid en de VDAB werd ingevoerd. Meer dan 1600 yourcoach-loopbaantrajecten, en meer dan 6000 uren loopbaanbegeleiding verder, vinden we het een mooi moment om eens op dit systeem terug te blikken.

 

Het is zeker een uniek systeem: waar in de wereld vind je nog de mogelijkheid om je te laten begeleiden rond werk en loopbaan, financieel ondersteund door de overheid? We vinden het een krachtig signaal om bewust om te gaan met jouw carrière.

Hier legt Tom even uit wat het systeem precies inhoudt:

Wist je dat… Lees de rest van dit artikel »

Erwin Van Waeleghem met ‘Leidinggeven volgens Ricardo Semler en zelfsturende teams’

juni 12th, 2018

Op donderdag 24 mei ontvingen we Erwin Van Waeleghem van het Semco Style Institute in ons Yourcoach Café. Hij kwam ons meer vertellen over een innovatieve, nieuwe manier van leidinggeven: de principes van Ricardo Semler over zelfsturende teams.

Sfeerbeelden

Je vindt het album op Facebook:

Ricardo Semler zelfsturende teams leiderschap

Semco Style

Voorheen was Erwin werkzaam bij de politie. Op eigen initiatief besliste hij om vier jaar voorafgaand aan zijn pensioen te stoppen. Hij besloot het over een andere boog te gooien; hij werd mede-oprichter van het Semco Style Institute. Het instituut helpt organisaties om betere werkresultaten te behalen door de klassieke leiderschapsstijl te vervangen door een vernieuwende kijk op leiderschap.

Ricardo Semler

Ricardo Semler is een Braziliaanse ondernemer die op jonge leeftijd (19 jaar) het productie bedrijf van zijn vader overnam. Het bedrijf was tot dan heel autocratisch aangestuurd, maar Ricardo bekeek dat vanuit een totaal ander oogpunt. Om te kunnen overleven in een competitieve markt, geloofde hij dat ze moesten diversifiëren. Daar zat de organisatie natuurlijk niet op te wachten, en dus ging Semler tot drastische acties over. Zo stuurde hij bij zijn eerste werkdag stuurde hij 60% van de managers de laan uit. Semler leefde aan een hels werkritme, tot hij op 24 jarige leeftijd stilviel en crashte – totaal leeg en uitgeput. Het moest anders. Semler ging op zoek naar manieren om het bedrijf zonder hem te laten draaien, en keerde in de jaren erop het bedrijf om volgens wat later ‘Corporate Democracy’ zou gaan heten:

– Afschaffing van de tijdsklok

– Niet meer fouilleren bij het in- en uitgaan van de fabriek

– Focus op de goede dingen in plaats van het benadrukken van het slechte

– Werknemers kregen de mogelijkheid om zelf te organiseren en te beslissen. Zelfs de vakbonden gingen akkoord met deze werkwijze.

Stapsgewijs werd het bedrijf en de groep groter. Anderen zagen zijn succes, zelfs met deze manier van werken, en werden nieuwsgierig. Semler begon zijn werkwijze aan anderen uit te leggen, en is nu een internationale spreker en auteur over organisaties. Hier kan je zijn TED-talk bekijken:

 

VUCA-wereld

Nog niet zo lang geleden waren 90% van de mensen waren analfabeet. Het was toen vanzelfsprekend dat mensen die wel konden lezen en schrijven de verantwoordelijkheid opnamen en de anderen begeleidden. Maar nu ligt dit wel anders. We kunnen ons de vraag stellen of we leven in een tijdperk van verandering of er een verandering van tijdperk gaande is? Volgens Erwin is het beiden en gaan we nog niet voldoende mee met de veranderingen. We leven nog te veel in de VUCA-wereld:

Volatility

Uncertainty

Complexity

Ambiguity

Daar voegt Erwin nog een P aan toe: Polarized. Men gaat steeds meer dan vroeger met het vingertje wijzen: van boven naar beneden, van beneden naar boven. Hierdoor wordt het extra moeilijk om veranderingen door te voeren.

Werknemers en betrokkenheid

Volgens het Gallup rapport is slechts 13% van de werknemers betrokken in zijn of haar job. In West-Europa ligt de betrokkenheid van de medewerkers nog lager, namelijk 10%. Dit is onder andere een reden waarom we nu in een veranderende periode zitten.

Als amper 10% van de werknemers betrokken is in hun job, wat gebeurt er dan met die andere 90%? Volgens Erwin zijn dat mensen die hun job doen, nine to five, mensen die hun werk doen enkel binnen hun domein. De vraag is of we het hen kwalijk kunnen nemen dat ze zo geconditioneerd zijn… Juist hier liggen de gevaren, zoals: burn-out, bore-out, hoog verloop, onbetrokkenheid, lage productiviteit, beperkte high potentials….

Ricardo Semler Zelfsturende teams Leiderschap

Leiderschapsstijlen: control + command

Een van de redenen dat veel mensen niet betrokken zijn, is de leiderschapsstijl. We zitten nog te vaak in het systeem van control + command. De orders komen van bovenaf, en er wordt vooral gecontroleerd. Er is weinig vertrouwen en fouten worden afgestraft, waardoor er een neiging ontstaat om verantwoordelijkheid door te schuiven. Daar is door de tijd heen eigenlijk nog niet veel aan veranderd. Erwin haalde het voorbeeld aan van hoe de wereldleiders momenteel met mekaar omgaan: de ene wijst constant naar de andere(n) en omgekeerd.

Vijf basisprincipes van zelfsturende teams

– Vertrouwen

– Alternatieve controle (peer to peer) / Open communciatie vanuit respect / Fouten maken mag / Zelfleiderschap

– Zelfmanagement

– Niet alleen de eigen teams maar ook de andere teams

– Creatieve innovatie

Dit resulteert in een samenwerken waarin iedereen sturend én volgend is, zoals een zwerm vogels die perfect kunnen inschatten waar de groep naartoe gaat.

Leiderschap Zelfsturende teams Ricardo Semler

Bedankt Erwin!

 

Mira Bradai met ‘Een leven dat echt bij jou past – transactionele analyse’

mei 8th, 2018

Ook deze maand hadden we een bijzonder interessante spreker te gast op Yourcoach Café. Mira Bradai kwam ons meer vertellen over haar twee grote passies: de transactionele analyse en het bewandelen van de camino. Deze combinatie is volgens haar de sleutel tot jezelf (terug)vinden. Een 25-tal aanwezigen waren erbij.

Mira heeft op jonge leeftijd een eigen bedrijf uit de grond gestampt. Dit bedrijf was voor haar heel belangrijk en zou koste wat het kost slagen. Een vijftal jaar na de opstart van het bedrijf stond ze oog in oog met haar grenzen: het was te veel geweest. Een burn-out zette haar leven on hold, met vallen en opstaan probeerde ze het werk langzamer aan te doen. Twee jaar later kreeg ze nog een klap in haar gezicht: haar vriend zette de relatie stop. Door die tegenslagen is Mira terechtgekomen in de coaching wereld. Ze volgde veel trainingen, maar de transactionele analyse is haar het meest bijgebleven en is dan ook haar passie geworden. In 2015 bewandelde ze haar eerste camino. Die camino veranderde iets in haar: ze voelde dat daar iets zat voor haar, maar ze wist nog niet precies wat. Mira heeft van haar passie haar werk gemaakt en coacht momenteel mensen tijdens wandelvakanties (www.miracoaching.be).

Sfeerbeelden

Je vindt het album op Facebook:

Transactionele analyse

Of bekijk hier de korte video:

Transactionele analyse: het levensscript

Transactionele analyse is een studie van persoonlijkheden van mensen hun gedrag, communicatie en verandering. Het is een brede studie die niet in een avond samen te vatten valt, daarom koost Mira om ons meer te vertellen over één specifiek deel: het levensscript. Volgens de transactionele analyse hebben wij allemaal een levensscript ontwikkelt. Iedereen groeit op en krijgt een bepaalde opvoeding mee: we gaan dit allemaal op een andere manier interpreteren. Aan de hand van deze interpretaties gaan we beslissingen nemen over onszelf, de ander en de wereld. Deze beslissingen zijn een deel van het levensscript; het heeft steeds een begin, midden en einde. Het einde heet de ‘pay off’. Volgens de transactionele analyse gaan we ons hele leven lang onbewust toewerken naar die ‘pay off’.

Bijvoorbeeld: Mira heeft van thuis uit geleerd dat ze steeds hard moet werken, daarom voelde ze zich pas goed en ‘geslaagd’ als ze altijd hard werkte.

Transactionele analyse: de drivers

De transactionele analyse gaat ervan uit dat wij bepaalde drivers hebben waar wij naartoe streven. We kunnen het zien als voorwaardelijk oké zijn. Ik ben ‘oké’ als ik:

– Sterk ben
– Gehaast ben
– Perfect ben
– De ander een plezier doe
– Mijn best doe

Transactionele analyse in combinatie met de camino

Volgens Mira kom je vaker in script wanneer je moe bent of stress hebt. Hierbij val je terug op je overlevingsmechanismes.

Een camino wandelen is fysiek en emotioneel zwaar: je leert je grenzen kennen. Hierbij kom je ook vaker in script, waardoor je patronen naar boven komen.

Transactionele analyse: passieve gedragingen

Mira gaf ons een groepsopdracht: we moesten als groep in een cirkel gaan staan en elkaar de hand geven. Iedereen moest voor zichzelf een doel bedenken in de ruimte (bijvoorbeeld de kast aanraken, een stift nemen…). De opdracht zou pas geslaagd zijn als iedereen tegelijkertijd zijn doel zou bereiken zonder de handen te lossen.

De uitkomst was dat bepaalde mensen hun doel hadden bereikt, maar anderen niet. Sommige mensen moesten hun doel aanpassen, ook al wilden ze dat niet. Anderen deden toch hun best om het doel van de ander te bereiken, maar wilden dat helemaal niet.

Als we in het leven ons doel niet bereiken, komt dit vaak door een van onderstaande vier passieve gedragingen:

– niets doen
– irritatie
– onmacht voelen/geweld
– overaanpassing

Deze passieve gedragingen konden we goed terugzien in de oefening.

Transactionele analyse: symbiose

Vervolgens deden we nog een oefening op symbiose. In het eerste deel van de oefening moesten per twee staan met de rug naar elkaar toe, onze ogen sluiten en leunen tegen elkaar. Daarna moesten we weer afzonderlijk gaan staan, en terug leunen. Het tweede deel van de oefening bestond erin contact met elkaar te zoeken, maar niet meer te leunen.

De reacties na de oefening waren heel uiteenlopend. Terwijl de een het leuk vond om op iemand te kunnen leunen, voelde het voor de ander als een last. Er waren ook mensen die het leuker vonden om contact met elkaar te zoeken zonder te leunen. Voor velen was het ook moeilijk om tijdens het leunen een evenwicht te zoeken.

Transactionele analyse: EGO-posities

Aansluitend op deze oefening kunnen we de EGO-posities verklaren. Het is beter dat beide partijen alle EGO-posities zelf beheersen, zonder dat je de ander nodig hebt. Anders krijgen we een onevenwicht in het leunen. Hieronder de EGO-posities:

Ouder: kritische ouder en voedende ouder
Volwassen: oplossingen logisch en actief te lijf gaan
Kind: aangepast kind en vrij kind

Als beide partijen zowel de ouder, volwassen als kind-rol beheersen, spreken we van symbiose, oftewel een goed evenwicht in het leunen.

Transactionele analyse: gedicht

Yourcoach café Gent Mira Bradai

Dit gedicht is behulpzaam wanneer je merkt dat je in oude gedragingen en gevoelens verstrikt raakt en moeilijk kan geloven dat het ooit anders zal zijn.

“Ik loop lang de straat
Er is een diepe kuil in het trottoir
Ik val erin. Ik ben verloren… Ik ben hulpeloos
Het is niet mijn schuld
Het duurt een eeuwigheid om eruit te komen”

“Ik loop langs dezelfde straat
Er is een diepe kuil in het trottoir
Ik doe net alsof ik die niet zie. Ik val er weer in
Ik kan niet geloven dat ik op dezelfde plaats ben
Maar het is niet mijn schuld
Het duurt nog steeds lang om eruit te komen.”

“Ik loop langs dezelfde straat
Er is een diepe kuil in het trottoir
Ik zie dat die er is
Maar ik val er toch in… het is een gewoonte
Mijn ogen zijn open
Ik weet waar ik ben
Het is mijn schuld
Ik klim er meteen uit”

“Ik loop langs dezelfde straat
Er is een diepe kuil in het trottoir
Ik loop er omheen”

“Ik loop langs een andere straat…”

– Portia Nelson

Koenraad Rau met ‘Het onderbewustzijn als toegangspoort tot jouw ongekende mogelijkheden’

april 3rd, 2018

Ook deze maand hadden we bij Yourcoach café een interessante spreker te gast; Koenraad Rau kwam ons de mogelijkheden van het onderbewustzijn vertellen. Hoe zijn interesse hiervoor ontstaan is, waarom het belangrijk is en hoe we ernaartoe kunnen duiken. Een 60-tal aanwezigen waren erbij.

Sfeerbeelden

Je vindt het album op Facebook:

Koenraad Rau met 'Het onderbewustzijn als toegangspoort tot jouw ongekende mogelijkheden'

De weg naar het onderbewustzijn

Koenraad is opgegroeid in een gezin met een open geest waar yoga, tai chi, meditatie en spiritualiteit gekende begrippen zijn. Hij hoorde er veel over en het boeide hem, maar deed er verder niets mee.

Pas als hij ouder werd, nam hij het actief op als hobby. Hij interesseerde zich in NLP, meditatietechnieken, hypnose en dergelijke meer. Bij het experimenteren met meditatietechnieken kreeg hij plots enkele visioenen. Dit gebeurde zo vaak, dat hij het niet meer kon loslaten: hij wilde meer te weten komen over die materie. Volgens Koenraad is het geen gave, maar zijn het technieken die je kan aanleren.

Na zijn rechtenstudies nam Koenraad een belangrijke beslissing. Hij liet de jobaanbiedingen in de advocatuur links liggen en koos voor het onzekere pad: de wereld (Azië) intrekken op zoek naar mensen die hem meer konden leren over de mogelijkheden van lichaam en geest.

Krijgskunst

Koenraad wou vooral weten wat ze deden, welke resultaten ze verkregen en waar die mensen te vinden waren. Hiervoor trok hij onder meer naar Bali, want daar zijn krijgskunstvormen te vinden met spirituele tradities.

Koenraad is letterlijk en figuurlijk heel ver gegaan om kennis te vergaren, zo heeft hij maanden bij enkele meesters verbleven.

Bijvoorbeeld: Tijdens het regenseizoen kon hij ervaren dat een krijger ging zitten en een ritueel begon om de donkergrijze wolken boven hen te verdrijven. Koenraad zag met eigen ogen dat de wolken boven hen in een kring verdwenen. Interessant was de zekerheid waarmee de krijger dit deed, de man was zeker van zijn stuk.

Koenraad heeft in de loop der tijd geleerd het kaf van het koren te scheiden: er zijn in Azië ook veel malafide toestanden te vinden, het was aan hem te doorgronden wat echt was en wat niet.

Niveau van het onderbewustzijn

Heel veel processen gebeuren op niveau van het onderbewustzijn. Door middel van training en meditatie kunnen we hier controle over krijgen.

Er is een onderscheid tussen het waakbewustzijn en het onderbewustzijn. Het waakbewustzijn gebruik je dagelijks om na te denken, om problemen op te lossen. En dit terwijl het onderbewustzijn tot tienmiljard keer meer informatie verwerkt.

Hieronder een oplijsting van hoe we denken in welk bewustzijn:

Waakbewustzijn 

– Wilskracht
– Kritisch denken
– Analytisch denken
– logisch denken
– Plannen maken
– Kort termijngeheugen

Onderbewustzijn

– Overtuigingen
– Patronen
– Gewoontes
– Zelfbeeld
– Gevoel van zelfvertrouwen
– Lang termijngeheugen
– Creativiteit
– Intuïtie
– Trauma’s
– Basisbehoeftes om te overleven
– Ademhaling
– Hormoonhuishouding

Hoe kom je in het onderbewustzijn?

Op het niveau van het waakbewustzijn heb je 14 (en meer) elektrische signalen per seconde. Volgens Koenraad kom je in het onderbewustzijn als je die elektrische activiteit vermindert. De elektrische activiteit kan je verminderen door je te ontspannen.

Koenraad deelde een oefening met ons om volledig te ontspannen. We moesten ons van zo veel mogelijk prikkels afsluiten en ons concentreren op de woorden van Koenraad. Lichaamsdeel per lichaamsdeel lieten we alles ontspannen.
Dit was een manier om de elektrische signalen te beperken en in het onderbewustzijn te kunnen nadenken.

Alchemie van het onderbewustzijn

De alchemie van het onderbewustzijn is een concept om transformatieprocessen te begrijpen vanuit een dieper niveau van het bewustzijn.

Volgens Koenraad heeft iedere mens elementaire bouwstenen in zijn onderbewustzijn (bijvoorbeeld haat en passie).

Belangrijk is om te weten welke van die elementen actief zijn, en welke gevoed: dit maakt het verschil tussen mensen. De bouwstenen kunnen volgens Koenraad gevoed worden door positieve of negatieve zaadjes van bewustzijn. Die voeding kan groeien tot een punt waar het aanleiding geeft tot actie (doen, denken en handelen).

Koenraad probeert negatieve zaadjes om te buigen tot positieve zaadjes. Hoe kan je bijvoorbeeld hebzucht ombuigen tot de positieve tegenpool: vrijgevigheid? Volgens Koenraad kan dit bijvoorbeeld door die persoon een klein kadootje te laten geven aan iemand anders, of door hem vrijwilligerswerk te laten doen.

Kort samengevat is de alchemie van het onderbewustzijn het transformatieproces waarbij je het ongezonde transformeert naar het gezonde.

YC Café met Nathalie Janssens over ‘Eetstoornissen als spiritueel ontwaken’

maart 8th, 2018

Naar goede gewoonte ontvingen we op donderdag 22 februari 2018 weer een interessante spreekster op YourCoach Café. Nathalie Janssens de Bisthoven nam ons mee in haar verhaal rond eetstoornissen, wat dat voor haar en haar klanten betekent heeft. Een 30-tal aanwezigen waren erbij.

Sfeerbeelden

Je vindt het album op Facebook:

Eetstoornissen Nathalie Janssens de Bisthoven
Eetstoornissen Nathalie Janssens de Bisthoven

Eetstoornis als taboe

In haar jeugd heeft Nathalie zelf geworsteld met een eetstoornis: ze gebruikt deze ervaring nu als voer voor haar praktijk, boek(en) en levenswijsheden.

Ze schreef een boek over haar verhaal: ‘En-Vie’. Ze schreef dit onder andere om de taboesfeer en onwetendheid rond eetstoornissen aan te kaarten.

Zowel tijdens haar eetstoornis als erna, werd Nathalie heel sterk geconfronteerd met deze taboesfeer. Omdat het voor veel mensen een moeilijk onderwerp is, wordt er amper over gepraat en weten mensen niet wat het inhoudt, waardoor er ook veel misverstanden over bestaan.

Met ‘En-Vie’ kan Nathalie haar publiek in eerste instantie voorzien van een eerstelijns getuigenis. In het boek worden de verschillende fasen duidelijk; het beschrijft een ruimer kader waarin het zich afspeelt en brengt duidelijkheid en houvast aan mensen die met een eetstoornis worstelen.

Eetstoornis als 3D-model

eetstoornissen Nathalie Janssens de Bisthoven

Een tweede reden waarom Nathalie de pen ter hand nam, is de volgens haar onvolledige oplossingsgerichte benadering die vaak wordt gebruikt.

In veel gevallen wordt een eetstoornis ‘aangepakt’ met een 2D-model. Hierbij wordt aan de ene kant rekening gehouden met het lichamelijke aspect, en aan de andere kant met het geestelijke aspect. In de praktijk uit zich dit in hulpverlening met 2 behandelende partijen: een diëtist en een psycholoog.

Volgens Nathalie ontbreekt hier een stuk, namelijk de holistische visie waarin wij een 3D-wezen zijn. Wij hebben een lichaam, een geest én een ziel. Volgens haar heeft de ‘ziel’ tot op de dag van vandaag een wollig imago. Nathalie merkt dat de ziel vaker niet dan wel in een genezing betrokken wordt. Nochtans kan ze ons met alle zekerheid zeggen dat de genezing in de ziel begint, en ook eindigt.

Je geneest niet van eetstoornissen, je kan het alleen maar wat managen

Dit is wat velen zeggen. Dat schept een beeld van ongeneeslijkheid, niet bepaald hoopgevend. Volgens Nathalie is deze stelling ook onwaar: je wordt ziek op drie niveaus, en je kan effectief genezen, op die drie niveaus.

Eetstoornis als gevolg van disconnectie

Hoe ontstaan eetstoornissen? Als een meisje of een vrouw in een situatie terechtkomt die zij als traumatisch ervaart, kan zij zich op een bepaald moment afsluiten van haar eigen innerlijke wereld. Ze sluit zich af door de pijn, verwarring en verdriet die er zitten en waarvan ze niet weet wat ze ermee moet doen. Die situatie hoeft niet noodzakelijk heel erg te zijn; een gebroken hart of plagerijen kunnen voldoende zijn om dit te ontketenen.

Door zich af te sluiten trekt het meisje of de vrouw zicht terug in haar hoofd (ratio, rechtlijnigheid, logica) en zal ze de buitenwereld van daaruit proberen te managen. Ze snijdt zich af van haar lichaam en de buitenwereld.

‘90% van de mensen met een eetstoornis zijn meisjes of vrouwen’

Als meisjes of vrouwen afgesneden worden van hun vrouwelijkheid,  verliezen ze de innerlijke verbinding met zichzelf en worden daardoor heel afhankelijk van de bevestiging van de buitenwereld.

Eetstoornis als metafoor

Een eetstoornis kan je metaforisch vergelijken met een kolkende rivier waar je wordt ingegooid, je hebt het gevoel te verdrinken. Wanneer je plots een stuk drijfhout ziet passeren, grijp je het goed vast. De kolkende rivier sleurt je mee, tot wanneer je plots je familie en vrienden hoort schreeuwen aan de oever. Ze schreeuwen dat je het stuk drijfhout moet loslaten en naar hen toe moet zwemmen… maar je doet het niet, je voelt je niet veilig genoeg.

Een eetstoornis is dat stuk drijfhout, het is net datgene dat een persoon vastneemt om te overleven; de eetstoornis was de best mogelijke optie. Aangezien het meisje of de vrouw het drijfhout niet wilt loslaten, wordt ze gezien als therapieresistent.

Uit de ervaring van Nathalie blijkt dat haar klanten zich pas veilig en begrepen voelen, wanneer het spirituele luik erbij komt kijken. Duisternis en angst krijg je weg door het licht aan te steken, door je te koppelen, te verbinden met je ziel.

Met spiritualiteit bedoelt Nathalie het verdiepen in, aanleren en toepassen van principes zoals meditatie en gebed, op een manier die het best aanvoelt voor jou.

Ons lichaam en geest zijn als de oceaan; het wateroppervlak is soms rustig, soms zijn er enkele golven, of op bepaalde momenten is er hevige storm. Maar de oceaan is meer dan enkel zijn oppervlakte, er is ook diepte. Als het bovenaan stormt, is het in de diepte nog steeds kalm.

De weg naar spiritualiteit heeft Nathalie getoond dat je niet alleen je lichaam bent. We zijn niet enkel materieel, we zijn niet alleen ons wateroppervlakte. We hebben ook diepte, onze diepte is onze ziel; we moeten dan ook durven naar onze diepte te duiken.

YC Café met Dirk Vercruysse over ‘Getting Things Done’

februari 15th, 2018

Op donderdagavond 25 januari 2018 ontvingen we Dirk Vercruysse van quidnunc, die ons de beginselen van David Allen’s Getting Things Done uit de doeken deed. Dat is een wereldbekend systeem voor productiviteit en time management, een manier om todo’s uit je hoofd en in een vorm van organisatie te krijgen.

Sfeerbeelden

Je vindt het album op Facebook:

Over Getting Things Done Lees de rest van dit artikel »

YC Café met Johan Tuyaerts over ‘Iedereen Creatief!’

januari 16th, 2018

Op donderdagavond 26 oktober 2017 leerde Johan Tuyaerts ons waarom en hoe ‘Iedereen Creatief!’ kan zijn.

Sfeerbeelden

Bekijk het album op Facebook.

Johan Tuyaerts Iedereen Creatief

Over Johan Tuyaerts en ‘Iedereen Creatief!’

Johan was zo gul zijn presentatie met ons te delen, je bekijkt hem hier:

Creativiteit veronderstel voor Johan vooral een Attitude.

Creativiteit veronderstelt een flexibele houding die de mens in staat stelt om van oude manieren van denken los te komen, gewoontes te veranderen of ook om de dingen van alledag in een nieuw licht te kunnen zien.

Een mooi filmpje dat Johan toonde was:

Er zijn heel wat zaken die de creativiteit in de weg staan, zoals bvb multitasking, social media, stress en angst.

Vervolgens zagen we vier creativiteitstechnieken gezien:

Associaties
Mindmapping
Advocaat van de duivel
Moodboard

Interessante uiteenzetting!

YC Café 14/12/2017 met Joost Vanhove over ‘Het PAVA Bewustzijnsmodel’

januari 15th, 2018

Op donderdagavond 14 december 2017 sloten we het coachcafé-seizoen af met Joost Vanhove van Centrum GEA. Hij bracht ons zijn eigen PAVA Bewustzijnsmodel, een combinatie van tientallen modellen en technieken uit de Oosterse en Westerse wereld.

Sfeerbeelden

Bekijk het album op Facebook.

Joost Vanhove over het PAVA Bewustzijnsmodel

Over Joost Vanhove en het PAVA Bewustzijnsmodel Lees de rest van dit artikel »