Werk jij Binnen of Buiten?

augustus 14th, 2019

Op werkvlak heb je fundamenteel 2 keuzes: je werkt voor een ander, of voor jezelf. Die twee brengen elk hun eigen voordelen en uitdagingen met zich mee. Welke keuze heb jij gemaakt? En wat brengt dat met zich mee? Wat doe je eraan als je niet tevreden bent met je keuze en/of situatie?

Luister je liever? Hier kan je de audio downloaden of streamen:

De kracht van Wandercoaching

juli 5th, 2019
Het laatste Yourcoach Café voor de zomerstop was er één met wandercoach Shana Cornelis.

De kracht van Wandercoaching zit in je houding als coach. Midden in de natuur van de stad nam Shana ons mee om te vertragen, te verstillen en contact te maken met ons lichaam. Een mooie afsluiter en inspirerende workshop om met klanten deze zomer de natuur in te trekken.

Wandercoaching: wat is dat?

Haar liefde voor natuur bracht haar ertoe om alles wat zij geleerd heeft tijdens de opleiding Integrale Coaching toe te passen in een externe setting. Al wanderend doorheen het ondernemerschap heeft shana Cornelis van de ene op de andere dag beslist om haar klanten mee naar buiten te nemen. Zo ontwikkelde zij een unieke coachtechniek: ‘Wandercoaching’.

Deze vorm van coaching bestaat uit twee aspecten. Het eerste is de ‘wanderattitude’ die je als coach aanneemt. Vanuit die houding ga je vervolgens met je klanten naar buiten en coach je met de natuur- of stadselementen die je op pad tegenkomt.

Lees de rest van dit artikel »

Het symptoom is nooit het échte probleem – Thomas D’Havé over de kPNI-methode

juni 10th, 2019
Op donderdagavond 23 mei 2019 kwam Thomas D’Havé van k-PNI
Belgium
spreken op ons coachcafé. Meer dan 50 mensen woonden zijn dynamische en interessante lezing bij. Thomas toonde ons de link tussen het werk van een k-PNI behandelaar en een coach. Lees verder om mee te ontdekken hoe dat in elkaar zit!
Lees de rest van dit artikel »

De vijf denklijnen van inspirerend coachen

mei 14th, 2019De vijf denklijnen van inspirerend coachen

Inspirerend coachen is een postgraduaat aan de Arteveldehogeschool. Op donderdag 25 april 2019 hebben wij Anne Breda uitgenodigd op het Yourcoach café voor een interactieve workshop over deze vorm van coachen. Het werd een boeiende avond waarin Anne ons de vijf denklijnen van deze methode heeft toegelicht én liet ervaren.

Sfeerbeelden

Een overzicht van alle foto’s vind je hier.

Wat is ‘inspirerend coachen’?

Alles waar leren aan te pas komt, daar is coaching op zijn plaats, stelt Anne Breda. Inspirerend coachen is kort gezegd het uitlokken en vervolgens begeleiden van een leerproces. Lees de rest van dit artikel »

Ikigai: een zoektocht naar jezelf

april 9th, 2019
Ikigai is een Japanse term die jouw ‘reden van bestaan‘ omvat.

Op 21 maart 2019 ontvingen wij Francis Laleman tijdens het Yourcoach Café om ons doorheen het ikigai-model te begeleiden. Een ware ontdekkingstocht doorheen de ruimte om mindful met het leven om te gaan.

Ikigai: een zoektocht naar jezelf

Lees de rest van dit artikel »

Leer hypnotische gesprekstechnieken

maart 13th, 2019Leer hypnotische gesprekstechnieken

Kan jij hypnose toepassen in jouw dagelijkse leven of in jouw praktijk als coach, trainer of begeleider? Hoe doe je dat, iemand onder hypnose of in trance brengen?

Tijdens het Yourcoach Café op donderdag 21 februari 2019 hebben wij Stephan Vanhaverbeke uitgenodigd om ons meer te leren over hypnotische gesprekstechnieken.

Wat is hypnose?

Laten we starten met wat hypnose niet is: het zijn geen slingerende horloges, geen personen die met hun doordringende blik macht uitoefenen over anderen of rondtollende spiralen om je in een trance te brengen.

Hypnose is wel sterk gerelateerd met iets wat wij bijna dagelijks doen: dromen.

Wat gebeurt er als we dromen?

Lees de rest van dit artikel »

Wat is de impact van suiker op ons lichaam?

februari 7th, 2019Wat is de impact van suiker op ons lichaam?

Een orthomoleculaire blik.

Zichtbare en verborgen suikers in onze voeding zijn nog steeds een actueel probleem. Daar zijn velen onder ons zich al bewust van. Maar wat is de impact van die suikers op ons lichaam? Tijdens het Yourcoach Café op donderdag 24 januari 2019 heeft orthomoleculair nutritionist Els Cornelis deze vraag voor ons beantwoord.

Orthomoleculaire wetenschap

Wat is orthomoleculaire wetenschap? Heel kort samengevat:  de orthomoleculaire wetenschap verdiept zich in voeding en de impact daarvan op ons lichaam, onze hormonen, onze biochemie, aandoeningen…

We zijn voorgeprogrammeerd om suiker en vet lekker te vinden

De voedingsindustrie maakt gretig gebruik van het feit dat wij mensen als het ware voorgeprogrammeerd zijn om suikers en vet lekker te vinden. Van nature hebben we voor beiden een voorkeur.

Zowel zichtbare als verborgen suikers zijn aanwezig in onze voeding. Vooral de verborgen suikers zijn een probleem, omdat je al een voedingsexpert zou moeten zijn om te weten waar die verborgen suikers in zitten. Een tip die Els meegeeft is om zoveel mogelijk onbewerkte voeding te eten.

Wat is het gevolg van te veel suiker eten?

1. Verstoord cognitief gedrag: suiker werkt verslaving in de hand.

Voedingsmiddelen met een hoog gecombineerd vet- en koolhydraatgehalte worden (onbewust) door het brein meer gewaardeerd dan voedingsmiddelen die maar één van de twee bevatten. Het effect van deze voedingsmiddelen is in een actievere hersenactiviteit, met name in de centrale beloningscircuits – het dopaminesysteem.

Lees de rest van dit artikel »

Yourcoach Café met Joke Oosters: Naar een nieuwe organisatiestructuur en -cultuur

december 21st, 2018
 

Op donderdag 13 december 2018 sloot Joke Oosters het Yourcoach Café-jaar 2018 af. Zij bezorgde ons een inspirerende en interactieve avond rond het thema ‘Nieuwe organisatiestructuur en -cultuur’.

Joke Oosters heeft enkele jaren geleden haar bedrijf Trust for Business opgericht. Het is haar missie om de ziel en kracht van organisaties wakker te maken. Zodat organisaties duurzaam en menselijk kunnen groeien en op deze manier een werkelijke bijdrage zijn voor onze wereld.

Haar missie en passie omtrent dit thema mochten wij en de vele enthousiaste aanwezigen tijdens het Yourcoach Café aan den lijve ondervinden.

Sfeerbeelden

 

Bekijk hier het volledige album op Facebook

De evolutie van organisaties volgens Frédéric Laloux

Aan de hand van dit schema uit het boek ‘Reinventing Organizations’ van Frédéric Laloux vertelt Joke ons meer over haar visie op organisaties en de teal organisaties waarmee zij en haar bedrijf samenwerken.

Over de eeuwen heen zijn de organisaties geëvolueerd van rode organisaties naar blauwe organisaties.

Lees de rest van dit artikel »

Yourcoach Café – Thea Bombeek met ‘Hoe overleef ik mijn collega’s. Tools voor zelfvertrouwen op het werk.’

november 28th, 2018
Tijdens het Yourcoach Café afgelopen donderdag 22 november 2018 mochten wij collega Thea Bombeek van Winner Resources ontvangen. Zij bracht een interactieve workshop rond: ‘Hoe overleef ik mijn collega’s? Tools voor zelfvertrouwen op het werk.’

Opnieuw een thema dat heel wat mensen samenbracht tijdens het Yourcoach Café.

Sfeerbeelden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het volledige album op Facebook.

Lees de rest van dit artikel »

YourCoach Café – Emilie Depuydt met ‘Goed gezien’

november 20th, 2018Hoe zichtbaar ben jij als persoon of als ondernemer?

Op donderdag 22 oktober mochten wij happy coach Emilie Depuydt ontvangen tijdens het yourcoach café in onze Loft26. Het thema van de avond was ‘zichtbaarheid’.

Hoe zichtbaar ben jij als persoon? Of als ondernemer? Hoe zichtbaar zijn jouw creatieve ideeën die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de wereld?

Een thema dat veel mensen aansprak. Met meer dan 50 deelnemers werd het opnieuw een boeiende avond.

Sfeerbeelden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het volledige album op Facebook.

Hoe zichtbaar ben jij?

Wie herkent dit scenario?

Binnen de veilige setting van je eigen woonkamer heb je een fantastisch idee en denk je: “Met dit idee kan ik de wereld veranderen!” of “Hiermee kan ik echt iets betekenen voor en bijdragen aan de wereld!”.

Je idee is fantastisch en je wil het graag delen met de wereld. Alleen… die wereld lijkt niet zo veilig als je eigen woonkamer. Er komen gedachten op zoals: “Wat gaat mijn omgeving daarvan denken? Is mijn idee niet belachelijk? Zullen ze mij uitlachen met dit idee?” of “Het bestaat zeker al, dat lukt me nooit!”

Op dat moment loop je tegen een muur aan. Wat houdt je tegen om naar buiten te treden met jouw idee?

Wat houdt je tegen om zichtbaar te worden?

Een belangrijke stap om zichtbaar te worden is het aanvaarden dat alle eigenschappen van jezelf er mogen zijn. Zowel de mooie als de minder mooie.

De eigenschappen waar we trots op zijn, willen we gerust tonen aan de wereld. De eigenschappen waar we minder trots op zijn, tonen we dan weer liever niet aan iemand anders. Hier willen we graag de controle over behouden; hier loert de angst voor afwijzing.

Gestuurd door onze angst voor afwijzing doen we veel moeite om onze minder mooie kanten te maskeren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel je positieve eigenschappen te benadrukken, met als gevolg dat een stuk van je authenticiteit verdwijnt. Of je kiest ervoor om jezelf volledig onzichtbaar te maken. Zo hoef je geen enkele eigenschap met de wereld te delen, lekker veilig!

Maar wat brengt het op? En nog belangrijker: wat heeft die angst voor afwijzing jou al gekost?

Om zichtbaar te worden heb je volgens Emilie twee vaardigheden nodig: kunnen omgaan met afwijzing; én controle kunnen loslaten.

1. Hoe ga je om met angst voor afwijzing?

Emilie onderscheidt drie stappen om met je angst voor afwijzing om te gaan.

Stap één: herken je angst voor afwijzing

Om je angst te kunnen aanpakken moet je weten hoe die eruitziet. De eerste stap is dus het herkennen van je angst.

Een vraag die jij jezelf kan stellen om te weten te komen waar de angst zich bevindt is:

‘Wat doe ik niet dat ik eigenlijk wel zou willen doen?’

Stap twee: accepteer je angst voor afwijzing

Wanneer we onze angst herkennen, dan is onze eerste reactie vaak om onszelf voor de kop te slaan. Je zegt dan dingen tegen jezelf zoals: “Doe dat toch gewoon, zo erg is dat niet!” of “Je gaat nooit iets bereiken als je zo bang bent om afgewezen te worden!”.

Emilie wijst erop dat je zo je angst niet kan transformeren. Het is net belangrijk om je angst te accepteren en die te benaderen vanuit compassie en mildheid.

Een vraag die je hierbij helpt is deze: “Zou ik dit ook tegen mijn beste vriend(in) zeggen?” Neen? Wat zou je dan wel tegen je beste vriend(in) zeggen? Hoe zou het zijn om dat nu tegen jezelf te zeggen?

Stap drie: transformeer je angst voor afwijzing

In onze eerste levensjaren zijn we honderd procent afhankelijk van de wereld rondom ons. Hier groeit onze overtuiging: “Ik heb de ander nodig”. Het stemmetje: “Wat zal de ander van mij denken?” is daarom diep in onze hersenen verankerd. Een deel van jou leeft nog in de illusie dat je afhankelijk bent. Emilie benoemt dit als je ‘kleine ik’.

Een ander deel heeft zich ontwikkeld en is volwassen geworden. Dat deel benoemt Emilie als je ‘volwassen ik’.

Om je angst te transformeren is het belangrijk dat je volwassen ‘ik’ de verantwoordelijkheid neemt om voor je kleine ‘ik’ te zorgen.

Hier een oefening die je kan doen om je angst te transformeren:

  • Maak een symbolische voorstelling van hoe de verhouding tussen je volwassen ‘ik’ en je kleine ‘ik’ nu is
  • Hoe zou de situatie eruitzien wanneer je volwassen ‘ik’ vanaf vandaag voor je kleine ‘ik’ zou zorgen?

Vaak is het zo dat je kleine ‘ik’ bang is om afgewezen te worden. Hoe zou het eruit zien als je volwassen ‘ik’ de zorg voor je kleine ‘ik’ op zich neemt?

2. Hoe kan je de controle meer loslaten?

Omgaan met je angst voor afwijzing is de eerste stap om zichtbaarder te worden. De tweede stap is om de controle los te laten.

Volgens Emilie komt de drang om controle te houden voort uit een frustratie van je kleine ‘ik’. Dat kan je vergelijken met een muur waar je kleine ‘ik’ tegenaan loopt.

Wil je de controle meer loslaten? Dan is het belangrijk om te weten waar je kleine ‘ik’ tegenaan loopt.

Vaak gaat het om onbewuste blokkades die al vele jaren spelen in je leven. Met behulp van coaching en opstellingstechnieken kan je hier antwoorden op vinden zodat je voorbij de blokkades kan stappen.

Dankjewel Emilie voor deze boeiende workshop!