Leer hypnotische gesprekstechnieken

maart 13th, 2019

Leer hypnotische gesprekstechnieken

Kan jij hypnose toepassen in jouw dagelijkse leven of in jouw praktijk als coach, trainer of begeleider? Hoe doe je dat, iemand onder hypnose of in trance brengen?

Tijdens het Yourcoach Café op donderdag 21 februari 2019 hebben wij Stephan Vanhaverbeke uitgenodigd om ons meer te leren over hypnotische gesprekstechnieken.

Wat is hypnose?

Laten we starten met wat hypnose niet is: het zijn geen slingerende horloges, geen personen die met hun doordringende blik macht uitoefenen over anderen of rondtollende spiralen om je in een trance te brengen.

Hypnose is wel sterk gerelateerd met iets wat wij bijna dagelijks doen: dromen.

Wat gebeurt er als we dromen?

Lees de rest van dit artikel »

Wat is de impact van suiker op ons lichaam?

februari 7th, 2019

Wat is de impact van suiker op ons lichaam?

Een orthomoleculaire blik.

Zichtbare en verborgen suikers in onze voeding zijn nog steeds een actueel probleem. Daar zijn velen onder ons zich al bewust van. Maar wat is de impact van die suikers op ons lichaam? Tijdens het Yourcoach Café op donderdag 24 januari 2019 heeft orthomoleculair nutritionist Els Cornelis deze vraag voor ons beantwoord.

Orthomoleculaire wetenschap

Wat is orthomoleculaire wetenschap? Heel kort samengevat:  de orthomoleculaire wetenschap verdiept zich in voeding en de impact daarvan op ons lichaam, onze hormonen, onze biochemie, aandoeningen…

We zijn voorgeprogrammeerd om suiker en vet lekker te vinden

De voedingsindustrie maakt gretig gebruik van het feit dat wij mensen als het ware voorgeprogrammeerd zijn om suikers en vet lekker te vinden. Van nature hebben we voor beiden een voorkeur.

Zowel zichtbare als verborgen suikers zijn aanwezig in onze voeding. Vooral de verborgen suikers zijn een probleem, omdat je al een voedingsexpert zou moeten zijn om te weten waar die verborgen suikers in zitten. Een tip die Els meegeeft is om zoveel mogelijk onbewerkte voeding te eten.

Wat is het gevolg van te veel suiker eten?

1. Verstoord cognitief gedrag: suiker werkt verslaving in de hand.

Voedingsmiddelen met een hoog gecombineerd vet- en koolhydraatgehalte worden (onbewust) door het brein meer gewaardeerd dan voedingsmiddelen die maar één van de twee bevatten. Het effect van deze voedingsmiddelen is in een actievere hersenactiviteit, met name in de centrale beloningscircuits – het dopaminesysteem.

Lees de rest van dit artikel »

Yourcoach Café met Joke Oosters: Naar een nieuwe organisatiestructuur en -cultuur

december 21st, 2018

 

Op donderdag 13 december 2018 sloot Joke Oosters het Yourcoach Café-jaar 2018 af. Zij bezorgde ons een inspirerende en interactieve avond rond het thema ‘Nieuwe organisatiestructuur en -cultuur’.

Joke Oosters heeft enkele jaren geleden haar bedrijf Trust for Business opgericht. Het is haar missie om de ziel en kracht van organisaties wakker te maken. Zodat organisaties duurzaam en menselijk kunnen groeien en op deze manier een werkelijke bijdrage zijn voor onze wereld.

Haar missie en passie omtrent dit thema mochten wij en de vele enthousiaste aanwezigen tijdens het Yourcoach Café aan den lijve ondervinden.

Sfeerbeelden

 

Bekijk hier het volledige album op Facebook

De evolutie van organisaties volgens Frédéric Laloux

Aan de hand van dit schema uit het boek ‘Reinventing Organizations’ van Frédéric Laloux vertelt Joke ons meer over haar visie op organisaties en de teal organisaties waarmee zij en haar bedrijf samenwerken.

Over de eeuwen heen zijn de organisaties geëvolueerd van rode organisaties naar blauwe organisaties.

Lees de rest van dit artikel »

Yourcoach Café – Thea Bombeek met ‘Hoe overleef ik mijn collega’s. Tools voor zelfvertrouwen op het werk.’

november 28th, 2018

Tijdens het Yourcoach Café afgelopen donderdag 22 november 2018 mochten wij collega Thea Bombeek van Winner Resources ontvangen. Zij bracht een interactieve workshop rond: ‘Hoe overleef ik mijn collega’s? Tools voor zelfvertrouwen op het werk.’

Opnieuw een thema dat heel wat mensen samenbracht tijdens het Yourcoach Café.

Sfeerbeelden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het volledige album op Facebook.

Lees de rest van dit artikel »

YourCoach Café – Emilie Depuydt met ‘Goed gezien’

november 20th, 2018

Hoe zichtbaar ben jij als persoon of als ondernemer?

Op donderdag 22 oktober mochten wij happy coach Emilie Depuydt ontvangen tijdens het yourcoach café in onze Loft26. Het thema van de avond was ‘zichtbaarheid’.

Hoe zichtbaar ben jij als persoon? Of als ondernemer? Hoe zichtbaar zijn jouw creatieve ideeën die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de wereld?

Een thema dat veel mensen aansprak. Met meer dan 50 deelnemers werd het opnieuw een boeiende avond.

Sfeerbeelden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het volledige album op Facebook.

Hoe zichtbaar ben jij?

Wie herkent dit scenario?

Binnen de veilige setting van je eigen woonkamer heb je een fantastisch idee en denk je: “Met dit idee kan ik de wereld veranderen!” of “Hiermee kan ik echt iets betekenen voor en bijdragen aan de wereld!”.

Je idee is fantastisch en je wil het graag delen met de wereld. Alleen… die wereld lijkt niet zo veilig als je eigen woonkamer. Er komen gedachten op zoals: “Wat gaat mijn omgeving daarvan denken? Is mijn idee niet belachelijk? Zullen ze mij uitlachen met dit idee?” of “Het bestaat zeker al, dat lukt me nooit!”

Op dat moment loop je tegen een muur aan. Wat houdt je tegen om naar buiten te treden met jouw idee?

Wat houdt je tegen om zichtbaar te worden?

Een belangrijke stap om zichtbaar te worden is het aanvaarden dat alle eigenschappen van jezelf er mogen zijn. Zowel de mooie als de minder mooie.

De eigenschappen waar we trots op zijn, willen we gerust tonen aan de wereld. De eigenschappen waar we minder trots op zijn, tonen we dan weer liever niet aan iemand anders. Hier willen we graag de controle over behouden; hier loert de angst voor afwijzing.

Gestuurd door onze angst voor afwijzing doen we veel moeite om onze minder mooie kanten te maskeren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel je positieve eigenschappen te benadrukken, met als gevolg dat een stuk van je authenticiteit verdwijnt. Of je kiest ervoor om jezelf volledig onzichtbaar te maken. Zo hoef je geen enkele eigenschap met de wereld te delen, lekker veilig!

Maar wat brengt het op? En nog belangrijker: wat heeft die angst voor afwijzing jou al gekost?

Om zichtbaar te worden heb je volgens Emilie twee vaardigheden nodig: kunnen omgaan met afwijzing; én controle kunnen loslaten.

1. Hoe ga je om met angst voor afwijzing?

Emilie onderscheidt drie stappen om met je angst voor afwijzing om te gaan.

Stap één: herken je angst voor afwijzing

Om je angst te kunnen aanpakken moet je weten hoe die eruitziet. De eerste stap is dus het herkennen van je angst.

Een vraag die jij jezelf kan stellen om te weten te komen waar de angst zich bevindt is:

‘Wat doe ik niet dat ik eigenlijk wel zou willen doen?’

Stap twee: accepteer je angst voor afwijzing

Wanneer we onze angst herkennen, dan is onze eerste reactie vaak om onszelf voor de kop te slaan. Je zegt dan dingen tegen jezelf zoals: “Doe dat toch gewoon, zo erg is dat niet!” of “Je gaat nooit iets bereiken als je zo bang bent om afgewezen te worden!”.

Emilie wijst erop dat je zo je angst niet kan transformeren. Het is net belangrijk om je angst te accepteren en die te benaderen vanuit compassie en mildheid.

Een vraag die je hierbij helpt is deze: “Zou ik dit ook tegen mijn beste vriend(in) zeggen?” Neen? Wat zou je dan wel tegen je beste vriend(in) zeggen? Hoe zou het zijn om dat nu tegen jezelf te zeggen?

Stap drie: transformeer je angst voor afwijzing

In onze eerste levensjaren zijn we honderd procent afhankelijk van de wereld rondom ons. Hier groeit onze overtuiging: “Ik heb de ander nodig”. Het stemmetje: “Wat zal de ander van mij denken?” is daarom diep in onze hersenen verankerd. Een deel van jou leeft nog in de illusie dat je afhankelijk bent. Emilie benoemt dit als je ‘kleine ik’.

Een ander deel heeft zich ontwikkeld en is volwassen geworden. Dat deel benoemt Emilie als je ‘volwassen ik’.

Om je angst te transformeren is het belangrijk dat je volwassen ‘ik’ de verantwoordelijkheid neemt om voor je kleine ‘ik’ te zorgen.

Hier een oefening die je kan doen om je angst te transformeren:

  • Maak een symbolische voorstelling van hoe de verhouding tussen je volwassen ‘ik’ en je kleine ‘ik’ nu is
  • Hoe zou de situatie eruitzien wanneer je volwassen ‘ik’ vanaf vandaag voor je kleine ‘ik’ zou zorgen?

Vaak is het zo dat je kleine ‘ik’ bang is om afgewezen te worden. Hoe zou het eruit zien als je volwassen ‘ik’ de zorg voor je kleine ‘ik’ op zich neemt?

2. Hoe kan je de controle meer loslaten?

Omgaan met je angst voor afwijzing is de eerste stap om zichtbaarder te worden. De tweede stap is om de controle los te laten.

Volgens Emilie komt de drang om controle te houden voort uit een frustratie van je kleine ‘ik’. Dat kan je vergelijken met een muur waar je kleine ‘ik’ tegenaan loopt.

Wil je de controle meer loslaten? Dan is het belangrijk om te weten waar je kleine ‘ik’ tegenaan loopt.

Vaak gaat het om onbewuste blokkades die al vele jaren spelen in je leven. Met behulp van coaching en opstellingstechnieken kan je hier antwoorden op vinden zodat je voorbij de blokkades kan stappen.

Dankjewel Emilie voor deze boeiende workshop!

 

YC Café – Job Hulshoff over ‘Reconstructief Werk’

oktober 17th, 2018

Groei jij nog?

Bij Yourcoach houden we ervan om te groeien. Het is een rode draad doorheen ons persoonlijke en professionele parcours. We proberen regelmatig nieuwe dingen uit en stellen onszelf telkens opnieuw in vraag.

Iedereen heeft wel al één of ander groeiproces doorgemaakt. In je professionele loopbaan bijvoorbeeld: je start met een nieuwe job, je groeit door in je functie, je takenpakket breidt uit of je kiest voor een volledige carrièreswitch.

Eén ding is zeker: groeien, dat doe je buiten je comfortzone. Wat je al kent en wat je al kan, daar is geen ruimte meer om te groeien. Het verlaten van die comfortzone is niet altijd evident.

We zien dat ook bij onze klanten: ze willen hun comfortzone graag verlaten, maar onzichtbare krachten lijken hen tegen te werken en in hun comfortzone houden. Wij noemen dit de onzichtbare tegentrekkende krachten.

Het is een thema dat ons boeit en waar we ons graag in verdiepen. Naast de door ons gekende manieren om onze klanten hierin te begeleiden (zoals NLP, systemisch werk, fysiek-creatief coachen, familieopstellingen… ) leren wij graag nieuwe dingen bij.

Daarom nodigden wij op donderdagavond 20 september 2018 Job Hulshoff uit om ons iets meer te vertellen over ‘Reconstructief Werk’, een nieuwe manier van bewustzijnsontwikkeling.

Het werd een avond waarbij we met heel wat beweging uit onze comfortzone werden gehaald.

Sfeerbeelden

Bekijk hier het album op Facebook:

Reconstructief Werk Bart De Coninck CoachCafé Gent

Het ontwikkelen van je overlevingsmechanismen

Wist je dat groeien één van de belangrijkste behoeften is van de mens om gelukkig te zijn? Om te kunnen groeien is het belangrijk dat we open staan om nieuwe dingen te ontdekken en net dat blijkt niet evident te zijn.

Job Hulshoff vertelde ons hoe we tussen 0 en 6 jaar onze belangrijke overlevingsmechanismen ontwikkelen. In die periode zijn we namelijk volledig afhankelijk van onze omgeving en is ons oerinstinct erop gericht om te overleven. Het is dus perfect normaal dat we die mechanismen ontwikkelen.

Deze overlevingsmechanismen worden onze ‘automatische piloot’ en onze ‘comfortzone’ van waaruit wij als kind, en later als volwassene, gaan leven.

Wanneer we als volwassene leven vanuit die ‘automatische piloot’, dan lopen we echter tegen beperkingen aan. Logisch, want het mechanisme is bedoeld om te overleven en niet om te leven. Om als volwassene voluit te leven is het, aldus Job, noodzakelijk dat we onze comfortzone verlaten en ons gezichtsveld op de wereld verruimen.

Je kan er zelf voor kiezen om je comfortzone te verlaten of het leven kan je situaties brengen waarbij je gedwongen wordt om ze te verlaten. Zo kreeg Job zelf op zijn 36ste een burn-out.

Je comfortzone verlaten met Reconstructief Werk

Met Reconstructief Werk verlaat je je comfortzone en verruim je jouw blik op de wereld. Dat mochten we tijdens Jobs workshop aan den lijve ondervinden. Met enkele vreemde oefeningen in groep liet Job Hulshoff ons proeven van Reconstructief Werk.

In Reconstructief Werk wordt het lichaam gebruikt om inzicht te verwerven en te leren. Door intensief bodywork en groepsproces ontstaan er bewegingen op quantumniveau in onze cellen. Dit zijn bewegingen die je niet zichtbaar zijn voor het blote oog, maar je vertrouwt erop dat er een beweging komt op celniveau waardoor je in je dagelijkse leven bepaalde dingen ineens anders doet.

Alleszins een bijzondere ervaring, waar we onze mentale houvast even los moesten laten.

Dankjewel Job!

Esther Dick met ‘Verhoog je persoonlijke groei dankzij energiewerk’

juli 4th, 2018

Op donderdag 21 juni kwam Esther Dick ons tijdens Yourcoach Café meer vertellen over energiewerk en hoe het onze persoonlijke groei kan bevorderen; een 30-tal aanwezigen waren erbij. Het was een praktische workshop waarbij iedereen energiewerk kon ervaren. Volgens Esther worden we in beweging gezet als we ons bewust worden van ons energieveld, en dat konden we aan den lijve ondervinden.

Sfeerbeelden

Bekijk het volledige album op Facebook.

Energiewerk Chakra's Esther Dick

Wat zijn chakra’s?

Een chakra kan je vergelijken met een spiraal dat ons lichaam voorziet van energie, ze worden ontwikkeld vanaf de baarmoederperiode tot een leeftijd van ongeveer 4 à 5 jaar. Hoe gunstiger de levensomstandigheden van jonge kinderen, hoe beter de chakra’s kunnen ontwikkelen. Iedere chakra heeft een ander kleur en een andere trillingsfrequentie. Er bestaan 7 chakra’s:

Brennan Science energiewerk chakra's

  1. De eerste chakra ontwikkelt zich in de baarmoeder en de eerste maanden na de geboorte. Het is rood en heeft een lage trillingsfrequentie. Het staat voor basisvertrouwen, veiligheid en gronding – zich welkom voelen op de aarde. Ik heb het recht hier te zijn.
  1. Deze chakra ontwikkelt zich tussen de zesde maand en het tweede levensjaar en is oranje. In deze fase ontstaan de emoties met betrekking tot onszelf, we leren onszelf te uiten en te voelen wat er leeft. Ik heb het recht om te voelen.
  1. De derde chakra ontwikkelt zich tussen het tweede en vierde levensjaar en is geel. Hier ontwikkelt het ego zich, de eigen wil. Het kind ontdekt zijn rationele capaciteit om te denken en keuzes te maken. Ik heb het recht om te handelen.
  1. De vierde chakra ontstaat tijdens het vierde levensjaar en is groen. Deze heeft een ongelofelijke capaciteit van liefde geven en ontvangen. Het kind leert hier om een relatie met iemand aan te gaan. Een gezonde chakra kan liefde geven en ontvangen. Ik heb het recht om lief te hebben en geliefd te zijn.
  1. Deze chakra is lichtblauw en voedt de keel, schouders, tong, kaken en wangen. Het staat voor expressie, spreken en luisteren. Ik heb het recht om te spreken.
  1. De zesde chakra is het derde oog en is indigo. Het gaat hier niet over fysieke ogen, maar over een hoger bewustzijn: inzicht krijgen in bepaalde patronen. De zesde laag staat voor kosmische liefde. Ik heb het recht om te zien.
  1. De laatste chakra staat voor het spirituele en is paars. Bij deze chakra gaat het over de connectie met je hogere zelf. Ik heb het recht om te weten.

Chakra’s voelen bij onszelf

Volgens Esther is het belangrijk om in contact te komen met onze chakra’s; we deden een oefening om de chakra’s aan den lijve te ondervinden.

We werden stil en observeerden wat er aanwezig was. We werden ons onder andere bewust van onze ademhaling, temperatuur, prikkels en gedachten. De bedoeling was om het huidig moment te observeren. Niet oordelen, maar enkel vaststellen wat we voelden of dachten. Daarna kwamen de chakra’s erbij. We visualiseerden ons een rode spiraal van energie in ons bekken. Onze voeten stevig op de grond. We stampten even met onze voeten op de grond en zeiden elk tegen onszelf: ‘ik heb het recht om hier te zijn’.

Deze oefening van gewaarwording deden we vervolgens voor alle chakra’s.

Chakra’s voelen bij anderen

Onze aandacht ging naar de ruimte tussen onze handen. We ontdekten wat er gebeurt als onze handen dicht bij elkaar kwamen. Was het angst, vreugde, verveling, afschuw? Voor iedereen betekende het iets anders. Erna beleefden we dezelfde zoektocht bij een partner in de ruimte. We hielden onze handen ter hoogte van de derde en vierde chakra en maakten zo contact met de handen van de partner. De focus lag op onze ademhaling, op wat we voelden en ervoeren. We moesten nadenken over hoe het voelt wanneer iemand ‘in ons chakra’s zit’.

5 jaar VDAB Loopbaancheques, hip hip…

juni 28th, 2018

Hoera! Op 1 juli 2018 is het exact 5 jaar geleden dat het systeem van loopbaancheques door de Vlaamse Overheid en de VDAB werd ingevoerd. Meer dan 1600 yourcoach-loopbaantrajecten, en meer dan 6000 uren loopbaanbegeleiding verder, vinden we het een mooi moment om eens op dit systeem terug te blikken.

 

Het is zeker een uniek systeem: waar in de wereld vind je nog de mogelijkheid om je te laten begeleiden rond werk en loopbaan, financieel ondersteund door de overheid? We vinden het een krachtig signaal om bewust om te gaan met jouw carrière.

Hier legt Tom even uit wat het systeem precies inhoudt:

Wist je dat… Lees de rest van dit artikel »

Erwin Van Waeleghem met ‘Leidinggeven volgens Ricardo Semler en zelfsturende teams’

juni 12th, 2018

Op donderdag 24 mei ontvingen we Erwin Van Waeleghem van het Semco Style Institute in ons Yourcoach Café. Hij kwam ons meer vertellen over een innovatieve, nieuwe manier van leidinggeven: de principes van Ricardo Semler over zelfsturende teams.

Sfeerbeelden

Je vindt het album op Facebook:

Ricardo Semler zelfsturende teams leiderschap

Semco Style

Voorheen was Erwin werkzaam bij de politie. Op eigen initiatief besliste hij om vier jaar voorafgaand aan zijn pensioen te stoppen. Hij besloot het over een andere boog te gooien; hij werd mede-oprichter van het Semco Style Institute. Het instituut helpt organisaties om betere werkresultaten te behalen door de klassieke leiderschapsstijl te vervangen door een vernieuwende kijk op leiderschap.

Ricardo Semler

Ricardo Semler is een Braziliaanse ondernemer die op jonge leeftijd (19 jaar) het productie bedrijf van zijn vader overnam. Het bedrijf was tot dan heel autocratisch aangestuurd, maar Ricardo bekeek dat vanuit een totaal ander oogpunt. Om te kunnen overleven in een competitieve markt, geloofde hij dat ze moesten diversifiëren. Daar zat de organisatie natuurlijk niet op te wachten, en dus ging Semler tot drastische acties over. Zo stuurde hij bij zijn eerste werkdag stuurde hij 60% van de managers de laan uit. Semler leefde aan een hels werkritme, tot hij op 24 jarige leeftijd stilviel en crashte – totaal leeg en uitgeput. Het moest anders. Semler ging op zoek naar manieren om het bedrijf zonder hem te laten draaien, en keerde in de jaren erop het bedrijf om volgens wat later ‘Corporate Democracy’ zou gaan heten:

– Afschaffing van de tijdsklok

– Niet meer fouilleren bij het in- en uitgaan van de fabriek

– Focus op de goede dingen in plaats van het benadrukken van het slechte

– Werknemers kregen de mogelijkheid om zelf te organiseren en te beslissen. Zelfs de vakbonden gingen akkoord met deze werkwijze.

Stapsgewijs werd het bedrijf en de groep groter. Anderen zagen zijn succes, zelfs met deze manier van werken, en werden nieuwsgierig. Semler begon zijn werkwijze aan anderen uit te leggen, en is nu een internationale spreker en auteur over organisaties. Hier kan je zijn TED-talk bekijken:

 

VUCA-wereld

Nog niet zo lang geleden waren 90% van de mensen waren analfabeet. Het was toen vanzelfsprekend dat mensen die wel konden lezen en schrijven de verantwoordelijkheid opnamen en de anderen begeleidden. Maar nu ligt dit wel anders. We kunnen ons de vraag stellen of we leven in een tijdperk van verandering of er een verandering van tijdperk gaande is? Volgens Erwin is het beiden en gaan we nog niet voldoende mee met de veranderingen. We leven nog te veel in de VUCA-wereld:

Volatility

Uncertainty

Complexity

Ambiguity

Daar voegt Erwin nog een P aan toe: Polarized. Men gaat steeds meer dan vroeger met het vingertje wijzen: van boven naar beneden, van beneden naar boven. Hierdoor wordt het extra moeilijk om veranderingen door te voeren.

Werknemers en betrokkenheid

Volgens het Gallup rapport is slechts 13% van de werknemers betrokken in zijn of haar job. In West-Europa ligt de betrokkenheid van de medewerkers nog lager, namelijk 10%. Dit is onder andere een reden waarom we nu in een veranderende periode zitten.

Als amper 10% van de werknemers betrokken is in hun job, wat gebeurt er dan met die andere 90%? Volgens Erwin zijn dat mensen die hun job doen, nine to five, mensen die hun werk doen enkel binnen hun domein. De vraag is of we het hen kwalijk kunnen nemen dat ze zo geconditioneerd zijn… Juist hier liggen de gevaren, zoals: burn-out, bore-out, hoog verloop, onbetrokkenheid, lage productiviteit, beperkte high potentials….

Ricardo Semler Zelfsturende teams Leiderschap

Leiderschapsstijlen: control + command

Een van de redenen dat veel mensen niet betrokken zijn, is de leiderschapsstijl. We zitten nog te vaak in het systeem van control + command. De orders komen van bovenaf, en er wordt vooral gecontroleerd. Er is weinig vertrouwen en fouten worden afgestraft, waardoor er een neiging ontstaat om verantwoordelijkheid door te schuiven. Daar is door de tijd heen eigenlijk nog niet veel aan veranderd. Erwin haalde het voorbeeld aan van hoe de wereldleiders momenteel met mekaar omgaan: de ene wijst constant naar de andere(n) en omgekeerd.

Vijf basisprincipes van zelfsturende teams

– Vertrouwen

– Alternatieve controle (peer to peer) / Open communciatie vanuit respect / Fouten maken mag / Zelfleiderschap

– Zelfmanagement

– Niet alleen de eigen teams maar ook de andere teams

– Creatieve innovatie

Dit resulteert in een samenwerken waarin iedereen sturend én volgend is, zoals een zwerm vogels die perfect kunnen inschatten waar de groep naartoe gaat.

Leiderschap Zelfsturende teams Ricardo Semler

Bedankt Erwin!

 

Mira Bradai met ‘Een leven dat echt bij jou past – transactionele analyse’

mei 8th, 2018

Ook deze maand hadden we een bijzonder interessante spreker te gast op Yourcoach Café. Mira Bradai kwam ons meer vertellen over haar twee grote passies: de transactionele analyse en het bewandelen van de camino. Deze combinatie is volgens haar de sleutel tot jezelf (terug)vinden. Een 25-tal aanwezigen waren erbij.

Mira heeft op jonge leeftijd een eigen bedrijf uit de grond gestampt. Dit bedrijf was voor haar heel belangrijk en zou koste wat het kost slagen. Een vijftal jaar na de opstart van het bedrijf stond ze oog in oog met haar grenzen: het was te veel geweest. Een burn-out zette haar leven on hold, met vallen en opstaan probeerde ze het werk langzamer aan te doen. Twee jaar later kreeg ze nog een klap in haar gezicht: haar vriend zette de relatie stop. Door die tegenslagen is Mira terechtgekomen in de coaching wereld. Ze volgde veel trainingen, maar de transactionele analyse is haar het meest bijgebleven en is dan ook haar passie geworden. In 2015 bewandelde ze haar eerste camino. Die camino veranderde iets in haar: ze voelde dat daar iets zat voor haar, maar ze wist nog niet precies wat. Mira heeft van haar passie haar werk gemaakt en coacht momenteel mensen tijdens wandelvakanties (www.miracoaching.be).

Sfeerbeelden

Je vindt het album op Facebook:

Transactionele analyse

Of bekijk hier de korte video:

Transactionele analyse: het levensscript

Transactionele analyse is een studie van persoonlijkheden van mensen hun gedrag, communicatie en verandering. Het is een brede studie die niet in een avond samen te vatten valt, daarom koost Mira om ons meer te vertellen over één specifiek deel: het levensscript. Volgens de transactionele analyse hebben wij allemaal een levensscript ontwikkelt. Iedereen groeit op en krijgt een bepaalde opvoeding mee: we gaan dit allemaal op een andere manier interpreteren. Aan de hand van deze interpretaties gaan we beslissingen nemen over onszelf, de ander en de wereld. Deze beslissingen zijn een deel van het levensscript; het heeft steeds een begin, midden en einde. Het einde heet de ‘pay off’. Volgens de transactionele analyse gaan we ons hele leven lang onbewust toewerken naar die ‘pay off’.

Bijvoorbeeld: Mira heeft van thuis uit geleerd dat ze steeds hard moet werken, daarom voelde ze zich pas goed en ‘geslaagd’ als ze altijd hard werkte.

Transactionele analyse: de drivers

De transactionele analyse gaat ervan uit dat wij bepaalde drivers hebben waar wij naartoe streven. We kunnen het zien als voorwaardelijk oké zijn. Ik ben ‘oké’ als ik:

– Sterk ben
– Gehaast ben
– Perfect ben
– De ander een plezier doe
– Mijn best doe

Transactionele analyse in combinatie met de camino

Volgens Mira kom je vaker in script wanneer je moe bent of stress hebt. Hierbij val je terug op je overlevingsmechanismes.

Een camino wandelen is fysiek en emotioneel zwaar: je leert je grenzen kennen. Hierbij kom je ook vaker in script, waardoor je patronen naar boven komen.

Transactionele analyse: passieve gedragingen

Mira gaf ons een groepsopdracht: we moesten als groep in een cirkel gaan staan en elkaar de hand geven. Iedereen moest voor zichzelf een doel bedenken in de ruimte (bijvoorbeeld de kast aanraken, een stift nemen…). De opdracht zou pas geslaagd zijn als iedereen tegelijkertijd zijn doel zou bereiken zonder de handen te lossen.

De uitkomst was dat bepaalde mensen hun doel hadden bereikt, maar anderen niet. Sommige mensen moesten hun doel aanpassen, ook al wilden ze dat niet. Anderen deden toch hun best om het doel van de ander te bereiken, maar wilden dat helemaal niet.

Als we in het leven ons doel niet bereiken, komt dit vaak door een van onderstaande vier passieve gedragingen:

– niets doen
– irritatie
– onmacht voelen/geweld
– overaanpassing

Deze passieve gedragingen konden we goed terugzien in de oefening.

Transactionele analyse: symbiose

Vervolgens deden we nog een oefening op symbiose. In het eerste deel van de oefening moesten per twee staan met de rug naar elkaar toe, onze ogen sluiten en leunen tegen elkaar. Daarna moesten we weer afzonderlijk gaan staan, en terug leunen. Het tweede deel van de oefening bestond erin contact met elkaar te zoeken, maar niet meer te leunen.

De reacties na de oefening waren heel uiteenlopend. Terwijl de een het leuk vond om op iemand te kunnen leunen, voelde het voor de ander als een last. Er waren ook mensen die het leuker vonden om contact met elkaar te zoeken zonder te leunen. Voor velen was het ook moeilijk om tijdens het leunen een evenwicht te zoeken.

Transactionele analyse: EGO-posities

Aansluitend op deze oefening kunnen we de EGO-posities verklaren. Het is beter dat beide partijen alle EGO-posities zelf beheersen, zonder dat je de ander nodig hebt. Anders krijgen we een onevenwicht in het leunen. Hieronder de EGO-posities:

Ouder: kritische ouder en voedende ouder
Volwassen: oplossingen logisch en actief te lijf gaan
Kind: aangepast kind en vrij kind

Als beide partijen zowel de ouder, volwassen als kind-rol beheersen, spreken we van symbiose, oftewel een goed evenwicht in het leunen.

Transactionele analyse: gedicht

Yourcoach café Gent Mira Bradai

Dit gedicht is behulpzaam wanneer je merkt dat je in oude gedragingen en gevoelens verstrikt raakt en moeilijk kan geloven dat het ooit anders zal zijn.

“Ik loop lang de straat
Er is een diepe kuil in het trottoir
Ik val erin. Ik ben verloren… Ik ben hulpeloos
Het is niet mijn schuld
Het duurt een eeuwigheid om eruit te komen”

“Ik loop langs dezelfde straat
Er is een diepe kuil in het trottoir
Ik doe net alsof ik die niet zie. Ik val er weer in
Ik kan niet geloven dat ik op dezelfde plaats ben
Maar het is niet mijn schuld
Het duurt nog steeds lang om eruit te komen.”

“Ik loop langs dezelfde straat
Er is een diepe kuil in het trottoir
Ik zie dat die er is
Maar ik val er toch in… het is een gewoonte
Mijn ogen zijn open
Ik weet waar ik ben
Het is mijn schuld
Ik klim er meteen uit”

“Ik loop langs dezelfde straat
Er is een diepe kuil in het trottoir
Ik loop er omheen”

“Ik loop langs een andere straat…”

– Portia Nelson