Bouw je eigen Ochtendritueel

maart 27th, 2020

Op donderdagavond 26 maart 2020 gaf ik (Benjamin) de eerste online editie van Yourcoach Café. Door de Corona Lockdown besliste Nathalie Janssens de Bisthoven, auteur van Miracle Mornings, die normaal zou komen spreken, om uit te stellen naar een latere datum waarop ze wel in den lijve en interactief kan werken. En natuurlijk konden we het wegens social distancing niet zoals gewoonlijk laten doorgaan in Loft 26. Dan maar via Webinar.

Meer dan 100 mensen woonden de online lezing bij over het bouwen van je eigen ochtendritueel. Misschien helpt het dat we ons niet moeten verplaatsen…?

Sfeerbeelden zijn er niet, omdat het online was. Hier wel een deel van het webinar, waarin ik een aantal voorbeelden geef van de ochtendrituelen van bekende mensen.

Lees de rest van dit artikel »

Coachen in Organisaties: Droom of Noodzaak?

maart 9th, 2020

Coachen in Organisaties: werkt dat wel?
Ja, het werkt maar het is niet gemakkelijk.
Een complexe realiteit vraagt om een genuanceerd antwoord.

Op donderdag 20 februari 2020 exploreerde coach en trainer Joke Vander Laenen samen met ons het antwoord op deze vraag. Het werd een boeiende en ervarende avond, waarin we de grenzen van het Coachen in Organisaties voor onszelf mochten onderzoeken.

Bekijk hier alle sfeerbeelden van deze avond
Lees de rest van dit artikel »

You can only move what moves you.

februari 22nd, 2020

Als het je onbewogen laat, kan je er niks mee doen.

you can only move what moves you
Lees de rest van dit artikel »

Benjamin over ‘Coachen zonder blabla’ in CoachCafé Leuven

februari 14th, 2020

Op woensdagavond 12 februari 2020 mocht ik bij de collega’s van Coach Café Leuven spreken over Coachen zonder blabla (in het kort: CZB). Dat ging door in de gezellige zaal van Living Lei. Ik legde uit aan de 40-tal aanwezigen hoe CZB tot stand kwam, hoe het werkt en ik toonde het natuurlijk vooral voor.

In Living Lei doet iedereen zijn schoenen uit en kiest uit een gamma felgekleurde slippers. Ik ging voor groen!
Lees de rest van dit artikel »

De Wim Hof Methode: optimaliseer je potentieel

februari 5th, 2020

Op donderdag 21 januari 2019 ontvingen we Wim Hof Certified Trainer Dries Nuyttens tijdens het Yourcoach Café.

Hij nam ons mee in de eenvoudige maar wonderbaarlijke techniek van de Wim Hof Methode. We doken (nog) niet in een ijsbad maar wel in de drie pijlers van de Wim Hof Methode. Met enkele enkele krachtige oefeningen (onder andere de NO-oefening) ervaarden we het effect ervan op ons lichaam en werd het duidelijk hoe deze methode ons potentieel kan optimaliseren.

Wil je de Wim Hof Ademhalingsoefening thuis proberen? Lees dan vooral verder.

Lees de rest van dit artikel »

Drie eenvoudige voedingstips om je lichaam te ondersteunen bij chronische stress

januari 8th, 2020

Wie kampt met chronische stress en/of een burn-out heeft naast mentale en emotionele klachten ook vele fysieke klachten. Vermoeidheid, spierpijn, slechte vertering of darmklachten, het uitblijven van de maandstonden, acne, onrustig of niet slapen…

Hoe komt dat toch? Wat is de impact van stress op je lichaam? Wat zijn de gevolgen van chronische stres voor je zenuwstelsel en je hormonen? Wat kan jou, naast rust en professionele begeleiding van een coach of therapeut, nog helpen om te herstellen van een burn-out?

In dit artikel lichten we toe wat de impact is van stress op je lichaam en hoe je met voeding je herstel kan helpen en versnellen.

Lees de rest van dit artikel »

Waarde voor je geld

december 18th, 2019

Op donderdag 12 december 2019 sloten we het jaar af met een zeer boeiende workshop van Master Certified Coach, Thea Bombeek.

Met het thema ‘Waarde voor je geld‘ raakte ze enkele interessante punten aan bij ons en de vele aanwezigen. Met rake oefeningen vlogen de inzichten en aha-momenten door de lucht. In dit verslag vind je een samenvatting van deze workshop, inclusief alle money-mindset oefeningen.

Lees de rest van dit artikel »

De voorwaarden voor het aanvragen van loopbaancheques bij VDAB wijzigen op 1 januari 2020

december 10th, 2019

Met het nieuwe jaar in aantocht besloot de Vlaamse regering om te sleutelen aan de voorwaarden voor het aanvragen van loopbaancheques.

Wie met vragen of twijfels zit over werk, kan terecht bij een door de VDAB erkend loopbaancentrum voor professionele loopbaanbegeleiding. Onder bepaalde voorwaarden kan je loopbaancheques aanvragen, die je recht geven op 4u loopbaanbegeleiding – voor maar €40.

Heb jij minder dan zeven jaar werkervaring of heb je nog maar één loopbaancheque opgebruikt? Dan hebben deze wijzigingen een impact op jou. We zetten ze hier voor jou helder op een rijtje.

Lees de rest van dit artikel »

Mannen en vrouwen: de paradox van haat en liefde

december 6th, 2019

Op donderdag 21 november was Bart De Coninck te gast op het Yourcoach Café in Gent. Hij gaf er een interactieve workshop over het thema ‘Mannen en vrouwen: de paradox van haat en liefde.’

Het werd een avond waarbij de concepten van zowel mannen als vrouwen door elkaar werden geschud, waarbij we werden aangespoord om verantwoordelijkheid te nemen voor onszelf en waarbij we mochten ervaren hoe het is om support van mannen en vrouwen te ontvangen.

Alle foto’s van deze avond vind je hier.

We leven in een gevangenis van ‘concepten’

The truth is rarely what you think it is.

Lees de rest van dit artikel »

Online schitteren als coach en trainer

oktober 29th, 2019

Op donderdag 24 oktober ontvingen wij Elke Van Parys tijdens het Yourcoach Café in Loft26 te Gent. Ze inspireerde ons als trainer en coach om ook online aan de slag te gaan.

We maakten kennis met de vijf voorwaarden om online te kunnen starten en ontvingen tussendoor vele waardevolle (gratis) tools & tips om snel aan de slag te kunnen gaan.

Meer foto’s van deze avond vind je hier.

Dit zijn volgens Elke de vijf voorwaarden om online te kunnen starten.

Lees de rest van dit artikel »