Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

IN-COMPANY

TRAINING OP MAAT

Stress en Burn-out

We leiden groepen op om beter om te gaan met stress, bij zichzelf en ook bij de collega’s en medewerkers. Daarnaast kunnen we ook ondersteunen bij het uitbouwen van een eigen stressbeleid binnen de organisatie:

Praktisch stress management voor medewerkers

Enige mate van stress ervaren tijdens het werk kan positieve resultaten hebben, maar een te hoge dosis stress over een lange tijd wordt problematisch. Overmatige stress brengt je mentaal en emotioneel uit evenwicht, verstoort je relaties op en naast de werkvloer en stelt je natuurlijke weerstand op de proef.

In de deze workshop leer je hoe een beter evenwicht te creëren tussen werk en privéleven en hoe je op een positieve manier kunt omgaan met stressfactoren. Je krijgt concrete stressmanagement-technieken en vaardigheden voor die situaties waarbij je onder druk moet presteren, maar die jouw algemeen welzijn en dat van het bedrijf ten goede komen.

Praktisch stress management voor leidinggevenden

Als leidinggevende moet je weten om te gaan met de stress bij je medewerkers. Wanneer de vermoeidheid toeslaat en de druk hoog ligt, komen spanningen en signalen boven. Hoe vermijd je dat mensen uitvallen? Hoe zorg de mensen hun veerkracht behouden, dat ze productief aan het werk blijven, dat conflicten uitblijven?

We geven je communceerbare kaders die je kan inzetten naar je team toe. We geven oefeningen en technieken mee die jij gewoon kan meegeven ter informatie, of die je samen met het team kan beleven.

We laten jou een breed gamma aan technieken ervaren, zodat je de mogelijkheden van alle technieken goed kan inschatten. Zo kan je gepersonaliseerd advies geven: welke van je medewerkers is waarmee gebaat?

Een beleid uitbouwen rond stress, veerkracht en energie

Ontdek hoe jij zelf een effectief stressbeleid kan uitwerken en implementeren binnen jouw organisatie. We bekijken eerst de werking, oorzaken, fasen en actoren van stress en burn-out. De relevante wetgeving en daaruit voortvloeiende verplichtingen en aanbevelingen voor bedrijven en organisaties worden uit de doeken gedaan.

We werken samen met jou aan een concreet beleidsplan voor de sensibilisering, preventie en opvang van stress en burn-out in jouw organisatie. Dit kan individueel, of samen met de stakeholders van jouw organisatie. Van het meten van stress, over het analyseren van de risicofactoren, tot het uitwerken van concrete maatregelen op verschillende niveaus.

 

Opleiding Stress en Burn-out nodig?

Nog niet helemaal zeker of wij wel de juiste partner zijn?
Contacteer ons vandaag nog voor specifieke informatie over ons uitgebreid aanbod aan opleidingen rond Stress en Burn-out in jouw bedrijf.

Contacteer ons