COACHEN IN ORGANISATIES

ONTDEK EEN SCHATKIST VOL VERFRISSENDE FORMATS VOOR SESSIES IN BEDRIJFSCONTEXT

Nu Inschrijven

Coachen in Organisaties

Organisaties staan – meer dan ooit – voor stevige uitdagingen. Rollen en samenwerkingsverbanden transformeren. Omdat het klassieke top-down management hapert, verschuift de focus naar ‘het uit de mensen zelf laten komen’. Coachend werken lijkt de sleutel. Maar werkt dat eigenlijk wel: een coachende aanpak in een resultaatgerichte omgeving? Mogelijk voel je je ‘gesandwicht’ tussen de verwachtingen van het bedrijf en de wensen van collega’s. Of ervaar je dat je – door coachend te werken – vooral zelf meer apen op je schouders neemt…

Ben je Leidinggevende, HR Business Partner, Projectleider, Coördinator, Consultant, Bedrijfscoach of Account Manager mét coaching ervaring, en wil je meer uit je coaching-skills halen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Je leert elegant navigeren in een wereld waarin verschillende belangen spelen en op een authentieke manier coachen in een bedrijfscontext. We werken met formats die je zowel in een 1 op 1, als in een groep- of teamsessie kan inzetten.

De 4 daagse is een verdiepend traject, dus specifiek ontwikkeld voor mensen die al een coaching opleiding volgden en/of coaching-ervaring hebben.

The art of conversation is the art of hearing as well as of being heard.
– William Hazlitt

Op dag 1 leggen we de fundamenten van Coachen in een Organisatie-Context.

 • Je verwerft een dieper inzicht in wat er zichtbaar en onzichtbaar speelt in een organisatie.
 • Je leert hoe je ethisch én doortastend werkt in een context waarin meerdere belangen spelen, dus ook met ‘door iemand anders gestuurde’ coachees.
 • Je ontdekt hoe je aan een opdrachtgever feedback geeft over een traject en tegelijkertijd de grenzen van confidentialiteit respecteert.
 • We tonen je hoe je coaching aan cijfers koppelt.
 • Je ontdekt hoe je door een sterke verankering en borging voor duurzame resultaten zorgt.

Simplicity is the soul of efficiency.
– Austin Freeman

Op dag 2 vullen we jouw coaching-skills aan met een gereedschapskist vol originele, laagdrempelige formats voor sessies in bedrijfscontext. De nadruk ligt op pragmatiek en efficiëntie.

 • We werken met formats die je zowel in 1 op 1 gesprekken als in groepssessies kan gebruiken, zowel online als offline.
 • Je leert speelsheid en humor concreet inzetten om geladen situaties te ontmijnen.
 • We geven jou recht uit onze praktijk subtiele manieren van werken mee die ervoor zorgen dat gesprekken vlotter lopen en dieper inwerken.
 • Het verschil zit in de nuance, we gaan dus voor kleine ingrepen met groot effect, sprankels vanuit eenvoud.

Everything that we see is a shadow cast by that which we do not see.
– Martin Luther King

Op Dag 3 werken we rond ‘Verantwoordelijkheid’ en doen we een deep-dive in concrete cases van de groep. We ontrafelen wat er allemaal speelt, en je leert op een verfrissende manier naar vastgelopen of complexe situaties kijken.

 • Je krijgt een variatie aan invalshoeken mee om elegant met tegenstrijdige belangen om te gaan.
 • Je ontdekt ook hoe er mogelijk (onbewust) taken aan je worden ‘uitbesteed’ die niet bij jou horen en leert het onderscheid maken tussen wat van jou is, wat van je coachee is en wat mogelijks bij nog iemand anders hoort.
 • We gaan ook aan de slag met de verdeling van verantwoordelijkheid en mandaten binnen een variatie aan rollen. Je leert vlot switchen tussen rollen en daarover communiceren.
 • Je leert in de uitvoering en opvolging verantwoordelijkheden bewaken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat het resultaat niet is dat je vooral zelf (nog meer) apen op je schouder neemt?
 • Je ontdekt praktische manieren om de ander te motiveren en inspireren om zijn deel van de verantwoordelijkheid te blijven nemen.

Look inside yourself, everything that you want, you already are.
– Rumi

Coachen doe je omdat je gelooft in het potentieel van de mensen waarmee je werkt om méér te doen en vooral, méér te zijn. We zijn allemaal op zoek naar onze grotere bijdrage. Dat potentieel en die bijdrage exploreren we op Dag 4 bij jou, zodat je het kan doorgeven aan anderen.

 • Je krijgt (opnieuw) een helder beeld van waar het voor jou echt om draait. We gaan op zoek naar wat jou uniek maakt, je ‘Zone of Genius’, je ‘IKIGAI’. Je ervaart aan den lijve wat jouw bijzondere bijdrage is en hoe van je van daaruit meerwaarde creëert voor de ander, de organisatie en het grotere geheel. En hoe je er intussen zelf nog plezier aan beleeft ook.
 • Je ontdekt waar je jezelf (nu nog) in de weg loopt om je volle potentieel te benutten, en hoe je dat stap voor stap transformeert. We kijken diepgewortelde overtuigingen en ingesleten patronen ‘liefdevol meedogenloos’ in de ogen.
 • Je leert hoe je momenten van onzekerheid en je overspoeld voelen ombuigt naar kansen om te groeien. Momenten van (innerlijk) conflict worden stappen in verandering. Je ontdekt hoe je innerlijke rust bewaart, ook in het oog van de storm.

Iedereen die met mensen werkt en via coaching meer verbinding en resultaat wil creëren: Leidinggevenden, HR Business Partners, Projectleiders, Coördinators, Consultants, Bedrijfscoaches of Account Managers…

Deze opleiding is een aanvulling op een coach-opleiding. Je dient dus al een coachopleiding gevolgd te hebben en/of coachend gewerkt te hebben (bijvoorbeeld Integrale Coaching Essentials).

Alle deelnemers ontvangen het officieel certificaat Coachen in Organisaties als ze minstens 80% van de modules aanwezig waren. De uren van Coachen in Organisaties tellen ook voor het behalen van accreditaties zoals deze van de Internationale Coaching Federatie (ICF), waarbij wij je met plezier begeleiden.

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De Opleiding Loopbaancoach gaat door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief verse lunch en heerlijke koffie of thee.

Duur

De opleiding omvat 4 dagen.
De deuren gaan open om 9u en de opleiding start om 9u30. Einde is om 16u30.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap

Wat kan je na deze opleiding?

Je slaagt erin je coaching-expertise te integreren binnen je huidige functie.
Je ontdekt ook wat er nodig is om jouw kwaliteiten zodanig in te zetten dat ze dienend zijn voor de autonomie en groei van je coachee en van de organisatie.
Je hebt een gereedschapskist vol inspiratie en waardevolle, praktische tools voor prikkelende (korte) interventies.
Je kan complexe vragen waarin verschillende belangen spelen helder analyseren.
Je combineert verschillende rollen (manager, coach, collega...) op een soepele manier.
Je weet hoe je aan een derde partij feedback geeft over een coachingstraject zonder het vertrouwen tussen jou en je coachee te schaden.
Je blijft stevig in je schoenen staan, ook als je gesprekspartner de druk verhoogt.
Je brengt speelsheid en lichtheid in lastige situaties.
Je weet wat jouw unieke bijdrage is, jouw zone of genius en hoe je van daaruit kan werken.
Je hebt meer vertrouwen dan ooit in je innerlijke stem als raadgever en uniek kompas.

Getuigenissen

Corporate pack

Integrale Coaching Essentials + Coachen in Organisaties voor € 3040 ex BTW (Bespaar € 250).
Enkel wanneer Integrale Coaching Essentials + Coachen in Organisaties samen worden gefactureerd!

Inschrijven Coachen in Organisaties Integrale Coaching Essentials