Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

ASSERTIVITEIT EN GRENZEN

LEER OPKOMEN VOOR JEZELF

Vanuit onze neiging om confrontatie te vermijden, de vrede te bewaren, geen risico te nemen... laten we in sommige (of veel) situaties over ons heen lopen. We weten eigenlijk wel wat we zouden willen, maar we lijken te blokkeren, alles te vergeten, ineen te krimpen.

Stress en burn-out bijvoorbeeld, zijn een typisch gevolg van geen 'neen' te kunnen zeggen tegen het werk. Een andere klassieker is niet aan het woord komen tijdens gesprekken en vergaderingen, omdat bepaalde personen consistent de ruimte van inpalmen. En algemeen het machteloze gevoel dat je niet zelf aan het roer van je leven staat, dat anderen jouw richting bepalen. Het hoeft niet zo te zijn!

Assertiever worden is een belangrijk onderdeel van persoonlijke en professionele ontwikkeling. We hebben allemaal wel gebieden waarop we het moeilijk hebben om 'neen' te zeggen: langer blijven werken of blijven hangen bij de vrienden; beschikbaar zijn voor mensen die ons energie kosten; oude relaties die ons niet meer voeden.

Op welke gebieden laat jij anderen te ver gaan?

Assertiviteit & Grenzen

De workshop 'Assertiviteit & Grenzen' biedt een allesomvattende benadering voor iedereen die sterker in hun schoenen wil staan, zowel in het leven als op het werk. Deze training helpt je om assertiever te zijn, duidelijk je grenzen te stellen, en je zelfvertrouwen te vergroten.