Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

STRESS EN BURN-OUT

HOE HET WERKT EN WAT JE ERMEE DOET

Het valt niet te ontkennen: stress en burn-out zijn vaste onderdelen van het dagelijkse leven geworden. Wie er zelf geen last van heeft, kent iemand die er wel mee worstelt. Steeds meer professionals heroriënteren zich na een stevige crash. Het is dus een maatschappelijk fenomeen, waar nog steeds veel werk aan is.

Wat zijn Stress en Burn-Out?

Wat versta jij onder stress en/of burn-out? Welke zijn de ‘officiële’ definities van de begrippen stress, burn-out en andere gerelateerde concepten? En wat is het verschil met andere zaken zoals chronische vermoeidheid, bore-out en depressie?

Wat gebeurt er in ons lichaam bij stress, en bij burn-out? Wat is de impact op ons hormoonstelsel, immuniteit, spijsvertering, cardiovasculaire systeem, spieren…?

Meer over Wat zijn Stress en Burn-Out?

Symptomen van Stress en Burn-Out

Hoe herken je stress en/of burn-out? Wat zijn de gevolgen en de signalen, en hoe weet je of een bepaald signaal betekent dat je te gespannen bent? Hoe meet je stress en stressoren?

Hoe test je je stressniveau – en hoe kom je te weten of jij een burn-out had, hebt of zal krijgen (liever niet natuurlijk)?

Meer over Symptomen van Stress en Burn-Out

Oorzaken van Stress en Burn-Out

Om er iets aan te kunnen doen, helpt het om te weten hoe stress ontstaat. Een aantal factoren op verschillende niveaus nodigen ons vandaag uit tot hogere niveaus van inspanning, vaak tot voorbij onze grenzen.

Meer over Oorzaken van Stress en Burn-Out

Omgaan met Stress en Burn-Out

Hoe ga je als individu om met stress? En als organisatie? En als coach, therapeut of behandelaar? Ontdek onze unieke methodes en inzichten.

Hoe vermijd je stress? Hoe zorg je ervoor dat het niet te ver komt? Hoe ga je ermee om eens je overspannen bent, of zelfs in burn-out gaat? Hoe herstel je, ontspan je? Wie kan je begeleiden? En hoe keer je terug nadat je bent uitgevallen? Hoe werkt reïntegratie, en hoe zorg je ervoor dat je niet hervalt in oude patronen?

Meer over Omgaan met Stress en Burn-Out

Literatuur over Stress en Burn-Out

Literatuur over hoe stress werkt, hoe je omgaat met burn-out en meer. Bekijk hier de lijst met de beste boeken over Stress en Burn-out.

Meer over De beste boeken over Stress en Burn-out

Omgaan met Stress & Burn-out?

Ontdek onze opleidingen voor het herkennen en omgaan met Stress en/of Burn-out.
Heb jij individuele Stress & Burn-out Begeleiding nodig? Contacteer ons voor een vrijblijvend intakegesprek om te kijken welk traject bij jouw past.
Of mail ons je vraag, we geven je graag meer informatie over de mogelijkheden.

Stress & Burn-out Opleidingen Stress & Burn-out Begeleiding Contacteer ons