Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

KINDER- EN JONGERENCOACH

LEER KINDEREN, JONGEREN EN HUN OUDERS BEGELEIDEN

Gratis Workshop Kinder- en Jongerencoach Gratis Demo-avond Nu Inschrijven

Kinder- en Jongerencoach

Wil jij kinderen en jongeren begeleiden bij hun groeipad?

In de Opleiding Kinder- en Jongerencoach leer jij hoe je het verschil kunt betekenen voor deze boeiende doelgroep. Je leert hoe je de trajecten aanvliegt, welke werkvormen je het best gebruikt en hoe je voor versterkende sessies zorgt. In deze opleiding gaan we onder andere aan de slag met systemische, creatief-fysieke en NLP-technieken en oefen je met tientallen verschillende werkvormen. Je duikt in de kinderwereld en het tienerbrein om ze beter te begrijpen en leert welke rol ouders in de verschillende fasen van de trajecten spelen.

Hoe goed ken jij het kind in jezelf? We herhalen de coach basics en we passen deze direct toe op coachvragen rond kinderen en jongeren.

Een gesprek met kinderen en jongeren verloopt anders dan een klassiek coachgesprek. Afhankelijk van de leeftijd en de vraag zullen de ouders erbij zijn, en/of ook apart in begeleiding komen. We overlopen de verschillende stadia in een gesprek: de hulpvraag, de eindbestemming en de route. We formuleren duidelijke leerdoelen en bekijken de verschillende behoeftes. Wat heeft het kind te leren? Wat hebben de ouders te leren?

Communicatie is uitermate belangrijk als je met tieners en jongeren werkt. Je leert de logische niveaus te gebruiken om te communiceren en om tot nieuwe inzichten te komen. We onderzoeken welke de spanningsvelden van tieners zijn en hoe je ze zichtbaar kunt maken voor de ouders en hun puber. We leren de juiste vragen stellen om in gesprek te gaan om zo tot een win-winsituatie te komen. We brengen inzichten in conflicten door een gesprek te tekenen.

We leven van jongs af aan in verschillende systemen. Het eerste systeem is dat waarin je geboren wordt: je familie. Aan de hand van het systemisch gedachtengoed leren we nagaan welke keuze kinderen soms maken en wat hen daarin stuurt. Door, met kinderen, op een speelse en creatieve manier te werken rond hun familie van herkomst ontdek je welke ‘systemische wetten’ in onevenwicht zijn. We oefenen met matten, poppetjes en genogrammen.

Je leert werken met kinderen en jongeren rond thema’s zoals boosheid, weerbaarheid, leiden en volgen, faalangst, echtscheiding, loyaliteit en belemmerende gedachten.
We werken met een aantal creatief-fysieke formats en je leert hoe je metaforen kan gebruiken in je coachsessies.

We gebruiken concrete situaties die de deelnemers uit de praktijk meebrengen. We bekijken per situatie wat het probleem is, de mogelijke interventies en werkvormen die je kunt gebruiken.

De opleiding wordt afgesloten met een certificatie. Na deelname ontvangen cursisten het getuigschrift van Kinder- en Jongerencoach.

Deze verdiepende coachopleiding is:

  • Voor begeleiders die op een coachende en effectieve manier met kinderen, jongeren en hun ouders willen werken.
  • Voor praktiserende kinder- en jongerencoaches die officiële kaders en originele, impactvolle tools willen ontdekken om aan de slag te gaan rond vaak voorkomende thema’s.
  • Voor wie op een andere manier naar kinderen en jongeren wil kijken en effectief met hen wil werken.

Alle deelnemers ontvangen het certificaat “Kinder- & Jongerencoach” als ze minstens 80% van de modules aanwezig waren.

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De Opleiding Kinder- en Jongerencoach gaat door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief verse lunch en heerlijke koffie of thee.

Duur

De opleiding omvat 7 dagen (inclusief certificatie).
De deuren gaan open om 9u en de opleiding start om 9u30. Einde is om 16u30.

Summer School

De Summer School gaat door in De Kluizerij in Affligem en duurt 6 dagen. Klik hier voor meer informatie over de Summer School.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap

Wat kan je na deze opleiding?

  • Je leert hoe kinderen en jongeren ontwikkelen en hoe je je nog meer kan inleven in hun leefwereld.
  • Je leert hoe je aan de slag gaat met kinderen.
  • Je leert omgaan met de ouders. Wanneer wel/niet betrekken? Je kan een gesprek voeren met de ouders.
  • Je begrijpt hoe een sessie verloopt. Hoe de opbouw er uitziet en hoe je vlug tot een resultaat komt.
  • Je kan naar kinderen, jongeren en hun ouders kijken vanuit een systemische bril.
  • Je leert de juiste vragen stellen en de juiste werkvormen gebruiken bij vaak voorkomende thematieken.
  • Je leert hoe jij je energie als coach het best beheert en hoe jij voldoening haalt uit iedere sessie.

Getuigenissen Opleiding Kinder- en Jongerencoach

Gratis workshop Kinder- en Jongerencoach

Heb je interesse in deze opleiding, schrijf je dan zeker alvast in voor de gratis workshop kinder- en jongerencoach.

Catherine De Vriendt creëerde een de gratis online workshop waarin je kennis maakt met de Logische Niveaus en hoe je dit systeem kan toepassen bij jongeren, ouders en gezinnen.