Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

ALLES OVER HET OPLEIDINGSTEGOED

Alles over het Opleidingstegoed

Ben je werknemer en wilt je je omscholen of iets bijleren? Dan heb je recht op een opleidingstegoed. Dat tegoed bestaat uit tijd en middelen om opleidingen te volgen.

Ben je werknemer en wilt je je omscholen of iets bijleren? Dan heb je recht op een opleidingstegoed. Dat tegoed bestaat uit tijd en middelen om opleidingen te volgen.

Jouw opleidingstegoed staat klaar!

De Vlaamse overheid voorziet een opleidingstegoed voor werknemers. Wil je graag blijven uitblinken in je job, maar vind je geen tijd om een opleiding te volgen? Of kost jezelf omscholen te veel?

Het opleidingstegoed is het duwtje in je rug dat jou helpt om er toch voor te gaan.

Het tegoed bestaat uit tijd en middelen om opleidingen te volgen. Check jouw persoonlijke opleidingstegoed in Mijn Burgerprofiel en neem je loopbaan in handen!

Wat bevat het opleidingstegoed?

Momenteel bevat het opleidingstegoed vier maatregelen:

  1. Vlaams opleidingsverlof
  2. Opleidingscheques
  3. Vlaams opleidingskrediet voor werknemers uit de privésector en voor werknemers uit de socialprofitsector
  4. Vlaams zorgkrediet met motief opleiding voor publieke sector

Welke YourCoach opleidingen komen in aanmerking?

Je kan enkel beroep doen op uw opleidingstegoed voor opleidingen die opgenomen zijn in de opleidingsdatabank. Volgende YourCoach opleidingen komen in aanmerking:

Loopbaancoach

Wil jij zelf mensen begeleiden rond loopbaanvragen? In de Opleiding Loopbaancoach leer je alles om praktisch aan de slag te gaan als interne of externe loopbaancoach. We geven je de basis en standaardtechnieken mee rond werk. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op uitgebreide oefeningen en tips uit de praktijk; tussen de modules in geven we leestaken mee en vragen we dat je minstens één persoon coacht.

Beroepskwalificatie Loopbaanbegeleider

De Beroepskwalificatie Loopbaanbaanbegeleider is een officieel traject dat jou voorbereidt om mensen beter te leren navigeren doorheen de complexiteit van de hedendaagse arbeidsmarkt. Na het succesvol beëindigen van de opleiding ontvang je het getuigschrift van Beroepskwalificatie Loopbaanbegeleider en kan je werken met het systeem van Loopbaancheques.

Stress & Burn-out Coach

Leer vanuit een Integrale bril kijken naar mensen met stress en/of burn-out. We leren methodes en technieken aan uit de biologie, geneeskunde, relaxatie, coaching, psychologie en opstellingen - alles gecombineerd in één omvattende methode. In deze opleiding ga je vooral praktisch aan de slag en krijg je alle theoretische ondersteuning om professioneel met stress en burn-out om te gaan.

Train de Trainer

In de Train-de-Trainer opleiding ontdek je het nieuwe leren. Voorbij het klassikale top-down verhaal, hoe kan je ervoor zorgen dat leren speels én diepgaand is? Gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring met internationale meesters, methodieken en groepen, leer je hier hoe je krachtig en zelfzeker voor om het even welke groep kan staan. Je leert telkens weer unieke ervaringen creëren met je deelnemers, die ze niet snel vergeten.

NLP Practitioner

Wil je snel en efficiënt je communicatievaardigheden optimaliseren om op zowel persoonlijk als professioneel vlak je doelen te bereiken? Dan is de NLP Practitioner ideaal voor jou. In vier modules van twee dagen leer je in deze NLP opleiding het noodzakelijke om beter te communiceren, doelen te stellen en te behalen, en successtrategieën toe te passen. Je leert de nieuwste onwikkelingen uit de Derde Generatie NLP en ontdekt de kracht van taal en metaforen. De opleiding wordt afgesloten met een certificatiedag.

Integrale Coaching Essentials

Integrale Coaching Essentials is een verzameling stevige coachtechnieken en essentiële levenswijsheden, die samen een onvergetelijke ervaring bieden. Het is dé praktische leerschool voor natuurlijke coaching skills en transformerende houdingen. Het is ook het eerste deel van onze ICF-geaccrediteerde Level 2-opleiding Integrale Coaching (Essentials + Professional).

Integrale Coaching Professional

In de Opleiding Integrale Coaching Professional leer je hoe je als coach permanente verandering kan brengen in de dieperliggende oorzaken van je klanten. Je krijgt een dieper inzicht in het verloop van een sessie, in de problematiek van een vraag en in het benaderen van een probleem of situatie. Intuïtie en creativiteit krijgen een centrale rol. De Professional is het vervolg op de Essentials en het tweede onderdeel van onze ICF-geaccrediteerde Level 2-opleiding Integrale Coaching Essentials + Professional.

Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties. Je leert jezelf kennen en beter communiceren met je medewerkers. We werken in kleine groepen en wisselen ervaringen uit met collega’s uit andere sectoren. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet.

Systemisch Coachen

Het systemische maakt steeds meer opgang in de coachwereld. Naast de persoonlijke inzichten, geeft het systemische diepere inzichten in de grotere gehelen die op ons inwerken en waarlangs we bepaalde patronen ontwikkeld hebben. Na deze opleiding krijgen je coachgesprekken een systemische insteek, waardoor diepere en meer fundamentele lagen geraakt worden.

Creatief-Fysiek Coachen

Creatief-Fysiek Coachen is een speelse en verrassend effectieve, diepgaande manier van werken. Het is een directe en krachtige weg naar nieuwe perspectieven. Tegelijk houdt het altijd de openheid en klantgerichtheid aan die eigen is aan klassieke coaching volgens ICF-standaarden.

Jouw opleidingstegoed staat klaar!

Surf naar www.vlaanderen.be/opleidingstegoed en check jouw persoonlijke opleidingstegoed in Mijn Burgerprofiel.

Neem je loopbaan in handen