Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

“It takes a village to raise a child.”

- Catherine De Vriendt

Catherine De Vriendt

Geboeid door de kinder- en jongerenwereld en met een sterke pedagogische achtergrond, weet Catherine haar kennis over het onderwijs en het pedagogisch handelen waardevol in haar coachpraktijk om te zetten. Haar praktische wijsheid, opgebouwd tijdens haar jarenlange carrière als leerkracht in het onderwijs, maakt van haar een warme en boeiende kinder- en jongerencoach.

Tijdens haar onderwijscarrière was het voor Catherine meer dan ‘enkel’ onderwijzen en had ze de sterke ambitie om haar job gerichter en waardevoller uit te breiden. Diverse coachopleidingen hebben haar geholpen om tot inzichten in het pedagogisch coachen te komen. Haar opleidingspad bracht haar langs boeiende wegen waar coachtechnieken, kinderpsychologie en opvoedingstaken uitvoerig werden behandeld.

Met een mooi portfolio aan opleidingen en de jarenlange kennis in het onderwijs, maakt van Catherine een ervaren kinder- en jongerencoach.

Als mama ondervindt ze hoe prachtig het ouderschap is, maar ervaart ze ook hoe uitdagend het opvoeden kan zijn. “Kinderen zijn het mooiste geschenk dat het leven kan bieden, maar het opvoeden loopt niet altijd van een leien dakje”. Kinderen stellen je vaak voor uitdagingen en situaties die je niet meteen verwacht en waar je niet meteen weet op te reageren.

Vanuit haar praktijk helpt ze ouders – in een veranderende omgeving met veel maatschappelijke ontwikkelingen – om hun kinderen verder te begeleiden met praktische tips en informatie. Catherine is optimistisch en gelooft in de sterke ouder-kindrelatie waarbij kinderen nog veel te leren hebben en ouders steeds vanuit de beste intenties handelen.

In een Notendop

  • Geboren op 20/12/1965
  • Mama van drie grote kinderen
  • Gecertificeerd NLP Practitioner
  • Gecertificeerd Integrale Coach, Systeemcoach en Systemisch/Contextueel Kindercoach
  • Gecertificeerd traumatherapeut
  • Gecertificeerd “Ik leer leren” trainer
  • Onderwijzeres

Favoriete coaching tool

Haar deelname aan verschillende coachopleidingen leverde haar een ruime basis aan coachtechnieken op. Uit elke opleiding haalde ze de beste praktische tools en inzichten om kinderen, jongeren en hun ouders gericht te coachen. Wanneer ze werkt met tieners is NLP bijvoorbeeld haar uitgesproken keuze.

Daarnaast vindt ze de theoretische achtergrond van het opstellingswerk onmisbaar in haar interventies en haar manier van communiceren naar ouders en kinderen. “Er zijn veel coaching tools om kinderen te begeleiden maar zonder de ouders kunnen we niet verder”. De ouders zijn volgens Catherine de beste medewerkers om verder te geraken in een coachgesprek.

Contactgegevens

small img
0475/656 690
small img
Dobbelstatiestraat 2, 9850 Merendree

Opleidingen

Catherine De Vriendt geeft volgende opleidingen:

Workshops

Catherine De Vriendt geeft volgende workshops: