Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

JONGEREN HELPEN BIJ HUN STUDIEKEUZE

JONGEREN DICHTER BIJ ZICHZELF BRENGEN

Gratis Demo-avond Nu Inschrijven

Jongeren helpen bij hun studiekeuze

Veel jongeren hebben te leiden onder keuzestress als het om studiekeuze gaat.

De jongeren die momenteel beginnen na te denken over hun toekomst en die nu een studiekeuze moeten maken, maken deel uit van ‘De generatie Z’. ( geboren tussen 2001 en 2015).

Deze jongeren zijn “Digital Natives” m.a.w. ze hebben geen wereld zonder internet gekend. Ze zijn van nature digitaal. 24/7 hebben ze beschikbare informatie (ze kunnen onmiddellijk vermaakt worden, kunnen onmiddellijk contact leggen met iemand aan de andere kant van de wereld, ze zijn gemiddeld 7u per dag online).

Terwijl het brein in de adolescentie juist openstaat voor nieuwe ervaringen en om dingen uit te proberen beleven deze jongeren momenteel moeilijke tijden met de huidige corona restricties (jongeren zijn sociale dieren) en nog het feit dat ze zoveel tijd online spenderen leidt dit allemaal tot minder ervaringen.

Vergeleken met de vorige generaties hebben jongeren van nu veel meer keuzevrijheid en veel meer keuzemogelijkheden. Enerzijds lijkt het alsof de wereld oneindig veel mogelijkheden biedt (als het ene niet lukt zijn er genoeg nieuwe mogelijkheden) en anderzijds zoeken jongeren naar ‘picture perfect’ en als het niet lukt hebben ze een gevoel van falen.

Als je weet dat het brein pas rond 25 jaar volledig ontwikkeld is en dat de meeste jongeren pas 18 jaar zijn als ze een studiekeuze moeten maken kan je je best inbeelden dat de wil om autonoom te worden en te kiezen er wel is maar dat ze nog niet genoeg vaardigheden hebben om een keuze te maken die echt bij hen past.

Catherine De Vriendt is kindercoach, leerkracht én ouder. In deze praktische workshop helpt ze jou beter om te gaan met de druk van de juiste studiekeuze.

Ik help jongeren om opnieuw in beweging te komen en na te denken over hun toekomst. We houden hierbij rekening met wie ze werkelijk zijn en wat ze allemaal kunnen doen met hun passies en levensmissie. Doordat ze een duidelijker beeld krijgen van zichzelf kunnen ze veel bewuster de richting kiezen die leidt tot een gelukkiger leven. En is dit niet – als ouders – de grootste wens voor onze kinderen?
– Catherine De Vriendt

 

In deze workshop zal je leren hoe je jongeren kunt helpen de juiste studiekeuze te maken door samen met hen out of the box te gaan denken. Via talrijke oefeningen en werkvormen breng je deze jongeren dichter bij zichzelf.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Jongeren laten nadenken over zichzelf door hun zelfkennis te activeren.
  • Inzicht verwerven hoe jongeren bij voorkeur kiezen.
  • Begrijpen wat hun kwaliteiten en talenten zijn.
  • Hoe jongeren de leerstof het liefst aangereikt krijgen en hoe ze het best studeren.
  • Inzicht krijgen in de manier waarop ze in het leven staan.

Voor ouders, leerkrachten en coaches die jongeren willen helpen de juiste studiekeuze te maken.

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De workshop gaat door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief heerlijke koffie of thee.

Duur

Ca 4u.
De workshop start om 18u. Einde is om 22u.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap