Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

DOE JE HUISWERK!

WORKSHOP VOOR OUDERS OVER PUBERS EN MOTIVATIE

Gratis Demo-avond Nu Inschrijven

Doe je huiswerk!

Als ouder (of leerkracht, of begeleider) droom je ervan dat jouw jongeren intrinsiek gemotiveerd raken. Toch worden velen onder ons radeloos van het gemis aan motivatie bij de jeugd.

Slimme, getalenteerde kinderen zien worstelen met simpele taken zoals huiswerk, opruimen en aankleden is frustrerend. En dan komt er een slecht rapport – met paniek, stress en ruzies tot gevolg. Je verzandt in een negatieve spiraal waarin je alleen nog lijkt te kunnen klagen over wat niet goed gaat. Help!

Catherine De Vriendt is kindercoach, leerkracht én ouder. In deze praktische workshop helpt ze jou beter begrijpen en omgaan met problemen rond motivatie, concentratie en eigen verantwoordelijkheid nemen bij jongeren.

Het is zó frustrerend als je ziet dat slimme, getalenteerde kinderen telkens weer worstelen met simpele taken zoals huiswerk, opruimen en aankleden. Of met het omgaan met boosheid en teleurstellingen…
– Catherine De Vriendt

 

Deze workshop zal je inzicht en tools geven, zodat je kind meer eigen verantwoordelijkheid gaat nemen en jullie in een positieve, opwaartse spiraal komen. Want hoe minder jij je als ouder zorgen maakt, hoe meer je vertrouwen uitstraalt en hoe meer je kind er zelf in gelooft.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Jongeren helpen evolueren van extrinsieke naar intrinsieke motivatie.
  • Hoe we de autonomie bij jongeren kunnen stimuleren.
  • Praktische tools voor het plannen en organiseren van huiswerk.
  • Puber beter helpen omgaan met boosheid of teleurstellingen.
  • Als ouder leren vertrouwen geven door los te laten.

Voor ouders die hun tieners zo goed mogelijk willen begeleiden zonder alles over te nemen.

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De workshop gaat door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief heerlijke koffie of thee.

Duur

Ca 2,5 uur.
De workshop start om 19u. Einde is om 21u30.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap
Wij ouders gaan er dikwijls van uit dat onze jongeren een zelfsturend vermogen hebben. Niet alle leerlingen zijn in staat te bepalen wat goed is voor hen later. De vraag “Waarom moet ik dit eigenlijk weten of kunnen?” is een ontzettend belangrijke vraag. Want hoe beter je weet waarom je iets doet, des te groter de waarde van je taak wordt en des te makkelijker je er kunt aan beginnen.
– Catherine De Vriendt