Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

ASSERTIVITEIT & GRENZEN STELLEN

GRATIS WORKSHOP

Leer opkomen voor jezelf en verbinding houden met de ander

Voel jij je soms overweldigd in situaties waar je voor jezelf zou moeten opkomen?

Of merk je dat je relaties met anderen onder druk staan omdat je je eigen behoeften en grenzen niet durft uit te spreken?

Deze gratis online workshop is dan precies wat je nodig hebt.

 

Start nu met deze gratis workshop

Je kan de rest van de lessen volgen op je eigen tempo.

We zullen je niet spammen, geen betaalgegevens nodig.

 

Waarom deze online training volgen?

Veel mensen worstelen met assertiviteit en laten zich vaak leiden door angstgevoelens.

Velen richten zich op quick fixes en oppervlakkige oplossingen die niet echt werken.

De échte verandering begint vanbinnen: hoe jij jezelf ziet en hoe je je verhoudt tot anderen.

Echter, zonder een concreet plan blijft dit alles vaag en ongrijpbaar.

Werken aan je assertiviteit zal ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt in je communicatie en ook duidelijker zal communiceren.

Iets dat je relaties op het werk of in je persoonlijk leven alleen maar ten goede zal komen.

In deze gratis online workshop combineren we innerlijk werk met praktische uitdagingen.

Als je assertiever wilt worden, vereist dit het aangaan van confrontaties met zaken die oncomfortabel en uitdagend zijn.

Bovendien is deze workshop volledig kosteloos, zonder enige verplichting, dus je hebt niets te verliezen.

Programma

  • Les 1: Bepaal je positie op het assertiviteitsspectrum. We duiken in de angstgevoelens die je misschien ervaart wanneer je voor jezelf wilt opkomen. We gaan werken aan het opbouwen van je zelfvertrouwen in communicatie en geven je handvatten om assertiever te worden.
  • Les 2: Verken het spanningsveld tussen assertiviteit en het patroon van pleasen. Leer hoe je diepere patronen en angsten die je weerhouden van assertief gedrag kunt herkennen en aanpakken.
  • Les 3: Ga na hoe je opvoeding je assertiviteit kan hebben beïnvloed en hoe oude patronen je kunnen tegenhouden. We helpen je met oefeningen en geven je de moed om assertief te leren zijn, zelfs in de meest uitdagende situaties.
  • Les 4: Onderzoek de innerlijke stemmen die je assertiviteit kunnen beïnvloeden. We leren je hoe je met deze stemmen kunt omgaan zonder de verbinding met anderen te verliezen.
  • Les 5: Daag je comfortzones uit en leer hoe je een gezonde assertiviteit kunt ontwikkelen. Dit proces kan uitdagend zijn, maar we bieden je de inzichten en tools die je nodig hebt om hierin te slagen.

Over Aranka Pieters

Aranka is bevlogen door leiderschap, zelfmanagement en persoonlijke groei. Haar motto: “While you’re trembling, that’s when the magic happens”. Om groei te faciliteren vindt zij het belangrijk om een veilige omgeving te scheppen en kwetsbaarheid aan te moedigen door zelf het voorbeeld te geven. Ze is mensgericht en gelooft sterk in goedheid van het individu en kracht van een groep.

Steeds op zoek naar de authentieke persoon spoort ze mensen aan zichzelf te zijn. Ze zet aan tot zelfreflectie en creëert ruimte waarin mensen leren van elkaar. Met de nodige empathie en een vleugje humor benoemt ze patronen en ontwikkelingsmogelijkheden.