Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

LUC MASTELINCK OVER 'WANDELCOACHING'

Luc Mastelinck over ‘Wandelcoaching’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 27 juni 2013 met Luc Mastelinck over ‘Wandelcoaching’.

Op 27 juni 2013 organiseerde YourCoach Café Gent op het domein van de Gentse Bourgoyen-Ossermeersen een wandelcoaching in groep, begeleid door wandelcoach Luch Mastelinck. Het werd een heerlijke zomeravond met een toffe bende, inclusief drink achteraf.

Het weer speelde zelfs mee: een stralende zon werd sporadisch afgewisseld door de verfrissende schaduw van een wattenwolk. Perfect voor een ontspannende wandeling. Er werd gezellig gebabbeld, sommige mensen maakten van de gelenheid gebruik om in stilte te genieten van de natuur… Luc gaf ook opdrachten mee die men vrij kon uitvoeren, alleen of in groep. Voor iedereen wat wils dus.

Over wandelcoaching

Wandelcoaching maakt gebruik van het helende en rustgevende effect van de natuur om nieuwe wegen in te slaan in je leven. Samen met de wandelcoach ga je de natuur in en leg je een traject af waarbij je vraag in kaart gebracht wordt.
Wat wandelcoach Luc vertelde over wandelcoaching:

Het is ondertussen meermaals bewezen dat wandelcoaching zoveel meer voordelen biedt dan traditionele coaching. Je bent in beweging! Je hoort, ziet, ruikt, voelt en al die zintuigen stimuleren jouw hersenen op een manier dat enkel via wandelcoaching kan bereikt worden.

Wandelen op zich is een semi-automatische handeling die juist genoeg van onze hersenen vraagt om daar onbewust mee bezig te zijn. Het semi-automatische zorgt voor de nodige zuurstof zodat we op die manier onbewust en bewust op weg kunnen gaan naar de antwoorden die we zoeken.

Wandelcoaching maakt onder andere gebruik van metaforen en uit ervaring weet ik dat jij die metaforen zult bespreken die op dat moment voor jou belangrijk zijn. Dat is wandelcoaching in essentie: jij bespreekt wat er op dat moment omgaat in jou, jouw wandelcoach helpt jou die informatie te interpreteren.

De natuur is een prachtige metafoor. Zoals Luc opmerkte, is hetgeen wij opmerken een reflectie van wat ons bezighoudt. De wandelcoach stelt vragen en relateert ze naar de omgeving, zodat een verhaal ontstaat dat verteld wordt door de wandeling, en dat ook ergens naartoe gaat.

Bij wandelcoaching wordt het traject dat je wandelt als het ware de innerlijke reis die je aflegt om een bepaalde situatie op te lossen. Je komt tot rust, je creativiteit begint weer te stromen, nieuwe perspectieven openen zich…
Wandelcoaching combineert de rust en schoonheid van de natuur, het ritmische wandelen en de vragen van de coaching tot één transformerend geheel. Een mooie ervaring!

Zin in wandelcoaching?

Contacteer Wandelcoach Luc voor een afspraak. Ook bij YourCoach kunnen we je al wandelend coachen.
 

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café