Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFÉ

CRIS VAN CLEEMPUT OVER 'NIET-COGNITIEVE METHODES VOOR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING'

Cris Van Cleemput over ‘Niet-cognitieve methodes voor persoonlijke ontwikkeling’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 19 mei 2011 met Cris Van Cleemput over ‘Niet-cognitieve methodes voor persoonlijke ontwikkeling’.

Voor deze editie van YourCoach hadden we Cris Van Cleemput uitgenodigd als spreker. Hij is de bezieler van centrum Cyres in Antwerpen, dat naast coaching ook non-cognitieve methoden zoals biofeedback, hemisync, yoga, EFT… gebruikt om mensen te begeleiden.. Het werd een intieme lezing met veel stof tot nadenken. En natuurlijk, een gezellige babbel achteraf!

Cris overliep de verschillende bewegingen in de persoonlijkheidsontwikkeling sinds het begin van de 20e eeuw, beginnende bij Napoleon Hill ‘Think and Grow Rich’, ‘As a man thinketh’. Het begon bij ‘Je gedachten scheppen je wereld, krijg ze dus onder controle’. Gaandeweg hebben technieken zoals de Silva-methode, NLP, Rebirthing, familieopstellingen, biofeedback… de beweging gemaakt van puur cognitieve persoonlijkheidsontwikkeling naar meer intuïtieve manieren.

Wat is non-cognitief? Hetgeen je niet moet begrijpen opdat het een verandering zou maken. Bij familieopstellingen bijvoorbeeld hoef je soms niet eens te weten wie precies wie is; je voelt dat het plaatje klopt, en de begeleider brengt de kleinst mogelijke verandering in die jou in staat stelt te evolueren. Achteraf zie je vaak wat er precies gebeurd is, maar op het moment zelf is het puur intuïtief.

Cris had het verder over non-cognitieve methodes zoals ademhalingstechnieken, EFT en Altered State Frequencies. Dat laatste liet hij ons ook horen, in de vorm van muziek met gammagolven in waar velen ontspannen van worden. Het zou ook het hart openen.

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café