Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

LIA VERREES OVER 'HET SYSTEMISCH COACHEN'

Lia Verrees over ‘Het systemisch coachen’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 24 maart 2016 met Lia Verrees over ‘Het systemisch coachen’.

Op donderdagavond 24 maart ontvingen we Lia Verrees, die ons haar manier van opstellen liet ervaren. Een 40-tal mensen tekende present voor een stevige en memorabele avond.

Over Lia Verrees en Opstellingen

Wat is een opstelling?

Opstellingen zijn één van de werkvormen van Systemisch Werk. Dit laatste is een manier van kijken, niet enkel naar het individu maar vooral naar de hem/haar omringende systemen. Dat is op persoonlijk vlak zowel de directe omgeving als het gezin van oorsprong; de ruimere familiegeschiedenis; gebeurtenissen in het verleden…

Op organisatorisch vlak gaat het over de afdeling, de organisatie in zijn geheel, de fysieke vestiging(en), de oprichters en hun oorspronkelijke doel…

Een opstelling (Organisatieopstellingen of familieopstellingen) is een werkvorm waarbij gebruik gemaakt wordt van fysieke personen, representanten genaamd, om een deel van dit systeem in beeld te brengen. Er komt dus eigenlijk informatie van buitenaf, de klant zit erbij en kijkt ernaar.

Een opstelling is daardoor een bijzonder krachtige methode om verstrikkingen in je leven, familie en relaties te herkennen, erkennen en los te laten. Het is een therapeutische groeps- of individuele begeleide ervaring waarbij een of de deelnemer een vraagstuk inbrengt waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Dit kan zowat alles zijn: van een vraag rond relatie, werk, ziekte, huis…

Door de kracht van het onbewuste en onder deskundige begeleiding van de therapeut ontstaat een fascinerend tableau-vivant dat achterliggende aspecten van het vraagstuk laat zien die meestal belangrijk zijn om beweging in de “klemming” van de vraag te brengen.

Deze beweging laat de deelnemer toe zijn of haar ware potentieel te omarmen en zijn of haar leven ten volle te leven. Deze hernieuwde stroming van energie wordt niet enkel door de deelnemer zelf ervaren, maar komt het hele systeem ten goede.

Over Lia Verrees

Lia Verrees is gediplomeerd opstellingstherapeute bij het Hellinger Instituut te Nederland, alsook gediplomeerd healing deskundige bij de Barbara Brennan School of Healing te Miami.

Ze heeft er steeds een punt van gemaakt zich permanent en internationaal bij te scholen bij de allerbesten binnen het systemisch vakgebied. Intussen past ze zelf in die rij. De kennis en ervaring die Lia uit haar extensieve vorming en uit haar 15-jarige praktijk heeft verworven, maken haar tot een bijzonder deskundig therapeut.

Lia’s volle aanwezigheid voel je in een ruimte. Ze schept charismatisch een sterke veilige plek en bewaakt de grenzen ervan met oerdegelijke maar steeds liefdevolle rechttoe rechtaan opmerkingen. Haar naturelle humor ontwapent defensief vriendelijk en verlucht zwaardere thema’s verademend. Ze begeleidt vanuit haar warme inborst, met stevig vertrouwen in haar volle vermogen en een verbluffende intuïtieve (over)gave.
 

Wil je meer weten over systemische coaching?

Het systemische maakt steeds meer opgang in de coachwereld. Naast de persoonlijke inzichten, geeft het systemische diepere inzichten in de grotere gehelen die op ons inwerken en waarlangs we bepaalde patronen ontwikkeld hebben. Na deze opleiding krijgen je coachgesprekken een systemische insteek, waardoor diepere en meer fundamentele lagen geraakt worden.

Over Systemische Coaching