Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

ESTHER DICK MET 'VERHOOG JE PERSOONLIJKE GROEI DANKZIJ ENERGIEWERK'

Esther Dick met ‘Verhoog je persoonlijke groei dankzij energiewerk’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 21 juni 2018 met Esther Dick over ‘Verhoog je persoonlijke groei dankzij energiewerk’.

Op donderdag 21 juni kwam Esther Dick ons tijdens Yourcoach Café meer vertellen over energiewerk en hoe het onze persoonlijke groei kan bevorderen; een 30-tal aanwezigen waren erbij. Het was een praktische workshop waarbij iedereen energiewerk kon ervaren. Volgens Esther worden we in beweging gezet als we ons bewust worden van ons energieveld, en dat konden we aan den lijve ondervinden.

Wat zijn chakra’s?

Een chakra kan je vergelijken met een spiraal dat ons lichaam voorziet van energie, ze worden ontwikkeld vanaf de baarmoederperiode tot een leeftijd van ongeveer 4 à 5 jaar. Hoe gunstiger de levensomstandigheden van jonge kinderen, hoe beter de chakra’s kunnen ontwikkelen. Iedere chakra heeft een ander kleur en een andere trillingsfrequentie. Er bestaan 7 chakra’s:

Brennan Science energiewerk chakra's

  1. De eerste chakra ontwikkelt zich in de baarmoeder en de eerste maanden na de geboorte. Het is rood en heeft een lage trillingsfrequentie. Het staat voor basisvertrouwen, veiligheid en gronding – zich welkom voelen op de aarde. Ik heb het recht hier te zijn.
  2. Deze chakra ontwikkelt zich tussen de zesde maand en het tweede levensjaar en is oranje. In deze fase ontstaan de emoties met betrekking tot onszelf, we leren onszelf te uiten en te voelen wat er leeft. Ik heb het recht om te voelen.
  3. De derde chakra ontwikkelt zich tussen het tweede en vierde levensjaar en is geel. Hier ontwikkelt het ego zich, de eigen wil. Het kind ontdekt zijn rationele capaciteit om te denken en keuzes te maken. Ik heb het recht om te handelen.
  4. De vierde chakra ontstaat tijdens het vierde levensjaar en is groen. Deze heeft een ongelofelijke capaciteit van liefde geven en ontvangen. Het kind leert hier om een relatie met iemand aan te gaan. Een gezonde chakra kan liefde geven en ontvangen. Ik heb het recht om lief te hebben en geliefd te zijn.
  5. Deze chakra is lichtblauw en voedt de keel, schouders, tong, kaken en wangen. Het staat voor expressie, spreken en luisteren. Ik heb het recht om te spreken.
  6. De zesde chakra is het derde oog en is indigo. Het gaat hier niet over fysieke ogen, maar over een hoger bewustzijn: inzicht krijgen in bepaalde patronen. De zesde laag staat voor kosmische liefde. Ik heb het recht om te zien.
  7. De laatste chakra staat voor het spirituele en is paars. Bij deze chakra gaat het over de connectie met je hogere zelf. Ik heb het recht om te weten.

Chakra’s voelen bij onszelf

Volgens Esther is het belangrijk om in contact te komen met onze chakra’s; we deden een oefening om de chakra’s aan den lijve te ondervinden.
We werden stil en observeerden wat er aanwezig was. We werden ons onder andere bewust van onze ademhaling, temperatuur, prikkels en gedachten. De bedoeling was om het huidig moment te observeren. Niet oordelen, maar enkel vaststellen wat we voelden of dachten. Daarna kwamen de chakra’s erbij. We visualiseerden ons een rode spiraal van energie in ons bekken. Onze voeten stevig op de grond. We stampten even met onze voeten op de grond en zeiden elk tegen onszelf: ‘ik heb het recht om hier te zijn’.

Deze oefening van gewaarwording deden we vervolgens voor alle chakra’s.

Chakra’s voelen bij anderen

Onze aandacht ging naar de ruimte tussen onze handen. We ontdekten wat er gebeurt als onze handen dicht bij elkaar kwamen. Was het angst, vreugde, verveling, afschuw? Voor iedereen betekende het iets anders. Erna beleefden we dezelfde zoektocht bij een partner in de ruimte. We hielden onze handen ter hoogte van de derde en vierde chakra en maakten zo contact met de handen van de partner. De focus lag op onze ademhaling, op wat we voelden en ervoeren. We moesten nadenken over hoe het voelt wanneer iemand ‘in ons chakra’s zit’.
 

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café