Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

KOENRAAD RAU OVER 'HET ONDERBEWUSTZIJN ALS TOEGANGSPOORT TOT JOUW ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN'

Koenraad Rau over ‘Het onderbewustzijn als toegangspoort tot jouw ongekende mogelijkheden’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 22 maart 2018 met Koenraad Rau over ‘Het onderbewustzijn als toegangspoort tot jouw ongekende mogelijkheden’.

Ook deze maand hadden we bij Yourcoach café een interessante spreker te gast; Koenraad Rau kwam ons de mogelijkheden van het onderbewustzijn vertellen. Hoe zijn interesse hiervoor ontstaan is, waarom het belangrijk is en hoe we ernaartoe kunnen duiken. Een 60-tal aanwezigen waren erbij.

De weg naar het onderbewustzijn

Koenraad is opgegroeid in een gezin met een open geest waar yoga, tai chi, meditatie en spiritualiteit gekende begrippen zijn. Hij hoorde er veel over en het boeide hem, maar deed er verder niets mee.

Pas als hij ouder werd, nam hij het actief op als hobby. Hij interesseerde zich in NLP, meditatietechnieken, hypnose en dergelijke meer. Bij het experimenteren met meditatietechnieken kreeg hij plots enkele visioenen. Dit gebeurde zo vaak, dat hij het niet meer kon loslaten: hij wilde meer te weten komen over die materie. Volgens Koenraad is het geen gave, maar zijn het technieken die je kan aanleren.

Na zijn rechtenstudies nam Koenraad een belangrijke beslissing. Hij liet de jobaanbiedingen in de advocatuur links liggen en koos voor het onzekere pad: de wereld (Azië) intrekken op zoek naar mensen die hem meer konden leren over de mogelijkheden van lichaam en geest.

Krijgskunst

Koenraad wou vooral weten wat ze deden, welke resultaten ze verkregen en waar die mensen te vinden waren. Hiervoor trok hij onder meer naar Bali, want daar zijn krijgskunstvormen te vinden met spirituele tradities.

Koenraad is letterlijk en figuurlijk heel ver gegaan om kennis te vergaren, zo heeft hij maanden bij enkele meesters verbleven.

Bijvoorbeeld: Tijdens het regenseizoen kon hij ervaren dat een krijger ging zitten en een ritueel begon om de donkergrijze wolken boven hen te verdrijven. Koenraad zag met eigen ogen dat de wolken boven hen in een kring verdwenen. Interessant was de zekerheid waarmee de krijger dit deed, de man was zeker van zijn stuk.

Koenraad heeft in de loop der tijd geleerd het kaf van het koren te scheiden: er zijn in Azië ook veel malafide toestanden te vinden, het was aan hem te doorgronden wat echt was en wat niet.

Niveau van het onderbewustzijn

Heel veel processen gebeuren op niveau van het onderbewustzijn. Door middel van training en meditatie kunnen we hier controle over krijgen.

Er is een onderscheid tussen het waakbewustzijn en het onderbewustzijn. Het waakbewustzijn gebruik je dagelijks om na te denken, om problemen op te lossen. En dit terwijl het onderbewustzijn tot tienmiljard keer meer informatie verwerkt.

Hieronder een oplijsting van hoe we denken in welk bewustzijn:

Waakbewustzijn
– Wilskracht
– Kritisch denken
– Analytisch denken
– logisch denken
– Plannen maken
– Kort termijngeheugen

Onderbewustzijn
– Overtuigingen
– Patronen
– Gewoontes
– Zelfbeeld
– Gevoel van zelfvertrouwen
– Lang termijngeheugen
– Creativiteit
– Intuïtie
– Trauma’s
– Basisbehoeftes om te overleven
– Ademhaling
– Hormoonhuishouding

Hoe kom je in het onderbewustzijn?

Op het niveau van het waakbewustzijn heb je 14 (en meer) elektrische signalen per seconde. Volgens Koenraad kom je in het onderbewustzijn als je die elektrische activiteit vermindert. De elektrische activiteit kan je verminderen door je te ontspannen.

Koenraad deelde een oefening met ons om volledig te ontspannen. We moesten ons van zo veel mogelijk prikkels afsluiten en ons concentreren op de woorden van Koenraad. Lichaamsdeel per lichaamsdeel lieten we alles ontspannen.

Dit was een manier om de elektrische signalen te beperken en in het onderbewustzijn te kunnen nadenken.

Alchemie van het onderbewustzijn

De alchemie van het onderbewustzijn is een concept om transformatieprocessen te begrijpen vanuit een dieper niveau van het bewustzijn.

Volgens Koenraad heeft iedere mens elementaire bouwstenen in zijn onderbewustzijn (bijvoorbeeld haat en passie).

Belangrijk is om te weten welke van die elementen actief zijn, en welke gevoed: dit maakt het verschil tussen mensen. De bouwstenen kunnen volgens Koenraad gevoed worden door positieve of negatieve zaadjes van bewustzijn. Die voeding kan groeien tot een punt waar het aanleiding geeft tot actie (doen, denken en handelen).

Koenraad probeert negatieve zaadjes om te buigen tot positieve zaadjes. Hoe kan je bijvoorbeeld hebzucht ombuigen tot de positieve tegenpool: vrijgevigheid? Volgens Koenraad kan dit bijvoorbeeld door die persoon een klein kadootje te laten geven aan iemand anders, of door hem vrijwilligerswerk te laten doen.

Kort samengevat is de alchemie van het onderbewustzijn het transformatieproces waarbij je het ongezonde transformeert naar het gezonde.
 

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café