Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

HILDE BREDA OVER 'JE AUTHENTIEKE STEM VINDEN'

Hilde Breda over ‘Je authentieke stem vinden’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 16 februari 2012 met Hilde Breda over ‘Je authentieke stem vinden’.

Op donderdag 16 februari 2012 mochten we actrice en stemcoach Hilde Breda ontvangen. Ongeveer 20 mensen kregen begeleiding in het losmaken van hun stem, bewust worden van hun ademhaling, het versterken van hun resonantie en articulatie.

Echt een heerlijke avond! De sfeer zat goed en de oefeningen zaten er helemaal op. Eén van de deelnemers begon de avond met een uitgesproken stille stem, en las op het einde van de workshop zonder moeite luidop een tekst voor!

Over Hilde Breda

Hilde werkt al jarenlang als freelance actrice en volgde diverse stem- en zangtrainingen. (conservatorium drama, stemtherapie, werken met de natuurstem, boventoonzang). Ze volgde ook de therapeutenopleiding Interactionele Vormgeving en die van systemisch coach/opsteller.
Geeft al sinds 2003 cursussen rond stem, uitstraling en présence, oa bij Vormingplus en de ingenieursvereniging K.V.I.V, Hogent, Open Mind,… en ze werkt op freelance basis samen met STUDIOO, therapeutisch centrum voor hogeschoolstudenten met als specialisatie werken rond expressie en stem.

Over Stemcoaching

De stem als instrument voor een authentieke en boeiende communicatie en presentatie.

Vaarwel aan oeverloos saaie en monotone uiteenzettingen…

  • Als je assertief wil zijn, duidelijk wil overkomen, in vergaderingen je stem wil laten horen, een publiek moet toespreken,… dan is niet alleen wàt je zegt belangrijk, maar ook hoé je het zegt.
  • De stem is zowel krachtig als kwetsbaar. Ze is even persoonlijk en eigen als je vingerafdruk. De stem is de drager van de emoties, de minste verandering in gevoelens en beroering heeft een invloed op de stem.
  • Ze staat in verbinding met onze kern en vormt hét contactinstrument bij uitstek.
  • De meeste mensen kennen de mogelijkheden van de eigen stem onvoldoende. Het werken ermee kan de levensstroom meer op gang brengen en verbinding maken, zowel met jezelf als met de ander.
  • Er wordt gewerkt aan het opbouwen van een zelfzekere, doorvoelde en krachtige spreekstem waarbij de spreekangst, de eentonigheid meer en meer wordt overwonnen.
  • Een gezonde ademhaling en een open lichaamshouding maakt dat de stem volledig tot haar recht kan komen. We verkennen de stem, zoeken naar een eigen klankkleur, leren nuances en intonaties vergroten. Het lichaam is alert, de focus helder en … de toehoorders blijven wakker en geboeid.
  • Op een ontspannen manier word je bewust van de kwaliteiten van je spreekstem, waardoor ook je zelfvertrouwen een duw in de rug krijgt.

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café