Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 15 DECEMBER 2022

Verslag YourCoach Café

Word een pro in lichaamstaal

Dana Ketels

Uit recent wetenschappelijk onderzoek van INSA samen met de Universiteit van Amsterdam blijkt dat het gezicht informatie over de persoonlijkheid bevat en daarmee iemands behoeften in interactie. Tien minuten kijken naar tien verschillende hoog repeterende kleine bewegingen in het gezicht, geeft heel wat van informatie prijs. Deze specifieke bewegingen zijn impactvol, onbewust en hebben de functie waarmee gesprekspartners elkaar informeren over wat ze op dat moment willen in het contact. Het gaat niet over het lezen van emoties op het gezicht, maar over het observeren iemand gedragsvoorkeuren.

Je kunt aan de ene kant jouw impact vergroten met het doorgronden van andermans boodschap d.m.v. inzicht in die gezichtsuitdrukkingen. Aan de andere kant helpt het ook om jouw eigen impact te herkennen en de effecten daarvan op anderen. Hoe jij non-verbaal over- en binnenkomt, bepaalt dus ook mee het succes van je interactie.

Tijdens deze interactieve workshop:

  • Maak je kennis met deze nieuwe informatie die elke professional kan gebruiken.
  • Krijg je nieuwe inzichten in wat er in interactie tussen mensen gebeurt en helpen we mee de vertaalslag te maken naar de praktijk als leidinggevende, HR, bemiddelaar, procesbegeleider, coach,…
  • Leer je op een onderzoekende en oordeelloze manier kijken naar mensen.
  • Kijk je zelf in de spiegel door de ogen van je gesprekspartners die avond.

Over Dana Ketels

Dana Ketels is de drijvende kracht achter Impact Academy. Met Impact Academy helpt ze mens en organisatie transformeren naar meer wendbaarheid dankzij het versterken van constructieve communicatie skills, veerkrachtig leiderschap, zelfinzicht en observatie skills.

Als lichaamstaal expert en non-verbaal gedragsanalist wordt ze heel vaak geraadpleegd door verschillende mediakanalen voor meer achtergrond bij bepaalde gebeurtenissen. Ze is dan ook gepassioneerd door menselijke interacties en hielp al veel mensen en organisaties anders kijken naar zichzelf en de ander zodat de communicatie beter gaat stromen, ook tijdens spannende gesprekken.