Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

CHRISTOPHE VAN GAMPELAERE OVER 'LEGO SERIOUS PLAY'

Christophe Van Gampelaere over ‘Lego Serious Play’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 21 november 2013 met Christophe Van Gampelaere over ‘LEGO Serious Play’.

Op donderdagavond 21 november ontvingen we Christophe Van Gampelaere, werkzaam bij Global PMI Partners. Hij bracht zijn collectie Legoblokjes mee en vergastte ons op een interactieve workshop rond Lego Serious Play. Die techniek wordt al in verscheidene internationale bedrijfscontexten toegepast om teams dichter bij elkaar te brengen en gemeenschappelijke waarden te achterhalen.

Meer dan 25 mensen schoven aan om hun handen de vrije loop te laten, en in kleine teams het effect van de blokjes op hun communicatie en samenwerking hun werk te laten doen. Een lust voor het oog…

Over LEGO Serious Play

Lego Serious Play wil het creatief denken in teams bevorderen door het bouwen van metaforen met Legoblokken. Dit kan gaan over hoe men de organisatie ervaart, hoe men zichzelf daarin positioneert, groepsdynamieken, gemeenschappelijke waarden…

De methode wordt omschreven als “a passionate and practical process for building confidence, commitment and insight“. Ze is gebaseerd op onderzoek dat veronderstelt dat met de handen leren een dieper, meer betekenisvol begrip van de wereld en diens mogelijkheden veroorzaakt. Men leert ermee communiceren, zijn verbeelding gebruiken en het werk met meer commitment en inzicht benaderen.

Tijdens de workshop mochten de deelnemers eerst een constructie voor zichzelf maken. Die werden dan in groepen van 6 samengevoegd tot één geheel, waaruit een teambeleving ontstond. Deze beleving werden dan bijgestuurd om te komen tot een gedeelde essentie, een efficiënte beweging waarin iedereen aanwezig was en er tegelijk een nieuw geheel ontstond.

In mensentaal: leuk samen spelen met de blokjes 😉

Serieus of niet, de sfeer zat helemaal goed en ook achteraf werd er nog lustig nagepraat. Bedankt Christophe!
 

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café