Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

KATHY DOBBELS OVER 'SOUL DANCING'

Kathy Dobbels over ‘Soul Dancing’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 20 april 2017 met Kathy Dobbels over ‘Soul Dancing’.

Op donderdagavond 20 april vervoegde Kathy Dobbels van Shivaya ons, voor een workshop Soul Dancing. Een tiental mensen vervoegde ons voor deze intense en fysieke workshop.

Over de workshop Soul Dancing

We begonnen in een cirkel, waarin iedereen diens verwachtingen en staat kon uitspreken. Dat was dan ongeveer het enige praatstuk van deze workshop, die vooral ging over ervaren.

Kathy legde een rustig muziekstuk op. Iedereen mocht zich door de ruimte heen bewegen, op zijn eigen manier. De bedoeling is dat je beweegt, misschien zelfs danst, vanuit jezelf. Dus niet om er goed uit te zien, of om indruk te maken, maar om iets van in jou tot uitdrukking te brengen.

Dat was in het begin best lastig! We zijn het zo gewoon bekeken te worden, of een vertoning te geven. Om helemaal in jezelf op te gaan en iets naar boven te laten komen dat er misschien ‘belachelijk’ uit zou kunnen zien, kost even tijd.

Maar kijk, het lukte. Na enkele muziekstukken zag je dat de mensen ontspanden, en in hun eigen bubbel kwamen. De bewegingen werden anders, spontaner, hier en daar eens wilder. Er kwamen emoties boven, soms geluiden.

Ons lichaam slaat allerlei spanningen, boodschappen… op waar we ons niet altijd bewust van zijn. Door op bepaalde manieren te bewegen, lijkt het wel alsof die zaken loskomen en naar de oppervlakte rijzen. Dat kan dus heftige zaken teweegbrengen.

Het ritme versnelde langzaam en werd intenser. Daarmee ook de bewegingen, en de gevoelens die ermee samenhingen. Alle spanning vloog eruit.
Dan werd het weer kalmer, het ritme vertraagde, het verstilde, tot we weer tot stilstand kwamen. Uitgedanst, ook wel uitgeput. Alsof we een hele reis hadden meegemaakt. Dan nog even napraten, zo weinig mogelijk eigenlijk, en een ervaring rijker naar huis.

Bedoeling van Soul Dancing

Het gaat om meer voelen (in het moment) en minder denken, wat een heel andere benadering is om bepaalde belemmeringen in het leven/lichaam/hoofd aan te pakken. Dit kan enkel door te ervaren wat het met je lichaam doet als je via het fysieke lichaam een weg naar binnen baant.
Misschien is het de éérste maal wat onwennig, maar de vervolgsessies spreken voor zich. Heftige processen worden uiteraard opgevangen en ondersteund. Achteraf kunnen mensen verder in behandeling komen, zowel op fysiek (lichaamswerk) als mentaal niveau.
 

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café