Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

PATRICIA VAN LINGEN OVER 'RELATEREN KAN JE LEREN'

Patricia van Lingen over ‘Relateren kan je leren’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 25 april 2013 met Patricia van Lingen over ‘Relateren kan je leren’.

Op donderdag 25 april ontvingen we relatiecoach Patricia van Lingen met ‘Relateren kan je Leren’. Patricia is de oprichtster van de School voor Relaties, waar specifieke trainingen worden gegeven over Vrouwen en Relaties.

Meer dan 25 mensen woonden haar interactieve en prikkelende lezing bij. Het werd een geslaagde avond met een overvolle zaal en heel veel dynamiek. Door het mooie weer konden we achteraf voor het eerst dit jaar heerlijk nagenieten op het terras!

Over Relaties en vrouwelijke kracht

Patricia had het vooral over vrouwelijke en de mannelijke energie. Vrouwelijke energie kenmerkt zich vooral door Binnen, Ontvangend, Voelen, Intuïtie, Zorgend, Empathie en Overgave. Mannelijke energie kenmerkt zich vooral door Buiten, Actie, Doelgericht, Gedreven, Structuur, Leiden, Ratio, Gevend en Controle.

Mede door het feminisme en de veranderende rol van de vrouw is de balans voor vele vrouwen verstoord. Vrouwen gaan steeds meer naar de mannelijke energie waardoor de balans in onevenwicht is. Door weer terug te gaan naar hun eigen vrouwelijkheid kunnen de vrouwen de balans terug in evenwicht plaatsen. Een correct evenwicht is voor vrouwen 70% vrouwelijkheid en 30% mannelijkheid.

Maar ook mannen geraken uit balans! Ook voor hen is 70% mannelijke energie en 30% vrouwelijke energie de correcte balans. Zo maken beide groepen in plaats van “Hard” ruimte voor hun “Hart”.

Eens de balans is evenwicht is kan de flow in de relatie hersteld worden. De gevende kracht van de man komt (letterlijk) binnen bij de vrouw en pas wanneer het hart van de vrouw openstaat kan de energie bij de man terug binnen komen! Zo ontstaat een liefdevolle relatie tussen man en vrouw.

Tenslotte had Patricia het nog over de ruimte die mannen en vrouwen ten opzichte van elkaar innemen. Het is belangrijk dat beiden hun eigen ruimte blijven behouden. Vaak komen vrouwen te veel op de ruimte van de man. Dan beginnen ze te “zagen” en raakt de balans terug uit onevenwicht.

Mannen en vrouwen hebben bovendien verschillende topwaarden. Voor mannen is dit vooral respect, en voor vrouwen is dit vertrouwen. Wanneer beide aanwezig zijn in de relatie is dit volgens Patricia een liefdevolle relatie.

Een interessante lezing dus, met zoals verwacht een aantal onverwachte stellingen.
 

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café