Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 14 MAART 2024

Coachen met geuren

Karolien Desmet

Geur is een krachtig middel. Het kan ons terugvoeren naar verre herinneringen, emoties oproepen of zelfs onze besluitvorming beïnvloeden. In Amerikaanse studies is aangetoond dat geuren ons dieper kunnen raken dan visuele prikkels, zoals speeltjes of pikante kleding. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor coaching en therapie. Met de juiste kennis en toepassing kan het gebruik van geuren een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we communiceren en connectie maken met onze klanten.
In deze innovatieve en interactieve workshop duiken we dieper in de wetenschap en kunst van aromatherapie, en verkennen we hoe geuren niet alleen de geest, maar ook het hart kunnen raken. Of het nu gaat om het verlichten van stress, het verbeteren van concentratie, of het verdiepen van emotionele gesprekken, geur kan een krachtige bondgenoot zijn in de coachingspraktijk. Volgende onderdelen komen aan bod:

 • De Wetenschap van Aroma
  Ontdek hoe geur werkt in de hersenen en de invloed ervan op emoties en gedrag.
 • Geuren en Emoties
  Verdiep je in de relatie tussen verschillende aroma’s en hun psychologische effecten, en leer hoe je deze kunt gebruiken om een positieve impact te hebben op het welzijn van je cliënten.
 • Praktische Toepassingen
  Ervaar zelf hoe je geuren kunt gebruiken in diverse coaching situaties, van stressvermindering tot het versterken van zelfvertrouwen.
 • Creëer Jouw Geurprofiel
  Leer hoe je een persoonlijk geurprofiel maakt en aanpast aan de behoeften van je cliënten, om een diepere, meer zinvolle connectie te maken.

Over Karolien Desmet

Het carrièrepad van Karolien kende enkele markante switches. Ze studeerde af in de marketing en verkende de wereld van de farma om in 2011 gediplomeerd podotherapeute te worden en een eigen praktijk te starten. Tijdens haar zoektocht naar innerlijk geluk volgde ze een opleiding herborist en meester herborist en een cursus in de aromatherapie.

Via deze weg kwam ze in contact met kruiden en geuren. Zo ontstond “Natuvert”, een collectie van 7 geurankers. Deze 7 ankers zijn ankers met een boodschap, ze zijn een vertaling van hoe wij, voor onszelf, op ons eigen pad onze eigen keuzes mogen maken om in balans te komen, om in contact te komen met onszelf.