Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

INSTITUUT VOOR NEUROCOGNITIVISM OVER 'NEUROCOGNITIEVE & GEDRAGMATIGE METHODE'

Instituut voor NeuroCognitivism over ‘Neurocognitieve & Gedragmatige Methode’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 19 januari 2012 met Instituut voor NeuroCognitivism over ‘Neurocognitieve & Gedragmatige Methode’.

Op donderdagavond 19 januari vierden we de eerste editie van YourCoach Café in 2012. De setting mocht er in ieder geval zijn: we zaten weer op onze vertrouwde stek in de Zebrastraat, waar tegelijk de inhuldiging van een tentoonstelling liep van Lego-kunstenaar Dirk Denoyelle.

Ook onze sprekers mochten er zijn: Griet Boddez en Pascal Vanvoorden van Institute for NeuroCognitivism kwamen er hun ding doen.

Het werd alleszins een bewogen lezing: met een 30-tal leerden we over de functies van de hersenen – en de vragen waren niet van de lucht. We zijn trots dat we in Gent zulk een kritisch publiek kunnen voorschotelen, een droom voor iedere presentator die zijn stelling een vuurdoop wil geven!

Ooit schreef ik er trouwens zelf al eens een post over met de naam Hoe de anatomie van onze hersenen ons gedrag beïnvloedt.

Een aantal aanvullingen

Een aantal mensen hadden nog een aantal vragen waarvoor we tijdens de lezing geen tijd meer hadden. Hier zijn twee vragen die opgeworpen werden: 1) hoe breng je iemand van het geconditioneerde (neolimbische) naar het creatieve (prefrontale) brein en 2) hoe haal je iemand uit reptiliaanse modus, ttz Fight-Flight-Freeze?

En aan wie kan je dat nu beter vragen dan aan het publiek van deze blog… Als jij ideeën hebt, laat het ons weten in het reactieveld onderaan dit artikel (kan ook anoniem), dan bundelen we ze samen met de antwoorden van Griet en Pascal in een latere post ter referentie voor alle coaches!

De sfeer achteraf

Zoals gewoonlijk was het weer gezellig. Zeker met zoveel bezoekers, waaronder een groot deel van de eerste lichting Integrale Coaching, was het een bijzondere gelegenheid. Omdat het de eerste editie van 2012 was, boden we ook nog een glaasje aan op het einde van de lezing.
 

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café