Anti-stress coaching

Wat is stress? Gezonde stress? Negatieve stress? Chronische stress? Wat kan je doen om burnout te vermijden of tegen te gaan? YourCoach begeleidt je naar minder stress en stresspreventie.

Wat is stress?

Stress wordt als term gehanteerd voor incidentele verstoringen van het evenwicht in draagkracht en draaglast waarbij door rust en ontspanning een terugkeer naar het evenwicht volgt.

Anti-stress en stresspreventie

Wat klassiek aangeraden wordt als antistress tip is zich te verwijderen uit de stresserende situatie. Maar soms is dat niet mogelijk, of wenselijk. Kan je weglopen van een gezin dat je nodig heeft? Is het nuttig een job op te geven die je graag doet omdat je baas je teveel onder druk zet? Of omdat de organisatie je systematisch benadeelt?

Een andere manier om met stress om te gaan is je benadering ervan te veranderen. Is het je ooit opgevallen hoe sommige mensen schijnbaar moeiteloos door het leven lijken te zeilen? Dat kan jij ook, en het is niet eens zo moeilijk! Een van de krachtigste antistress-middelen is jouw houding ten opzichte van een situatie veranderen. Door de dingen anders te bekijken, zal je je ook anders beginnen gedragen en zal je omgeving automatisch anders reageren.

YourCoach is jouw (anti-)stresscoach

Met YourCoach als stresscoach stel je samen een traject op om overmatige stress om te buigen tot positieve stress. Contacteer ons om aan stresspreventie te doen om toekomstige overmatige stress te vermijden.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!