Team- en organisatieontwikkeling

Teams die niet opgevolgd worden kunnen uw organisatie ernstige schade toebrengen. Onderhuidse spanningen en impliciete veronderstellingen kunnen een eigen leven beginnen leiden om plots tot openlijke conflicten te komen.

Als manager, HR-verantwoordelijke of bedrijfsleider is dat heel vervelend; als u niet weet wat er leeft en hoe de persoonlijkheden van een bepaald team in elkaar zitten, is het heel moeilijk afdoende oplossingen te formuleren.

Preventieve organisatieontwikkeling

Het is steeds meer aangewezen preventief te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van uw organisatie. Dat wil zeggen dat iedereen zichzelf en de anderen beter leert kennen; dat bepaalde vaardigheden aangeleerd worden zodat conflicten kunnen vermeden worden. Daaronder vallen bijvoorbeeld het leren geven van constructieve feedback, actief luisteren, inzicht in persoonlijkheidstypologieën, en duidelijke afspraken over gedrag en omgang met elkaar.

De groei van uw bedrijf hangt af van de ontwikkeling van uw organisatie. Een goed functionerend team is productiever, inspirerend en geeft mensen de energie om een tandje bij te steken wanneer het nodig is. In moeilijke tijden is een ontwikkelde organisatie vele malen sterker dan een dat niet in geïnvesteerd heeft in persoonlijke en teamontwikkeling.

Teamontwikkeling kan ook achteraf

Wanneer er al barsten zijn in uw team kan er nog ingegrepen worden. Door team coaching en training krijgen de leden meer inzicht in het conflict en hoe ze het kunnen oplossen. De organisatie wordt ook hier ontwikkeld, terwijl individuele conflicten met respect voor alle persoonlijkheden worden ontmanteld.

Door de leden van het team en uw organisatie persoonlijk te ontwikkelen, ontstaat meer openheid in hun gedachten en de mogelijkheid zich in te leven in anderen. Persoonlijke ontwikkeling is dus de hoeksteen van uw organisatieontwikkeling.

Team- en organisatieontwikkeling bij YourCoach

Met een holistische visie op organisaties, teams en mensen heeft YourCoach een unieke en bijzonder effectieve benadering van ontwikkeling. Metaconcepten en strategische doelstellingen worden moeiteloos gekoppeld aan individuele aspiraties. YourCoach ontwikkelt uw organisatie van een onsamenhangend geheel mensen tot een geoliede, op één lijn staand organisme dat bruist van de energie en creativiteit!

Uw team of organisatie verder ontwikkelen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. Dan bespreken we uw project bij een kop thee. Of mail ons uw plannen. Dan zorgen we voor een passende offerte.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!