Training effectieve communicatie

De basis voor iedere relatie is effectieve communicatie. Tijdens onze training effectief communiceren leer je beter overeenkomen met anderen, en communiceren op een manier dat je begrepen wordt.

Vraag je je af waarom sommige mensen vanalles gedaan krijgen van andere mensen, en anderen helemaal niks? Dat is effectief communiceren!

Cursus effectief communiceren

Wat is effectief communiceren precies?

Effectief communiceren betekent NIET dat je het goed kan uitleggen. Dat kan helpen, maar het is vooral belangrijk dat de ander jou wil en kan begrijpen. Dat hangt af van twee dingen:

De wil om effectief te communiceren

Als iemand je niet wil begrijpen omdat jullie relatie niet optimaal is, kan je het nog zo goed uitleggen. Er is in dat geval geen draagvlak voor je communicatie, en je moet eerst aan de relatie werken.

Effectieve communicatie via gesprekstechnieken

Effectief communiceren heeft ook een technische component. Als je dingen op een bepaalde manier zegt, heb je meer kans dat je begrepen wordt door de ander.

Effectief communiceren en samenwerken

Waarom zou je aandacht besteden aan effectieve communicatie? Omdat het samenwerking aangenamer en productiever maakt! Je kan naast elkaar blijven werken en de fricties proberen beperken, of je kan proactief werken aan een positieve relatie waarbij jullie leren van elkaar, en een sterk team vormen. Aan jou de keuze!

Training effectieve communicatie volgen?

We kunnen onze training effectief communiceren in-company organiseren, op een locatie naar keuze. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. Je kan je ook individueel inschrijven voor de open opleiding. Bekijk daartoe onze agenda.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!