Nieuwsbrief November 2014

Beste,

Het jaar begint alweer richting zijn einde te lopen. Wat gaat het weer snel! De tijd tolt verder, de toekomst in.

Een grappige gedachte: ooit zullen wij geschiedenis zijn. Onze dagelijkse perikelen zullen het voorwerp zijn van historische studies, die accurater dan ooit zullen kunnen weergeven hoe het er bij ons aan toeging. Nooit eerder waren er zoveel bronnen voorhanden, zoveel materiaal waarmee we onszelf vereeuwigen.

En daarmee de vraag: wat zal blijven hangen? Welke films, muziekstukken, gebeurtenissen zullen tekenend blijken voor onze tijd? En voor ons leven? We kunnen gissen, maar niet weten.

Net zoals we aan de voorbodes van belangrijke keuzes moeilijk kunnen aflezen hoe ze zullen aflopen. Daar worden we met de tijd wel wat beter in, hoewel de regel blijft: "We kunnen maar voorbij die keuzes zien, die we werkelijk begrijpen".

Veel van onze uiterlijke keuzes hangen samen met innerlijke dilemma's. Het gaat dan veel minder om de feitelijkheden, dan wel om de interne waarden en parameters waarmee ze samenhangen.

Veranderen van werk of niet? Een huis kopen of huren, een bedrijf starten? Alleen ervoor gaan of wachten op de juiste partner? Het hangt allemaal samen met hoe we onszelf en ons leven invullen.

Hoe het zal uitdraaien kunnen we nog niet zien. Wordt de volgende stap een voetnoot, een zijsprong, of een compleet nieuw hoofdstuk?

En zo bewegen we verder, blindelings en toch ook met een zeker buikgevoel. We laten ons verrassen door het toeval, meedrijven op de stroom, slaan onversaagd een onbekend pad in.

En achteraf lijkt het zo vanzelfsprekend, zo logisch, zo onvermijdelijk. Natuurlijk, eigenlijk had je het moeten weten! Maar we weten het niet, en maar goed ook:

If we knew every step of the plan, what would be the point in doing it?

We wensen je deze maand weer veel plezier en succes in het bewandelen van jouw pad.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 20 november 2014

Marcel HendrickxOp donderdagavond 20 november spreekt Marcel Hendrickx over het 'Ontwikkelingsgericht coachen van perfectionisme'. Perfectionisme uit zich in een aantal symptomen, zoals controledrang, heel veel denken en vaak piekeren, angsten, te groot verantwoordelijkheidsgevoel, moeten zorgen voor anderen, conflicten vermijden, uitstelgedrag, laag zelfbeeld, moeite met beslissen,... De stress die dit patroon veroorzaakt is de basis van heel wat lichamelijke kwalen: burn-out, hartklachten, spierverkramping, migraine, etc.

In de loop van de avond krijg je zicht op de ontstaansfactoren van perfectionisme, de verschillende symptomen, de effecten op ons lichaam en de OCP-methodiek die specifiek ontwikkeld werd om via coaching mensen te bevrijden van dit patroon.

  Schrijf je nu in voor YourCoach Café van 20 november

Workshop maskers maken op 28 november 2014

Vanaf onze vroege jeugd ontwikkelen we bepaalde overlevingsmechanismen en manieren om onszelf aan de buitenwereld te tonen. Soms vallen buitenkant en binnenkant met elkaar samen, maar soms ook niet. We verstoppen onszelf achter een masker om een goede indruk te maken of om onze sociale omgang te versoepelen. Het oordeel van anderen kan ons doen veranderen in een type persoon die we niet zijn.

De workshop Maskers Maken gaat over het onderzoeken en opnieuw in verbinding gaan met de diepere lagen in jezelf. We gaan hier letterlijk een masker maken: een gipsen afdruk van jouw gelaat. Dit is je zichtbare buitenkant naar de wereld toe. Dit masker gaan we vervolgens "ontmaskeren" om zo terug te gaan naar wie je binnenin bent: je ontdekt opnieuw je kern, je centrum.

  Meer over de workshop Maskers maken

Open opleidingen start 2015

Volgend jaar kan jij met een andere houding naar het leven leren kijken en/of je (werk)leven een nieuwe wending geven. Onze opleidingen staan voor no-nonsense formats, meetbare vooruitgang en een verfrissende, uitdagende kijk op je wereld.

Zin in persoonlijke of professionele groei? Het begint hier!

Integrale Coaching Opleidingen

Integrale Coaching Essentials (6 dagen)

In 2015 kan je bij ons opnieuw de fundamenten van coaching aanleren, en onze doorleefde levenshoudingen verwerven die je overal met je meedraagt. Er starten twee Essentials reeksen. In januari een weekend reeks en vanaf april een donderdag reeks. Er start in januari ook een Professional reeks (met slechts een beperkt aantal deelnemers). De tijd vliegt snel ;-) vergeet je dus niet in te schrijven!

  Twee Essentials reeksen in januari en in april 2015

  Professional reeks vanaf januari 2015*
* Enkel voor personen die eerder de Essentials volgden.

NLP Opleidingen

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)

NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren) is dé tool bij uitstek waarmee jij je communicatie en gedrag kan veranderen. Uit een schier eindeloos arsenaal inzichten en technieken leer jij hier de snelste en effectiefste, waarmee je concreet en krachtig aan de slag kan. Als één van de weinige instituten in Europa is YourCoach Master Trainer en Certified Copyright User van Robert Dilts' NLP University. Er start een nieuwe NLP Practitioner Turbo vanaf maart 2015 en een NLP Master Turbo (het vervolg op de Practitioner) vanaf maart 2015. Heb je zin om één dag de basis van NLP te proeven? Volg dan de de NLP Bootcamp op 3 februari 2015.

  NLP Practitioner Turbo reeks vanaf maart 2015

  NLP Master Turbo vanaf maart 2015*
* Enkel voor personen met een basiskennis NLP.

  NLP Bootcamp op 3 februari 2015

Opleiding Coachend Leiderschap

Coachend Leiderschap (2 dagen)

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

  2 nieuwe data voor Coachend Leiderschap

Opleidingen rond Stress en Burn-Out

Opleidingen rond Stress en Burn-Out

Veel te veel talent en energie worden onnodig verspild aan overmatige stress en het daarop volgende uitvallen. Daarom willen we graag meewerken aan het aanpakken hiervan, omdat we denken dat we een meerwaarde kunnen betekenen. Het is onze bedoeling professionals op te leiden die op alle vlakken en in de verschillende fasen van stress en burn-out begeleiding kunnen bieden, zodat hun klanten ook op alle vlakken kunnen recupereren en transformeren. In februari start een tweedaagse Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur en in maart start een Opleiding Stress en Burn-Out Coach.

  Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur in februari 2015

  Opleiding Stress en Burn-Out Coach vanaf maart 2015

Opleiding Loopbaancoach

Opleiding Loopbaancoach

In de zevendaagse Opleiding Loopbaancoach leer je alles om praktisch aan de slag te gaan als loopbaancoach. De opleiding is een ideale basis voor degenen die via loopbaancheques van de VDAB als loopbaanbegeleider aan de slag willen!

  Opleiding Loopbaancoach in januari 2015*
* Enkel voor personen met coachervaring.

Bespaar 50% met KMO-Portefeuille
Bespaar 50% met KMO-Portefeuille

Als onderneming kan je tot €2500 tussenkomst krijgen van de Vlaamse Overheid voor het volgen van opleidingen bij YourCoach.

Heb je nog budget over in 2014? Of heb je je budget nog niet opgenomen? Profiteer dan in 2014 nog van korting voor opleidingen in 2015!

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques