Opleidingen Communicatievaardigheden

Opleidingen CommunicatievaardighedenOntdek hier onze opleidingen communicatievaardigheden die bij ons kaderen in het thema Communicatiecoach.

If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart.
– Nelson Mandela

Als communicatieprofessionals kennen we alle kanten van het communiceren. Ook wanneer het niet lukt of kan. Onze aanpak geeft je een flexibel en krachtig kader waarmee je in aansluiting met je natuurlijke stijl het meeste kan halen uit gesprekken.

Onze opleiding behandelen alles van de ontdekking van je eigen communicatie, over het aanleren van krachtige coach- en communicatievaardigheden, tot een train-de-trainer om met meer effect te communiceren naar groepen.

Wat we je leren in de opleidingen communicatievaardigheden

We reiken vaardigheden aan waarmee de dingen sneller en gemakkelijker verlopen. Op het werk, in vergaderingen, en ook in je dagelijks leven. Je leert

  • duidelijker overbrengen wat je wil zeggen;
  • werken met groepen en groepsdynamica;
  • sneller verstaan om welke onzichtbare reden iemand het niet met je eens is;
  • spanningen onmiddellijk benoemen en bespreekbaar maken;
  • in conflictsituaties zodandig communiceren dat je naar een oplossing gaat;
  • bemiddelen tussen partijen die in ruzie zijn met elkaar;
  • en nog meer.

Ons aanbod aan opleidingen communicatievaardigheden

Ontdekking: Workshop Communicatie
2 dagen

Ontdek ons gamma aan communicatietechnieken. Beleef aan den lijve het effect van andere manieren om te communiceren.

Meer over Workshop Communicatie

Vervolmaking: Opleiding Communicatiecoach
6 dagen

Een intensieve training tot krachtige en effectieve communicator. Leer alles van non-verbale communicatie over socratische gesprekstechniek tot onderhandelen.

Meer over Opleiding Communicatiecoach

Doorgeven: Train-de-Trainer Communicatie
3 dagen

Communiceer helder en succesvol met groepen. Wend de groepsdynamiek aan om je training nog krachtiger neer te zetten.

Meer over Train-de-Trainer Communicatie

Voor wie?

Voor iedereen die zijn communicatievaardigheden wil aanscherpen.

Onze meerwaarde aan communicatietrainingen

Meer dan techniek

Zelfs een expert in één bepaalde techniek kan niet alles oplossen. Wat ons zo sterk maakt is dat we niet gebonden zijn aan één of gene methodologie. We kennen en beheersen wel het gros ervan, waardoor we ook de beperkingen van iedere methode zien.

Wat wij aanreiken overkoepelt de methodes (socratische vraagstelling, appreciative inquiry, solution-focused, GROW…) en richt de aandacht vooral op het bereiken van resultaat, ongeacht techniek. Daardoor krijg je een kader mee waarin je sneller en gemakkelijker resultaat bereikt, door een flexibele houding waarin creativiteit en methodologie elkaar afwisselen om tot een krachtig en concreet inzicht te leiden.

'Andere' technieken

We weten allemaal dat het volgen van de techniek geen garantie is op succes. Ze kan ook misbruikt worden; een oneerlijk gebruik van communicatietechnieken komt snel manipulatief over. Hoe ga je daarmee om?

Onze insteek is meer dan mentaal. Je krijgt dus meer dan inzichten waarop je oefent. Wij werken ook sterk met de volledige menselijke beleving: het fysieke, emotionele, mentale en ook contextuele (de omgeving).

Daarbij komen andere technieken kijken, die het materiaal aanvullen, verrijken en nieuwe betekenis geven. Je kan liegen met je woorden, maar niet met je lichaam. Zelfs de luisteraar voelt ergens wel aan wanneer iets niet klopt. Het zijn deze signalen die we naar boven halen en leren mee omgaan, ook de angels in je eigen communicatie. Dat leidt dan tot congruente en authentieke communicatie.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!