YourCoach was liefdescoach bij Glam-IT

YourCoach was liefdescoach bij Glam-ITOnlangs stuurde het damesblad Glam-IT ons een persoon met liefdesverdriet. Ze wilden weten in hoeverre coaching nuttig is om met LDVD om te gaan. Ze probeerden drie verschillende benaderingen uit. De eerste was een liefdesverdrietconsulent Roel Van Duijn uit Nederland. De tweede was Cindy, een hypnotherapeute. En de derde was Benjamin van YourCoach. Het resultaat: een onverwacht beklijvende sessie vol nuttige inzichten - en een prachtig artikel!

“Bottom line is dat ik door de coach met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Nu pas zie ik in wat mijn eigen aandeel in de breuk was. Ik besef ineens dat ik het einde van onze relatie zelf in de hand heb gewerkt en dat het geen steek houdt om mezelf te wentelen in een slachtofferrol. Ik realiseer me ook dat ik mijn volgende relatie helemaal anders zal moeten aanpakken. Hoewel er geen nieuwe Philip uit de deur van de coachingpraktijk is gestapt, heb ik wel op een nieuwe manier leren kijken naar mezelf en mijn relatie. En dat vind ik al heel wat.” - Philip

Het was een mooie uitdaging die we niet konden laten liggen. Liefdesverdriet is een diepgaande mix van verdriet over iets dat verloren gegaan is, en andere vormen van pijn die erbij komen. Soms draagt iemand diens pijn van de ene relatie naar de andere, gekweld door ofwel de relatie ofwel de eenzaamheid van er geen te hebben. De kunst is dat te kunnen scheiden van het natuurlijke rouwproces dat eigen is aan het verlies van de nabijheid van iemand die je dierbaar is.

Bij YourCoach gaan we er steeds vanuit dat iedere emotie een boodschap heeft, een les die we kunnen leren. Zelfs pijn wil ons iets tonen over onszelf. Natuurlijk is het heel moeilijk als je middenin je pijn zit, daar de positieve kanten van in te zien. Daarom kan het een goed idee zijn een coach onder de arm te nemen, die klaarheid kan scheppen in je verdriet.

Glam-ITVrienden kunnen dit tot op zekere hoogte ook. Het verschil bij een coach is dat deze met gerichte vragen tot de kern van je pijn zal komen; dat je eigen aandeel, zelfmedelijden en oprecht verdriet van elkaar gescheiden worden. Dat je begint te zien welke mechanismen tot de breuk geleid hebben, en hoe je het de volgende keer anders kan doen. Je laat bepaalde dingen los en andere inzichten die je laten groeien houd je bij. Je stopt met in cirkels van twijfel en zelfverwijt te lopen, en staat jezelf toe te helen!

Bij YourCoach gaan we op een vertrouwelijke, integere manier om met liefdesverdriet. Vertrekkend van een basis van medeleven gaan we op zoek naar een diepere waarheid die jou kan helpen op je pad; die je pijn niet noodzakelijk op korte termijn zal verzachten, maar ze wel op lange termijn verteerbaarder maakt.

Glam-ITLees hier het volledige artikel uit de Glam-IT van December 2009

Download Artikel (PDF - 2,76 MB)Heb jij liefdesverdriet?

Of wil je met iemand praten over je relatie? Wij ontvangen je graag in onze coachingruimte voor een vertrouwelijk gesprek. Mail ons je vraag, we geven je graag meer informatie over de mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!