Enneagram Workshop - Introductie tot de enneagram types

Enneagram WorkshopIn de Enneagram Workshop gaan we gedurende 3 dagen op ontdekking in de enneagram types. Van 1 tot 9, ontdekken we de specifieke eigenschappen van ieder type. We bekijken wat hen onderscheidt van elkaar, hun diepere drijfveren, hun kwaliteiten, gezondheidsniveau en meer.

Als deelnemer vul je op voorhand een gratis enneagramtest in, die jou al een eerste indicatie geeft van je enneagramtype. Tijdens de opleiding wordt dit verder verfijnd, zodat jij een sterk idee krijgt van jouw type en welke ontwikkeling jou het beste kunnen ondersteunen.

online formulier

Inhoud van de enneagramworkshop

De cursus bestaat uit 3 dagen waarbij je vooraf een online enneagram test aflegt. We werken collectief, in kleine groepjes en ook individueel.

Klik op de onderstaande titels voor meer informatie over deEnneagram Workshop.

Enneagram Workshop Dag 1: Kennismaking

Je maakt kennis met de verschillende enneagramtypes, en reflecteert op jouw type dat we vaststellen aan de hand van je online test en een aantal oefeningen. Je brengt je kwaliteiten en valkuilen in kaart. Je leert jezelf en anderen beter begrijpen en je communicatie verbeteren.

 • Het Enneagram als psychologisch model: wat is het Enneagram, wat betekent het, wat is de relatie tot andere benaderingswijzen van de persoonlijkheid
 • De oorsprong en het ontstaan van het Enneagram
 • De negen types: beschrijving, oefeningen, audio- en filmfragmenten, voorbeelden
 • Het ontstaan van de typen
 • De dynamiek van het Enneagram en de complexiteit van de typen

Enneagram Workshop Dag 2: De instincten

Waar gaat je aandacht naar toe en waar laat je je door afleiden? Je schept klaarheid in je vermijdings- en afweermechanismen. Je leert zowel je zon- als schaduwkant zien en aanvaarden. Op het einde van de driedaagse kan je met humor en mededogen jezelf ‘betrappen’ en loslaten. Onder al die dingen voel je je essentie.

 • De drie instincten: onze drie basinstincten als drijvende kracht van elke egostructuur
 • De 27 subtypes: korte omschrijving van de invloed die de drie instincten uitoefenen op elk type
 • De drie centra van het Enneagram

Enneagram Workshop Dag 3: Groei- en stresslijn

Je wordt je bewust hoe je je kunt bewegen richting een gezond, middelmatig en ongezond niveau. Je ontdekt de kenmerken van ieder type naargelang hun gezondheidsniveau. Je brengt in kaart wat je nu doet, en hoe je het zou willen. Je ziet ook waar je groei en eigen unieke giften liggen. Je werkt bewust aan je uitdagingen en leert de juiste keuzes maken die jou laten groeien.

 • Gezondheidsniveaus van het enneagram en groeilijnen
 • De negen niveaus van persoonlijke vrijheid: in welke mate zijn we als mens vrij om te handelen? Hebben we onszelf in zekere mate verplicht om steeds opnieuw hetzelfde patroon te herhalen?
 • Diepere aansturingen van de typen
 • Niveaus en het hogere doel van de typen
 • Wat is je missie, wat wil jij bereiken?

Is de Enneagram Workshop wel iets voor jou?

Als je wil werken aan je persoonlijke groei, zit je hier op je plek. Heb je er genoeg van om steeds tegen dezelfde dingen aan te lopen? Wil je je beperkende gedachten ontmaskeren, een fijne relatie wilt opbouwen… kortom de kwaliteit van leven verhogen?

Dan is de workshop enneagram jouw wegwijzer. Leer jezelf beter kennen, ontdek je drijfveren en valkuilen en kom te weten hoe jij je talenten maximaal kan laten renderen.

Praktische informatie

Duur

3 dagen, telkens van 9u tot 16u.

Data

 • 16, 17, 18 november 2012
 • 22, 23, 24 februari 2013

Locatie

CoachopleidingCentrum Open Mind

Bredestraat 11-13
9920 Lovendegem

Parkeren kan voor de deur.

 

Prijs

De Enneagram Workshop kost € 385 (ex BTW). Dit bedrag komt integraal in aanmerking voor KMO-Portefeuille.

online formulier

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!