Copywriting

CopywritingEven belangrijk als een aantrekkelijk ontwerp van je website, drukwerk en logo is de copywriting van je teksten. Het kan het verschil betekenen tussen 'ja' en 'nee' in een situatie waarin je enkel een 'ja' wil.

Veel bedrijven die geen beroep doen op een copywriter missen gouden kansen om hun impact bij potentiële klanten te vergroten. En maar investeren in dure marketingcampagnes, terwijl de boodschap gewoon niet klopt.

Met meer dan tien jaar ervaring in copywriting voor allerlei sectoren (marketing, overheid, bouw, IT, entertainment en meer) weet YourCoach als geen ander hoe een vlotte (web)tekst hoort te lezen.

Wij leveren interessante, relevante teksten die tegemoet komen aan de hoogste standaarden van moderne copywriting.

Jouw copywriting bij YourCoach laten doen?

We helpen je graag verder met jouw copywriting project. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

Wat goede copywriting onderscheidt

Copy is king. Je vaardigheid en geloofwaardigheid worden afgeleid uit je taalvaardigheid. Het is moeilijk iemand die grove taalfouten maakt serieus te nemen ("Je sterkste beentje opzetten"). Doeltreffende copywriting voldoet dan ook aan strikte voorwaarden qua taal, stijl en structuur: alles hangt af van de juiste zinswending op de juiste plaats.

Wat bijvoorbeeld iedereen voelt maar weinigen weten, is dat de kadans van je tekst essentieel is. Een zin moet stromen, zodat de lezer zonder moeite in de tekst kan opgaan.

Goede copywriting houdt ook rekening met de verschillende publieken waarvoor geschreven wordt. Men moet de uitstraling en identiteit van de opdrachtgever aannemen, en als gelijke communiceren met de ontvangers.

Zoals bij alle vormen van vaardigheid ziet uitstekende copywriting er eenvoudig uit, en is ze eigenlijk oneindig complex. Een sterke copywriter voelt instinctief aan hoe een tekst moet zijn en schaaft bij tot ze naadloos is.

Onze niche in copywriting

Copywriting GentWij wenden woorden aan als instrument ten dienste van jouw uitstraling. We zijn doelbewuste schrijvers: iedere tekst is erop gericht jouw (potentiële) klanten aan te zetten verder te lezen, contact op te nemen of een bepaalde handeling te verrichten.

Onze voornaamste vormelijke expertise ligt bij Web copywriting, SEO copywriting en het schrijven van folders.

Inhoudelijk kan je van ons een groot inlevingsvermogen en een sterk ontwikkeld gezond verstand verwachten.

Lees meer over Web copywriting

Lees meer over SEO copywriting

Je copywriting bij YourCoach laten doen?

We helpen je graag verder met jouw copywriting project. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

Cursus Copywriting organiseren?

Als copywriters en beroepstrainers worden we regelmatig gevraagd om onze kennis door te geven aan andere professionals. We worden steevast positief onthaald; al ons lesmateriaal komt vanuit onze eigen ervaring en is gericht op het ontwikkelen van praktische vaardigheden. We houden van dialoog zodat onze lessen dynamisch en interactief verlopen. Een greep uit onze ervaringen als lesgever in copywriting:

Marketing copywriting bij Media Markt
Personal Branding bij Kluwer
Web copywriting, Usability en copywriting bij Syntra West
Nieuwsbrieven schrijven bij Escala

Wil jij ons ook als copywriting lesgever/spreker? Laat het ons weten.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!