MyCoachDay Gent 2012

MyCoachDay is een jaarlijks event waarop je coaches kan ontmoeten, en workshops volgen. Ieder jaar zorgen we voor een divers palet begeleiders, therapeuten en meer om je een overzicht te geven van wat er op coachvlak beschikbaar is.

Je vindt het foto-album van MyCoachDay 2012 op Facebook.

Een zonnige zaterdagochtend…

Op zaterdag 22 september rond 9u ‘s morgens maakten 23 coaches hun opwachting bij MyCoachDay Gent. De toon was onmiddellijk gezet: gezellige babbels en leuke ontmoetingen alom in het frisse ochtendlicht.

My Coach Day Gent 22 september 2012


Wanneer de bezoekers toekwamen vervoegden ze gewoon de groep in een informele smeltkroes van koffieklets en kennismaking. Zo hebben we het graag! De combinatie van informele ontmoetingen en professioneel netwerken werkte bijzonder goed.

De coaches

Waar er vorig jaar meer aan de standjes van de coaches gepasseerd werd, stonden de coaches dit jaar meer tussen de mensen. Er waren wel tafels met informatie en folders, maar er werd vooral veel informeel ontmoet en uitgewisseld. Bekijk hier nog eens de lijst met coaches.

De workshops

My Coach Day Gent 2012

Naar goede gewoonte waren de workshops bijzonder populair. Er waren er de hele dag 16 te volgen, in twee zalen. Er waren zelfs mensen die kloegen over het gebrek aan pauzes, omdat ze er geen enkele wilden missen 🙂 De twee zalen zaten steevast vol, een opsteker voor de sprekers om hun ding te doen. Het is dan ook pas wanneer je iemand in actie ziet, dat je kan inschatten of dat de persoon is om jou te begeleiden.

Bekijk hier nog eens het programma van de workshops.

De lunch

Over de middag kon men lekkere soep, broodjes en quiche krijgen. De gezellige sfeer zette zich door aan de lange tafels.

Aguacate Catering Maria Vervenne

De laatste workshop

We sloten de dag af met een groepsoefening. Samen schreven we een verhaal: iedereen kreeg één woord. Dat mocht tijdens de oefening op het bord geschreven worden. Hier is het resultaat:

My Coach Day 2012 Gent

Wat we hiermee willen meegeven is dat iedereen deel uitmaakt van een verhaal. Zelfs op één dag maak je al onderdeel uit van een gebeuren. En iedereen doet dat op een unieke manier.

Kijk maar eens naar de woorden! Je hebt mensen die verbinden (prachtig, hartverwarmend, ontvankelijk…), en anderen die uitdagen (clown, maar, leugenachtigheid…). Je hebt mensen die een prominente plek innemen (alle substantieven), en anderen die vooral de flow faciliteren (kleine woorden zoals ook, maar, en, het, er…). Er zijn er die afwachten (adjectieven), en er zijn er die de richting bepalen (substantieven, leestekens…). Enzovoort.

Iedereen zet zichzelf op een bepaalde manier en in verhouding tot de anderen neer. En zo schrijven we voortdurend verhalen, in iedere context die we beroeren. De kunst is te zien wat je neerzet, en daar bewust en bekwaam mee om te gaan. Soms eens bescheiden, andere keren helemaal op de voorgrond. Soms verbindend, dan weer uitdagend.

Kracht ligt niet in de positie aan het ene of het andere einde van een spectrum, maar in je flexibiliteit doorheen de verschillende spectra van zijn. Wie altijd het één of het ander is, verstart en wordt te behoudsgezind om te kunnen groeien. En dan beginnen er scheuren te komen in de fundamenten van je leven…

Wat voor ons een coach is

Weinig beroepen die zo dicht bij de mens staan als coaches. Voor ons is een coach iemand die zichzelf ook tussen de mensen kan plaatsen: in alle bescheidenheid, zonder alwetend te willen zijn maar wel met een duidelijke en unieke meerwaarde die hij of zij helder tot uiting kan brengen. En dat is wat we de hele dag op MyCoachDay zagen.

Het gedachtengoed dat we willen verspreiden is dat iedereen coach is. Daarvoor hoef je geen praktijk op te starten. Coachen doe je op je werk, bij je thuis, bij je vrienden. Vergeet het beeld van de zetel, of de wierook of melige knuffels.

Coaching gaat om een houding van openheid en een visie op wat mensen sterker maakt in iedere situatie die op je pad komt. Het gaat meer om aanwezigheid zonder oordeel en bewustzijn van je eigen instinctieve reacties, dan om anderen te diagnosticeren of te ‘behandelen’.

Als we coachend (of anders gezegd: ondersteunend) omgaan met mensen in onze omgeving wanneer die ons nodig hebben, kunnen we hen helpen de eigen verantwoordelijkheid te ontdekken en sterker in hun leven staan. En dat doen zij dan in ruil voor ons, waar en wanneer wij het eens nodig hebben.

We willen een aantal mensen bedanken:

– Alle coaches, om MyCoachDay te maken tot wat het is;
– Alle bezoekers natuurlijk, die een forum gaven aan de aanwezige coaches;
– Alle vrijwillige medewerkers, die zich als echte professionals van hun taak kweten en ervoor zorgden dat alles gesmeerd liep;
Dominique Deffontaine, voor het schitterende idee;
Centrum Open Mind, voor de unieke locatie;
Aguacate Catering, voor het lekkere eten;
Piet Debackere, voor de prachtige foto’s.

Volgende edities

Op 6 oktober a.s. kan je in Antwerpen ook een MyCoachDay meemaken, met andere coaches en workshops. Je vindt meer informatie op de algemene site van MyCoachDay.

MyCoachDay Gent zal volgend najaar opnieuw doorgaan; we laten je nog weten waar en wanneer precies.

We organiseren ook maandelijks YourCoach Café, waarop één spreker een lezing komt geven van anderhalf uur. Achteraf kan men nog nakeuvelen in de gezellige Zebrabar. Een soort mini-MyCoachDay dus!

8 Responses to “MyCoachDay Gent 2012”

 1. Dumon Leo schreef:

  Aangenaam om eens de andere coaches te ontmoeten en bezig te zien. Met de paar mensen die mijn stand kwamen bezoeken heb ik mooie demo’s kunnen doen. Wie meer wil weten wat een creatieve intuïtieve coach is en doet moet maar eens surfen naar mijn site of eens afkomen (individueel of bij de opstellingsgroepen)
  http://www.leodumon.be of mail info@leodumon.be

 2. idem, fijn om de andere coaches te ontmoeten en aan het werk te zien! mijn korte presentatie heb ik inmiddels online geplaatst op http://www.slideshare.net/veerledejaegher/20120922-social-media-tips-trics-voor-mycoachday-lovendegem

 3. frank mortier schreef:

  benjamin ball
  is the best of all
  thank you from us all
  ——
  mensen die op zoek zijn
  andere coaches ontmoeten
  meer moet dat niet zijn
  ——
  ieder doet het ding
  dat hoort bij zijn pad
  zoals bodycasting
  ——
  http://www.bodycastingcoach.be
  .

 4. Ik heb zaterdag ook enorm genoten van de boeiende uitwisselingen met de bezoekers en met de andere coaches. Dankzij dat, dit jaar MyCoachDay Gent op een andere datum ingepland stond dan in Antwerpen, kon ik ook een keer deelnemen als coach. In Antwerpen neem ik eerder de rol van organisator en gastvrouw op mij. Voor wie er zaterdag niet bij kon zijn : jullie zijn hartelijk welkom op za 6 oktober in Antwerpen. Meer info : op http://mycoachday.be/my-coachday-antwerpen/
  En bij deze meld ik mij al graag aan voor de volgende editie van MyCoachDay in Gent.
  Deze edities zijn de ‘stepstones’ naar een algemene, open MyCoachDay over heel Vlaanderen, zodat coaching alsmaar toegankelijker en meer inzetbaar wordt.
  Proficiat en hartelijk dank aan iedereen die er zaterdag bij was !

 5. Coach Wim schreef:

  Bedankt voor dit prachtige initiatief!
  De workshops waren heel gevarieerd en boden voor elk wat wils.
  Ik ben blij dat ik de hele dag ben gebleven.

  Vele groeten,
  Wim Annerel

 6. Jan Camus schreef:

  Héél aangenaam verrast door de oprechte interesse voor cranio-sacrale therapie als ondersteuning voor het coachen. Leuke, ontspannen, warme sfeer.
  Ver boven mijn verwachtingen, plezant om mee te maken.

 7. Een heel interessante dag. Een ideale gelegenheid om collega’s en andere mensen te ontmoeten. De opkomst was weliswaar minder dan vorig jaar, maar de interesse bij het publiek was duidelijk hoger.

 8. Julie Thevelin schreef:

  Heel erg genoten van de dag!Een echte “energiebooster” om een workshop te mogen geven, collega’s te ontmoeten en aan het werk te zien, nieuwe mensen te ontmoeten.
  Aan alle mensen die graag loopbaanbegeleiding willen volgen : momenteel is het gratis voor 45 plussers, vanaf 1 januari voor iedereen kosteloos. Een aanrader !
  Dank voor het initiatief,en de (alweer) heerlijke soep ’s middags !
  Julie

Leave a Reply