Ice & Fire op 23 & 24 maart 2024

ASSERTIEF IN JE LEVEN

KOM OP VOOR JEZELF OP EEN NATUURLIJKE MANIER

Nu Inschrijven Hoe assertief ben jij? Doe de test Gratis Workshop Assertiviteit

Assertief in je leven

Op welke gebieden laat jij anderen te ver gaan? Vanuit onze neiging om confrontatie te vermijden, de vrede te bewaren, geen risico te nemen… laten we in sommige (of veel) situaties over ons heen lopen. We weten eigenlijk wel wat we zouden willen, maar we lijken te blokkeren, alles te vergeten, ineen te krimpen.

De relatie met je partner, familie of vrienden is anders dan die met je collega’s, baas of klanten. In je persoonlijke leven laat je andere delen van jezelf zien. De afstand is kleiner en de relatie kwetsbaarder. Dat maakt het mooi, maar daarom niet altijd makkelijker. Je (ex)partner heeft andere ideeën over de opvoeding van de kinderen, je (schoon)moeder staat te pas en te onpas in je living of de partner van je beste vriend is altijd aan het woord tijdens een gezellig etentje. Je wil er wel iets van zeggen, maar voelt angst voor de reactie. Je weet niet waar beginnen, dus zwijg je maar.

Zou jij ook graag wat sterker in je schoenen staan? De workshop “Assertief in je leven” helpt jou je grenzen te stellen, assertiever te zijn en meer zelfvertrouwen op te bouwen. We reiken je middelen aan om met angst en kritiek om te gaan, je gevoelens respectvol te uiten en richting te geven aan je eigen leven, ongeacht wat anderen denken en/of vragen van jou.

In deze uitdagende en praktische ervaring van één dag neemt coach Marjan Willem je op sleeptouw naar meer assertiviteit in je persoonlijke leven.

Er zijn veel opleidingen over assertiviteit. Veel daarvan focussen op tips & tricks: dingen die je kan doen om je gedrag assertiever te maken. Deze stranden vaak in goede intenties maar weinig uitvoering in het echt. De échte shift zit vanbinnen: hoe jij naar jezelf en anderen kijkt. Maar ook dit blijft in het ijle hangen, als er geen concrete component aan verbonden wordt. Het werkelijk leren (ver)dragen van spannende en risicovolle situaties.

Deze opleiding combineert het innerlijke werk met uiterlijke uitdagingen. Met andere woorden: we gaan er niet gewoon over zitten praten. Als jij assertiever wil worden, vraagt dat een confrontatie met zaken die oncomfortabel en spannend zijn. Die kan je in deze opleiding, met begeleiding en in een veilig kader, aangaan.

We focussen op wie jij bent en wie je zou willen zijn in je persoonlijke leven. Waar je tegenaan loopt en hoe je het anders kan aanpakken.

Marjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met coaching, training en persoonlijke ontwikkeling. Zij heeft zelf jaren geworsteld met assertiviteit en grenzen, en weet zowel hoe het is om het niet te kunnen, als hoe je het kan aanpakken.

Door onze brede theoretische onderbouwing en toegankelijke technieken krijg je zowel op het werk als op persoonlijk vlak krachtige handvaten.

Wil jij op persoonlijk vlak

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De workshop Assertief in je leven gaat door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief verse lunch en heerlijke koffie of thee.

Duur

De opleiding duurt 1 dag.
De deuren gaan open om 9u en de opleiding start om 9u30. Einde is om 16u30.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap

Wat kan je na deze opleiding?

  • Je leert jezelf beter kennen en voelt meer zelfvertrouwen.
  • Je krijgt inzicht in dynamieken die je zelf creëert en in stand houdt, en leert deze doorbreken.
  • Je herschrijft je innerlijke programmatie zodat je je anders gaat gedragen.
  • Je communiceert verbindend met je partner, familie en vrienden.
  • Je voelt je grenzen aan en kan die helder overbrengen aan mensen in je persoonlijke omgeving.

Getuigenissen

En op het werk?

Deze workshop is specifiek voor mensen die sterker in hun schoenen willen staan in hun leven buiten het werk. We duiken in persoonlijke situaties en relaties (met je partner, familie, vrienden, buren en kennissen). Dit zijn andere relaties dan die met je baas, je collega’s of je klanten.

Wil je (ook) assertiever worden in je professioneel leven? Check dan zeker onze workshop “Assertief op het werk”.

Assertief op het werk